Меню
Затваряне на менюто
Затвори

30.8.2019 Иконата, актуализирана версия: Новият California 6.1 с дигитално управление на кемпер функциите.

Премиерата на California 6.1 бе в края на август на изложението Caravan-Salon в Дюселдорф.

Дигитализирано управление: Нов обслужващ модул повишава комфорта при паркиране.

Volkswagen Лекотоварни автомобили представиха обновения California 6.1 в края на август на изложението Caravan-Salon в Дюселдорф. Новата предница е харизматична. Допълнително разработени са кухненският кът и леглата. Новият мултифункционален обслужващ модул в покривната конзола е дигитализиран. Друго нововъведение на борда на кемпера: опционални дигитални инструменти и инфотейнмънт системи следващо поколение с интегрирана онлайн връзка. Арматурното табло: С нов дизайн и изцяло дигитализирано. Новият електромеханичен волан се грижи за повишаване на сигурността и комфорта.

Екстериор: Предна част с нов дизайн изостря характера на най-успешния кемпер

Той е един от най-любимите кемпер ванове на пътешественици от целия свят: продаденият над 175 000 пъти California. Сега, на базата на шестото поколение Bulli следва технически и визуален обширен ъпдейт: California 6.1. Първите изображения показват California Ocean 6.1 - Топ-версията на кемперите. Визуално особено впечатляващ е новият преден край. Горната част на хромираната решетка на радиатора на Ocean образува симбиоза с новите LED дневни светлини. Отдолу следва друг по-голям вход за въздух за ефективните двигатели. Хромирана лайстна при California Ocean 6.1 обогатява новата броня. Чрез хромираните елементи, версията на оборудването Ocean се различава по екстериора от моделите Beach и Coast. Така или така: Строгият дизайн подчертава ширината на California 6.1 и прави всички версии на кемпера още по-суверенни по пътя.

Интериор: Нови лайстни-дръжки и декори за кухнята и шкафовете; плъзгащите врати заместват щорите в задната част; подобрен комфорт при лежане

Използваният в ежедневието като ван California убеждава с всяко от своите премислени детайлни решения. Към тях спада при моделите Coast и Ocean компактен кухненски кът. Той е допълнително разработен и оборудван с нови детайли, като допълнителен USB-двоен контакт. Забележително и практично: нови алуминиеви лайстни за хващане на всички врати. Също ново: Натискащи се бутони за отваряне на горния плот на кухнята (мивка, котлони, хладилник). Щорите в задния шкаф бяха заменени от новопроектирани плъзгащи се врати; алуминиевите лайстни за хващане, които съответстват на стила на автомобилния кемпер, имат същия дизайн като техните колеги на кухненските шкафове. С нов дизайн е дървеното покритие на всички шкафове: светлото "Bright Oak" и по-тъмното "Graphit Grey". В съответствие с новите декори, дизайнерите на интериора излязоха и с новата по-тъмна тапицерия на седалките и облицовките "Palladium Grey".

Още повече комфорт ще предлагат и леглата. Леглото на покрива в бъдеще ще бъде с пружинни плочи; разгъващата се на легло двуместна задна седалка ще може а се превръща в салон. Просто сгънете облегалката на пейката и повдигнете удължението на леглото назад на различни степени - вече вътрешното пространство се превръща в удобен салон за четене и релакс. Сега тъмно сивата хармоника на изскачащия покрив с интегрираното там горно легло предпазва по-добре от силната светлина. Новата функция за изгрев на слънцето прави особено приятно да се събуждате, като с индивидуално подбирани светодиоди в зоната на покрива и дневната умишлено затъмнява до желаната яркост в рамките на регулируем период от време. Функцията за изгрев на слънцето - като всички съществени настройки на кемпера California 6.1 - се управлява чрез ново разработения блок за управление в покривната конзола. Тук, използваният досега монохромен дисплей е заменен чрез голям сензорен екран с много повече функции и цветно изображение. Чрез блока за управление се извиква най-различна информация и др. управляват се следните менюта: "Къмпинг"(-режим), "Хладилник", "Светлина" и "Настройки" на системата. В California Ocean 6.1 чрез менюто се управляват и "Изскачащ покрив", който в този случай има серийно електрохидравлично задействане на покрива и чрез "стационарно отопление" - безплатното в топ модела въздушно отопление. Изключително практично: новата функция "Ниво": Индикатор на нивото дава информация за надлъжния и напречния ъгъл, в който California стои на мястото за паркиране. По този начин Bulli много лесно може да се нивелира хоризонтално. Функцията за слънчев изгрев се настройва в меню "Светлина" и се активира чрез "Будилник".

Свързаност: интегрирана eSIM като интерфейс към "Volkswagen We"

За първи път по желание инструментите са проектирани цифрово - новият "Digital Cockpit" в също новото арматурно табло. Ново конфигурирана е и инфотейнмънт програмата. Тя започва с "Composition Audio" (дисплей на редове) и "Composition Colour" (сензорен екран, 6,5 цола). Като друга новост California 6.1 предлага навигационните системи "Discover Media" (8,0 цола сензорен екран) и "Discover Pro" (9,2 цола), както и устройства на "Модулната инфотейнмънт платформа" на третото поколение (MIB3). Най-важната нова характеристика на всички системи е интегрираната eSIM ("Composition Audio" опция). Тя създава интерфейс към "Volkswagen We" и по този начин към многобройни онлайн функции и услуги. MIB3-системите предлагат освен това характеристики, като интеграция на стрийминг услуги "Apple Music" и "TIDAL" с естествено гласово управление и "App Connect Wireless". Благодарение на тази нова версия на "App Connect" за първи път безкабелно могат да бъдат свързани iPhone приложения като "Медиатека" или "Google Maps" чрез Bluetooth в инфотейнмънта.

Динамика на движение: Ново електро-механично сервоуправление дава възможност за използване на асистиращи системи

Най-важната техническа промяна от страна на динамиката на движение е смяната от хидравлично към електромеханично сервоуправление. Чрез управляващото се по този начин кормило California 6.1 ще излезе на пазара през есента на 2019 г. с множество нови асистиращи системи. Широкият спектър съдържа между другото Асистент за спазване на лентата на движение "Lane Assist", Асистент за паркиране "Park Assist", Странична защита (предупреждава при реагиране на препятствия) и "Trailer Assist" (улеснява маневрирането с ремарке). Освен това нов и като серийно производство е Асистентът за компенсация на страничния вятър; той стабилизира кемпера автоматично при пориви на вятъра.

Volkswagen Лекотоварни автомобили конфигурира отново също и задвижващата програма. Серийно California 6.1 се произвежда с предно задвижване, а опционално - със задвижване на всички колела, като ще излезе на пазара с високоефективни 2,0-литрови-турбо дизелови двигатели (2.0 TDI), които изпълняват стандарта за отработени газове Euro 6d TEMP EVAP.

Световната премиера на новия California Beach, Coast и Ocean ще се състои в края на август на изложението Caravan-Salon в Дюселдорф

Независимо от всички нови характеристики на California 6.1, както винаги е валидно правилото, че Volkswagen Лекотоварни автомобили държи на всички умни детайлни решения, които правят този кемпер така уникално практичен и по този начин го превръщат в икона - интегрираната в плъзгащата врата къмпинг маса и разпределените в задния капак къмпинг столове.

1) Автомобилът все още не се предлага за продажба.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип