Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Volkswagen Оригинални части® Амортисьори

Volkswagen Оригинални части® Амортисьори

Комфортът и сигурността Ви няма да бъдат нарушени с Volkswagen Оригинални амортисьори. Научете тук, какво точно правят и как функционират.

Volkswagen Оригинални амортисьори

Работа в екип за повече комфорт и сигурност.

Volkswagen Оригиналните амортисьори са разработени точно за Вашия Volkswagen и неговото тегло. Също така те са съобразени с всички електронни системи за безопасност, както и с всички други компоненти на ходовата част. Чрез перфектното взаимодействие на всички оригинални компоненти се постига висока степен на сигурност и удоволствие от шофирането - в остри завои, при аварийно спиране и когато автомобилът е много натоварен и/или пътувате с цялото семейство.

Сигурност: Реагират независимо на всяка една неравност на пътното платно и чрез бързо снемане на енергията на вибрациите гарантират оптимално сцепление. Преди всичко, при екстремно спиране, не позволяват изгубването на контакт на автомобила с пътната настилка, задържат го в лентата за движение, независимо от броя на пътниците, натоварването и прикачения товар.

Устойчиви при голям товар: Безупречно поведение при движение с висока скорост и превозване на голям товар, например когато към автомобила има закачено тежко ремарке или превозвате много багаж.

Спестяват разходи: Не позволяват претоварване на отделните компоненти по ходовата част и предотвратяват преждевременното износване, например на гумите. Така Вие ще избегнете ненужни разходи за джанти например.

Кога е време за проверка?

На около 60 000 км пробег трябва да се проверяват визуално, например при смяна на гумите. Така ще си гарантирате оптимално сцепление през цялата година - особено през зимата на лед и сняг. През пролетта ще разберете веднага дали студеният сезон и наличните през това време сол, влага и мръсотия са оставили следи.

Как се виждат дефектите?

Не е лесно да следите Вашите амортисьори.

Те обикновено са добре скрити зад гумите. Освен това се износват постепенно - Вие се адаптирате към поведението на автомобила и може би не забелязвате, че Вашият Volkswagen става по-нестабилен в завои, спирачният път се удължава и други индикации. Това прави износването особено коварно. Затова редовно проверявайте Вашите амортисьори - най-добре при Вашия оторизиран сервиз на Volkswagen.

Неизправните амортисьори опасни ли са?

Неизправните амортисьори не поемат добре вибрациите и стабилизират по-малко.

Гумите нямат оптимално сцепление с пътя. Последствията: Спирачният път става по-дълъг, управлението по-несигурно и поведението на автомобила по-нестабилно - преди всичко в завои. Това води до по-ранно активиране на системите за безопасност. И влошаване на динамиката на шофиране. 

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип