Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Volkswagen Оригинални части® Volkswagen Оригинални акумулатори

Volkswagen Оригинални части® Volkswagen Оригинални акумулатори

Все повече асистиращи системи се грижат за това да пътувате по-комфортно и с грижа за околната среда. Условието: мощен акумулатор, който захранва Вашия Volkswagen с необходимата енергия.

Какво трябва да знаете за Вашия автомобилен акумулатор?

Акумулаторът – или наречен още стартерен акумулатор или автомобилен акумулатор – е сърцето и душата на Вашия автомобил. Той захранва стартера с енергия, за да може да се стартира двигателя с вътрешно горене. Казано накратко: Ако акумулаторът не работи, автомобилът няма да се движи. Освен това той стабилизира електрическото напрежение, за да може двигателят да продължава да работи надеждно.

Но съвременните автомобили не използват акумулатора на колата от доста време само за стартиране. Той подсигурява също и елементи на комфорта при пътуване, като инфотейнмънт, вентилация, подгряване на седалките и стационарното отопление.

Колкото по-студено е времето, толкова повече трябва да работи акумулаторът. За да избегнете неприятни злополуки, трябва да внимавате винаги, Вашият акумулатор да е в топ-форма. Висококачествените акумулатори могат да достигнат експлоатационен живот до 10 години, докато по-евтините алтернативи трябва да се сменят на 2-3 години.

Volkswagen Оригинален акумулатор

 
Оловно-калциевият акумулатор, който е "без обслужване", определя стандарти за надеждност и експлоатационен живот. Гаранция 3 години.

 • Студен старт до -25°C
 • Продукт "без обслужване" с индикация за износване
 • Готов за употреба (пълен и зареден)

72 Ah5 (без монтаж) 
за Caddy, Transporter, Amarok и  LT/Crafter

Арт.-№ 000915105DG

Често задавани въпроси за акумулаторите

Колко дълго издържа един акумулатор?

Експлоатационният живот на автомобилния акумулатор зависи от неговото качество. Висококачествените акумулатори могат да достигнат експлоатационен живот до 10 години, докато по-евтините алтернативи трябва да се сменят на 2-3 години. Ние препоръчваме приложението на Volkswagen Оригиналните акумулатори, за да осигурите възможно най-оптималния експлоатационен живот. 

По какво да разпозная, че трябва да си сменя акумулатора?
 • Стартирането на автомобила се случва едва при втория или третия опит и при това при запалване има необичайни шумове.

 • Контролната лампа на акумулатора на арматурното табло светва. Този предупредителен сигнал се появява, когато акумулаторът не може да се зареди от алтернатора.

 • Нивото на киселинност на акумулатора е твърде ниско. При по-нови акумулатори то може да се отчете директно на корпуса. Ако индикаторът е светло жълт, трябва да се обърнете към Вашия Volkswagen Оторизиран сервиз.

 • Ако корпусът на акумулатора е издут, това говори за прегряване. Дори в този случай акумулаторът трябва да бъде сменен.

 • Ако около корпуса на акумулатора забележите задушлива,  миризма на развалени яйца (миризма на сяра), вероятно акумулаторът е разхерметизиран и изтича.
За какво трябва да внимавам при закупуването на нов акумулатор?
 • На първо място, уверете се, че акумулаторът на автомобила е подходящ за Вашия автомобил. Ако размерите напр. не съвпадат, акумулаторът може да се изплъзне при ускоряване или спиране.
 • Разберете какъв капацитет има новия акумулатор. Обикновено е достатъчен поглед в ръководството за експлоатация на автомобила или върху стария акумулатор, за да получите необходимата информация за амперчасовете (Ah). 

 

Не пестете средства при избор на акумулатор и изберете най-добрата алтернатива за автомобила Ви. Щадете дългосрочно Вашият портфейл и нерви, и инвестирайте в Volkswagen Оригинален акумулатор.

Нашите Volkswagen Оригинални акумулатори доставят надеждно енергия и повече мощност чрез съдържание на олово над средното ниво и висококачествени материали. Оригиналните акумулатори са "без обслужване" и разполагат с три години гаранция.

Защо вреди грешният акумулатор?

Някои Volkswagen Лекотоварни автомобили имат система за управление на акумулатора. Тя разпознава състоянието на акумулатора и регулира енергийния ресурс на автомобила. Това функционира само ако акумулаторът е определен точно за автомобила и системата го разпознае правилно чрез код. В противен случай акумулаторът може да бъде ненужно натоварен или прекалено разреден. Това може да породи трайни увреждания.

Съвети за по-дълъг експлоатационен живот

Особено в студения сезон, акумулаторът на автомобила е хроничното слабо място на съвременните автомобили. Ще Ви издадем, какво можете да направите превантивно, за да удължите живота на акумулатора си.

 1. Съхранение на равно: Не бихте шофирали Вашия Volkswagen лекотоварен автомобил през зимата? Внимавайте той да не бъде позициониран под наклон (напр. повдигнат на крик) дълго време. Вашият акумулатор ще Ви се отблагодари. 
 2. Активно използване: Ако акумулаторът не се използва по-дълго време, той се разрежда и наслоява оловен сулфат върху оловните плочи. Това пречи на потока на електричество и капацитетът на акумулатора пада. 
 3. Поддържане чист и сух: Влажността в двигателния отсек не е добра за автомобилния акумулатор. С антистатична кърпа трябва редовно да почиствате и подсушавате акумулатора. 
 4. Комфортът не е всичко: Включвайте ел. консуматори, като отопление и други подобни едва тогава, когато двигателят работи. Особено през зимата това осигурява достатъчно енергия за стартиране, когато мощността на акумулатора е по-ниска поради студа. 
 5. Избягвайте късите разстояния: При шофиране на къси разстояния Вашият лекотоварен автомобил често се нуждае от повече енергия, отколкото генераторът може да създаде. Това води до постепенното изпразване на акумулатора. Нашата препоръка: шофирайте редовно на дълги разстояния, за да може акумулаторът да има възможност да се зарежда. 
 6. Допълнително зареждане: Желателно е преди зимния сезон акумулаторът да се зарежда допълнително, за да се избегнат досадните аварии в студа.
 7. Обслужване на акумулатора: Препоръчително е Вашият акумулатор да бъде превантивно проверяван на всеки 4 години от специалист.

Програма Сервиз 4+

Пакетни предложения за цялата моделна гама на Volkswagen Лекотоварни автомобили на възраст над 4 години

Обичате своя Volkswagen? Ние Ви предлагаме чудесна възможност да се погрижите за него на най-високо ниво. Възползвайте се от атрактивните ценови предложения на програмата Сервиз 4+ за акумулатори. Доверете се на нашите сервизни специалисти. Те най-добре знаят, от какво има нужда Вашия Volkswagen. По този начин Ви гарантираме, че ще бъдете с Вашия Volkswagen максимално дълго време.

Атрактивни условия с включени резервни части и труд валидни през цялата година!

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип