Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Volkswagen Car-Net

Практични спътници: Вашите дигитални услуги по време на път

Независимо дали сутрин в 5, вечер в 22 часа, или в забързаното обедно време: Car-Net е на разположение денонощно. Защото свързва Вашия автомобил директно със смартфона Ви - и интернет. Така можете да използва помощни услуги и приложения. Или да потърсите информация в реално време. А обслужването? Функционира интуитивно чрез Вашия смартфон или таблет или чрез дисплея на информационно-развлекателната система1. Всичко за практичните пакети Guide & Inform, както и Security & Service е събрано тук прегледно за Вас.

Guide & Inform

Каквато и дестинация да имате: "Guide" услугите на Car-Net ще Ви насочат по най-бързия начин до най-евтината бензиностанция или най-близкия ресторант. Освен това получавате актуална информация за трафика директно от интернет - и много повече.

Онлайн информация за трафика

Онлайн импортиране на дестинации

Онлайн импортиране на маршрути

Онлайн търсене на интересни места

Моите интересни места

Бензиностанции

Места за паркиране

Доклад за състоянието на автомобила

Мениджър на времето

Времето

Новини

Security & Service

Вашият лекотоварен автомобил е в добри ръце: Пакетът от услуги "Security & Service" Ви напомня напр. за най-важните дати за сервизно обслужване. Той предава местоположението за паркиране към служители и колеги. Предупреждава Ви при опити за кражба - и много други. Тук ще научите как можете да се възползвате от всички функции.

Известие за област

Онлайн алармена система срещу кражба

Заключване и отключване

Онлайн стационарно отопление

Планиране на посещение в сервиз (основно)

Врати и осветление

Известие за скоростта

Звукови сигнали и мигачи

Доклад за състоянието на автомобила (основен)

Статус на автомобила

Данни за пътуване (основни)

Местоположение на паркиране

Така активирате и използвате Car-Net

Car-Net услугите Ви спестяват много притеснения, снабдяват Ви с информация и правят, например, техническото обслужване на Вашия автомобил по-удобно. Можете да активирате Car-Net удобно чрез приложението или директно в автомобила си.  Тук ще получите подробни инструкции за различните възможности за активиране:

Активиране на Car-Net в приложението

Активиране на Car-Net в автомобила

За да можете да използвате услугите, трябва да са изпълнени няколко условия. За пакета данни "Guide & Inform" имате нужда от удобно навигационно устройство и интернет връзка, а за пакета данни "Security & Service" - от удобна радио или навигационна система и Volkswagen TelematikBox (OCU).

Guide & Inform

Условия

 

Навигационни системи "Discover Media" и "Discover Media Plus"2

За използването на Car-Net услугите "Guide & Inform" се нуждаете или от навигационната система »Discover Media«, или от навигационната система »Discover Media Plus«. Guide & Inform е на Ваше разположение безплатно през първите три години.

 

WLAN хотспот

Можете да свържете навигационните системи  с интернет чрез мобилния хотспот на Вашия смартфон. За целта се нуждаете от тарифа за мобилни данни с достатъчен обем данни.

Изтеглете инструкцията

 

Volkswagen CarStick LTE

Като алтернатива на WLAN хотспота имате на разположение Volkswagen CarStick LTE. Той се нуждае от отделна SIM карта3 за осигуряване на собствен WLAN хотспот за Car-Net услугите - изцяло независим от смартфон връзката. Така можете да свържете с интернет и Вашите мобилни крайни устройства като смартфони и лаптопи. CarStick може да се използва само с навигационната система »Discover Media«. Ще получите CarStick при Вашия партньор на Volkswagen.

Търсене на дилър

Security & Service

Условия

 

Радиосистема "Composition Media"

Искате повече комфорт и контрол по време на шофиране? Благодарение на опционалната радио система "Composition Media" в комбинация с Volkswagen TelematikBox (OCU) можете да използвате практичните услуги Security & Service. Между другото: получавате Security & Service безплатно през първите три години.

 

Навигационна система "Discover Media"

И чрез навигационната система "Discover Media" имате на разположение Security & Service - през първите три години дори безплатно. Както при радио системата "Composition Media" имате нужда допълнително от Volkswagen TelematikBox.

 

Volkswagen TelematikBox

Постоянно инсталираният Volkswagen TelematikBox е условие за използването на Security & Service. Той съдържа вградена SIM карта, чрез която автомобилът може да се свърже с интернет по всяко време. Това позволява мобилно извикване на статуса на автомобила, автоматично докладване на сервизните нужди или незабавно известие при задействане на алармената система срещу кражба. Затова поръчването на Security & Service е обвързано с TelematikBox.

Често задавани въпроси за Car-Net

Какво е Car-Net?

Car-Net е опционална дигитална услуга от Volkswagen, която свързва Вашия автомобил директно с Вашият смартфон и интернет. Можете да използвате полезни услуги и приложения много лесно чрез Вашият смартфон, таблет или дисплей на Вашата информационно-развлекателната системаи да получавате информация в реално време. 

 

Как функционира Car-Net?

За да можете да използвате услугите Car-Net, трябва да бъдат изпълнени определени изисквания. Нуждаете се от пакета от услуги "Guide & Inform" и съвместима аудио или навигационна система и Volkswagen TelematikBox (OCU) за пакета от услуги "Security & Service". Можете да активирате Car-Net удобно с помощта на приложението или директно във вашия автомобил.

За кои модели на Volkswagen има Car-Net?

В нашата проверка за съвместимост ще намерите преглед на моделите, които са оборудвани с Car-Net.

Какви са условията за използване на услугите Car-Net "Guide & Inform"?

Следните точки трябва да са изпълнени:

  • Информационно-развлекателна система "Discover Media" нагоре
  • Интернет връзка в автомобила
  • Потребителски акаунт в портала We Connect

За да използвате Car-Net чрез мобилното си устройство, се нуждаете и от валиден договор за мобилни услуги с мобилен оператор. Услугите Car-Net са достъпни само в обхвата на съответната мобилна мрежа и изискват различен обем данни в зависимост от поведението на потребителя. Ето защо настоятелно се препоръчва договарянето на твърдо фиксирана такса за данни.

Какви са условията за използване на услугите Car-Net "Security & Services"?

За да можете да използвате Car-Net услугите "Security & Services", поръчайте съответния пакет данни, както и вградената Volkswagen TelematikBox (OCU) при поръчка на Вашия Volkswagen Crafter. Тя разполага със SIM карта, чрез която автомобилът може да осъществи интернет връзка към портала We Connect. 

За да използвате Car-Net услугите "Security & Services", имате нужда също от:

  • Потребителски акаунт в портала We Connect
  • Смартфон с валиден договор за мобилни услуги за използване на приложението

За отделните услуги се изискват и технически компоненти в автомобила. Например, за да ползвате услугата "Онлайн алармена система срещу кражба", се нуждаете от алармена система срещу кражба.

Колко струват услугите Car-Net "Guide & Inform"?

Car-Net услугите "Guide & Inform" могат да се използват безплатно в нови автомобили в рамките на първоначалния срок. Продължителността на безплатния срок на услугата се определя от страната, модела и оборудването на автомобила и е до 36 месеца. Можете да използвате целия безплатен срок, ако се регистрирате в рамките на 90 дни след предаване на автомобила.

След изтичане на безплатния срок, услугите в портала We Connect могат да се използват срещу заплащане. Актуалните цени се определят в зависимост от избрания пакет услуги и модела на автомобила.

Колко струват услугите Car-Net "Security & Services"?

При покупка на автомобил Ви се начислява еднократна такса за Volkswagen TelematikBox (OCU), точния размер можете да видите в конфигуратора на Volkswagen. TelematikBox може да се използва 10 години и служи като основа за пакета данни "Security & Services". Този пакет с данни може да се използва след това без надценка при нови автомобили по време на първоначалния период. Продължителността на безплатната употреба зависи от страната, модела и оборудването на автомобила и е минимум 12 месеца, ако се регистрирате в рамките на 90 дни след предаване на автомобила. 

След безплатния период можете да продължите да използвате услугите в портала We Connect срещу заплащане. Текущите цени се определят според желания пакет данни и модела на автомобила.

Каква е ползата от Car-Net?

Независимо дали сутрин в 5 ч., вечер в 22 ч. или в забързания обяд: Car-Net е денонощна за вас. Свързва Вашия автомобил директно с Вашия смартфон и интернет. Така можете да използвате полезни услуги и приложения по всяко време. Пакетът от услуги "Guide & Inform" Ви позволява например бързо и лесно да намерите места за паркиране и бензиностанции във Вашия район. Практичният мениджър на времето Ви помага да структурирате оптимално деня си. Той се синхронизира с календара Ви и автоматично изчислява въз основа на текущия трафик и навигационни данни кога трябва да тръгнете, за да стигнете до срещите си навреме. Вашият лекотоварен автомобил е в особено добри ръце с пакета "Security & Service". Той Ви напомня за важни срокове за обслужване и Ви предупреждава за опит за кражба.

 

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип