Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Ние реставрираме един VW Комби T1. Bulli reloaded.

От 2014 г. до 2016 г. чрез съвместната работа на Porsche Austria (Volkswagen Лекотоварни автомобили) и завода PIA Mayer Linz с любов беше реставриран Volkswagen Комби T1, модел 1957 г.

Bulli завърши младежкото си пътешествие достойно на Bulli партито в Калс ам Гросглокнер.

Как започна всичко.

След усилено търсене през юни 2014 г. беше закупен Volkswagen Комби T1 модел 1957, който очевидно е произведен в малка серия от D'iteren − белгийския вносител на Volkswagen Лекотоварни автомобили. Тогава Bulli веднага беше закаран до Линц, където го посрещна силно мотивиран екип от стажанти. Стартът на един уникален и същевременно емоционален проект.

Демонтирането.

Подготовката.

Принос за реставрацията в GO! Списанието за двигатели.

Двигателят.

Освен каросерията, сърцето на Bulli също беше разглобено на отделните си части и изцяло преработено. Преработката на двигателя беше извършена в няколко стъпки: в началото беше проверено, в какво състояние е двигателят. Беше решено, че корпусът на двигателя трябва да се смени, за да се спести време за работа и разходи. Някои отделни резервни части за съжаление не бяха налични.

Той живее!

Bulli беше отново сглобен, затова беше време да обединим изцяло преработения двигател с каросерията − сватбата. Чуха се първите тактове.

Начало на видеото

Той е готов.

Принос за реставрацията в GO! Списанието за двигатели.

Галерия.

Преживейте още веднъж най-важните стъпки от реставрацията на VW T1 Комби в нашата галерия.

Благодарение на ангажираността на екипа от няколко поколения на Bulli от Линц, новият Bulli от Porsche Austria бе превърнат в топ за възрастта си. През 2017 г. с гордост отпразнува своята 60-годишнина. Happy Bus-Day!!**

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип