Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Новият ID. Buzz бе избран за “Електрически автомобил на годината”

Новият ID. Buzz бе избран за “Електрически автомобил на годината”

Журито на Top Gear Electric Awards 2022 изтъкна емблематичния дизайн, просторния му интериор, както и техническите му характеристики.

Хановер/Лондон 06.04.2022 г.

Новият Volkswagen ID. Buzz пожъна истински успех на тазгодишните награди Top Gear Electric Awards 2022 и беше удостоен с титлата "Електрически автомобил на годината". 

Събитието, което акцентира на важността на електрификацията в автомобилния сектор, се проведе на 6 април в Лондон. Съдиите оцениха много високо характерния външен вид на ID. Buzz, вдъхновен от оригиналния дизайн на Volkswagen T1. Висококачествените дигитални услуги, функционалност и пътното му поведение също бяха подчертани като силно впечатляващи характеристики на автомобила. Беше обърнато внимание и на просторния интериор, както и на капацитета на багажника, който е двойно по-голям от този на стандартен SUV.

"Хората, които претендират, че водят активен начин на живот, карат SUV. Тези, които наистина го правят, карат ван Volkswagen", каза Ollie Marriage - ръководител "Автомобилни тестове" в Top Gear. "Всеки, който срещнахме с колата, се радваше, че марката е открила отново своя чар и намираха ID. Buzz за много свеж и ободряващ. Не е ли страхотно, че Volkswagen най-накрая прояви смелост да преоткрие оригинала? Удивително семпло и същевременно толкова вдъхновяващо. Затова е и нашият електрически автомобил на годината.", добави още той. 

ID. Buzz е първият създаден от самото начало като изцяло електрически модел на Volkswagen Лекотоварни автомобили. Изграден е на платформата Modular Electric Drive Kit (MEB).

Директорът на Volkswagen Commercial Vehicles UK, Cian O'Brien, прие наградата на Top Gear Electric Awards 2022 с думите: "Като марка, ние предприехме важно пътуване по пътя към електрификация на нашите автомобили. Дългоочакваният ID. Buzz бележи началото на това вълнуващо преживяване. Възможността да покажем автомобил с такъв впечатляващ дизайн, създаден с мисълта за устойчивост в процеса на производство, за нас е страхотен начин да покажем на нашите клиенти, че могат да продължават да правят всичко, което харесват, като същевременно оказват положително въздействие върху околната среда. Има само няколко добри възможности да се отпразнува премиерата на нов автомобил и получаването на толкова престижна награда като "Електрически автомобил на годината" на Top Gear Electric Awards 2022, е един от тях". 

Volkswagen ID. Buzz се очаква да бъде в България в края на 2022 година.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип