Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Ангренажен ремък

Ангренажен ремък

Ангренажните ремъци са от нормално износващи се части. При всяка инспекция те се оглеждат и на редовни интервали от 60 000 до 360 000 километра се сменят. Тъй като ангренажният ремък постоянно е изложен на извънредно голямо натоварване, не трябва да се пести точно за него и фокусът трябва да се постави на надеждността и качеството, тъй като скъсването на тази част води до скъпо струващи повреди на двигателя. Оригиналните ангренажни ремъци на Volkswagen Ви гарантират това качество.

Какво постига ангренажният ремък по време на своя експлоатационен живот?

Ангренажният ремък свързва коляновия и разпределителния вал. Без него двигателят не може да работи. И тъй като той работи непрекъснато, за времето на своят експлоатационен живот изминава разстояние, което се равнява на шест обиколки на земното кълбо.

Каква е функцията на ангренажния ремък?

Ангренажният ремък синхронизира движението на коляновия и разпределителния вал. В следствие на това разпределителния вал задвижва клапаните на цилиндрите. Често ангренажният ремък задвижва и водната помпа.

Защо трябва редовно да се проверява и сменя?

Старият и износен ремък може да се скъса и да предизвика сериозна повреда на двигателя. Причината: Управлението на клапаните на двигателя се нарушава, буталото удря върху клапана - често с 15 м/с.

Кога трябва да се смени ангренажният ремък?

В зависимост от модела, двигателя и начина на експлоатация се прилагат фиксирани интервали за смяна или интервали за проверка съгласно предписанията на производителя. Фиксираните интервали за смяна най-често са свързани с изминатите километри и са в рамките от 60 000 км до 360 000 км. Ангренажните ремъци при бензиновите двигатели много често имат интервали за проверка като по време на регулярно сервизно обслужване механикът преценява дали е необходима смяна. Повече информация за Вашия автомобил ще получите от Вашия оторизиран Volkswagen сервиз.

Съвет: Погрижете се Вашия употребяван автомобил веднага да бъде проверен.

 

Защо не трябва да сменям ангренажния ремък сам?

Неправилно монтирания ангренажен ремък ще повреди двигателя веднага. Същевременно смяната не е много лесна, изисква технически познания и специални инструменти. Зъбните колела трябва да са перфектно зацепени и ангренажният ремък правилно обтегнат. Добре е да се смени и водната помпа, обтегачите и ролките. Затова ние Ви препоръчваме горещо да се обърнете към най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Volkswagen.    

Програма Сервиз 4+

Пакетни предложения за цялата моделна гама на Volkswagen Лекотоварни автомобили на възраст над 4 години

Обичате своя Volkswagen? Ние Ви предлагаме чудесна възможност да се погрижите за него на най-високо ниво. Възползвайте се от атрактивните ценови предложения на програмата Сервиз 4+ за смяна на ангренажен ремък и водна помпа. Доверете се на нашите сервизни специалисти. Те най-добре знаят, от какво има нужда Вашия Volkswagen. По този начин Ви гарантираме, че ще бъдете с Вашия Volkswagen максимално дълго време.

Атрактивни условия с включени резервни части и труд валидни през цялата година!

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип