Асистиращи системи за водача 6.1

Всеки ден по-спокойни на пътя

Който е постоянно на път, трябва да се справя с безбройни атмосферни и транспортни ситуации. Добре, че не сте сами с тях в Transporter 6.1.

Асистент за компенсация на страничния вятър1

Стабилизира автомобила при силни странични пориви на вятъра чрез автоматична намеса в спирачките. Видеото към асистиращата система показва примерно модела Crafter.

Странична защита1

Следи страните на автомобила и показва критична близост до стълбове или стени на дисплея на инфотейнмънт системата. Видеото към асистиращата система показва примерно модела Crafter.

Асистент за поддържане на лентата на движение "Lane Assist"1 2

Регистрира чрез мултифункционална камера собствената си лента на движение и поддържа автомобила в лентата чрез движения на волана. Видеото към асистиращата система показва примерно модела Crafter.

Автоматично регулиране на дистанцията ACC, вкл. система за наблюдение на пространство пред автомобила "Front Assist" с функция за аварийно спиране в града1

Регулира автоматично скоростта според скоростта на движещия се отпред автомобил и спазва зададената от водача дистанция. Видеото към асистиращата система показва примерно модела Crafter.

Асистент за паркиране "Park Assist"1

Подпомага при перпендикулярно и успоредно паркиране, като самостоятелно се извършват оптималните движения на волана, докато водачът трябва да задейства само газ, спирачка и съединител. Видеото към асистиращата система показва примерно модела Crafter.

Асистент за излизане от паркомясто1

Подпомага при излизане от паркомясто назад. Ако водачът не реагира на предупредителния звуков сигнал при критично приближаване на автомобил, следва намеса в спирачките. Видеото към асистиращата система показва примерно модела Crafter.

Асистент за маневриране при теглене на ремарке "Trailer Assist"1

Улеснява маневрирането с прикачено ремарке при перпендикулярно паркиране, както и при движения назад при изкачване на товарни рампи и други маневри. Видеото към асистиращата система показва примерно модела Crafter.

Система за контрол на налягането в гумите (без изобр.)1

Информира водача преди и по време на пътуването за текущото налягане в гумите и предупреждава при загуба на налягане. Във всяко колело има сензори, които чрез радиовръзка дават информация за налягане и температура.

 

Система за разпознаване на пътните знаци (без изобр.)1

Разпознава със специална камера ограничения на скоростта, забрани за изпреварване, както и временни и зависещи от метеорологичните условия ограничения и информира водача в мултифункционалния централен дисплей.

 

Асистент за спускане по наклон (без изобр.)1 3

Осигурява чрез регулиране с понижаване на оборотите на двигателя и, ако е нужно, чрез намеса в спирачките за контролирано и безопасно спускане по наклон.

В рамките на ограниченията на системата.

Водачът във всеки момент трябва да бъде готов да противодейства на асистиращата система и не е освободен от отговорността да шофира автомобила внимателно.

Налично само при задвижване на всички колела 4MOTION.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип