Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Още първото покачване на температурите през пролетта е сигнал, че е добре да помислите за смяна на зимните с летни гуми.

Независимо че законовите разпоредби не я изискват, причините за смяната са многобройни. Освен по-доброто управление и сцепление с асфалта, които летните гуми осигуряват, те са създадени от материал, който им позволява да издържат на много високи температури на въздуха и на нагрятата от слънцето пътна настилка. От друга страна, материалът, използван за зимните гуми, е такъв, че високите температури ще ги повредят трайно.

Защо летни гуми?

Зимните гуми са изработени от високотехнологични материали, които са проектирани за отлично поведение при ниски температури. Високите температури имат изключително неблагоприятен ефект върху по-меките материали, от които е изработена зимната гума, а това съответно се отразява върху много по-голямата степен на износване на профила на протектора. Продължителното използване на зимните гуми в летни условия е предпоставка за увреждане на материала на протектора и води до разкъсвания при отделни части от профилните блокове, а именно зимните ламели. Последиците са, че гумата става по-трудна за управление и има по-лошо сцепление.

Кога е точният момент за смяна на зимните с летни гуми?

Границата на температурата на открито, която разделя условията на пътя на зимни и летни, е около 7o C. Когато температурите започнат да се покачват в края на зимата, поведението на зимните гуми вече не носи толкова много ползи. Много малко шофьори обаче са наясно с това, че температурата на открито не представлява температурата на пътната настилка, а именно настилката играе важна роля за сцеплението на гумите. 

Оборудвайте автомобила си с четири летни гуми от Continental и вземете подарък - плажна кърпа Continental


От 1 април до 15 май 2024 година, или до изчерпване на наличните количества, Continental подарява на всеки свой клиент, закупил комплект летни гуми (4 броя) с размер 18" или по-голям от Volkswagen оторизиран сервиз, плажна кърпа. 

Подаръкът ще получите на място от отдел "Резервни части и аксесоари" в участващите сервизни комплекси.

От 1871 година Continental работи за постигане на една цел - осигуряване на перфектен контрол на пътя без компромиси с комфорта и удоволствието. Немският инженерен опит и автомобилните познания са внедрени във всяка гума от висок клас. 
Запознайте се с нашите модели летни гуми и всичките предлагани възможни размери.

*Кампанията е на Continental Adria Pnevmatike. "Порше БГ" ЕООД няма отношение и не носи отговорност за правилата и условията на кампанията. 
Всички бонуси и рабати са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни отстъпки с включен ДДС, приспаднати от необвързващо препоръчителна, некартелна цена по ценова листа. Използваните снимки са илюстративни.
При въпроси и необходимост от допълнителна информация във връзка с кампанията моля, обърнете се към Вашия Volkswagen сервизен партньор.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип