Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Volkswagen Лекотоварни автомобили Предупредителни и контролни индикатори

Светещи Cockpit-символи и тяхното значение

Предупредителни светлини при Caddy, Transporter 6.1, Multivan и останалите лекотоварни модели

 

Предупредителните светлини Ви държат в течение за актуалното състояние на автомобила. В зависимост от цвета и символа, предупредителните светлини на автомобила дават различна информация. Светват червени, жълти, зелени, сини или бели светлинни индикатори в зависимост от степента на неотложност за предприемане на действие.

Предупредителни индикатори в червено


Червените контролни светлини изискват Вашето внимание. Те предупреждават, като правилното им тълкуване е от изключителна важност, за да се избегне повреда на двигателя или на длуги части на автомобила.

 

Предупредителни индикатори в жълто


Жълтите предупредителни светлини не са непременно индикатори, изискващи незабавна реакция, но е важно да бъдат правилно тълкувани. Информация като "износени накладки" или "нередност в ESC или ASR" е сред предупрежденията на жълтите светлинни индикатори. Те също са толкова важни, колкото червените предупредителни светлини на автомобила, за да бъде избегната своевремено повреда на двигателя или други части на автомобила.

Контролни индикатори в зелено


Зелените светлини индикатори дават информация за състоянието на автомобила като например включени светлини или мигачи. Те не представляват предупреждение за Вас. Въпреки това е важно да ги тълкувате правилно, за да имате винаги общ поглед върху това, което се случва в автомобила Ви.

Контролни индикатори в синьо


Сините контролни индикатори също информират за експлоатационния статус на Вашия Volkswagen автомобил като например дали дългите светлени са включени или каква е температурата на охладителната течност.

Контролни индикатори в бяло

Белите контролни индикатори информират също за състоянието на Вашия Volkswagen автомобил. Те не са предупреждение. Към тях се отнасят например "Съобщението за техническо обслужване", което напомня за необходимостта да бъде направена смяна на масло и инспекция на автомобила.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип