Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Volkswagen Оригинални части® Volkswagen охладителна течност G13

Volkswagen Оригинални части® Volkswagen охладителна течност G13

Иновативната формула на течността не предпазва само от нагряване, но също и от варовик, корозия, киселини и замръзване, при температури до -40 °C, така че е възможно най-подходяща и за двигатели изцяло изработени от алуминий.

Охладителната течност поддържа температурата постоянна.

 

Напълно нормално е двигателят да загрява при натоварване. При двигателите с вътрешно горене енергията се превръща в топлина. За да не стигне до прегряване на двигателя, той се нуждае от охлаждане.  Охладителната течност е добавка, която поема топлината и я предава нататък към охладителя. Оттам накрая тя се освобождава навън.

За да се охлажда двигателят правилно, нивото на течността трябва редовно да се контролира. В двигателния отсек се намира нейният резервоар, на който е обозначена скала от "Min" до "Max". Нивото на течността винаги трябва да бъде между двете маркировки. Ако е под минимума, трябва да се долее охладителна течност.

Допълване или смяна на охладителна течност


Ако нивото на охлаждаща течност е под маркировката "Min", тя трябва да бъде допълнена. Използвайте течност от търговската мрежа, а не чиста вода.

Охладителната течност трябва да се сменя изцяло на всеки две години, защото с времето тя губи своето действие. Препоръчително е да използвате течност, която е предписана от производителя на автомобила в ръководството за експлоатация. Постовянето на неправилната охладителна течност може да доведе до прегряване на двигателя. Течността винаги трябва да се долива или сменя при студен двигател, за да не се стигне до тежки наранявания.

 

Предимства на Volkswagen Оригиналната охладителна течност G13

Защитете двигателя на Вашия Volkswagen Лекотоварен автомобил с оптимално пригодената охладителна течност G13 на Volkswagen. Тя може да се смесва с всички предшестващи продукти и е устойчива на температура до 135 °C.

Защита от замръзване
Топлинна защита
Антиваровикова и антикорозионна защита
Защита от замръзване
Топлинна защита
Антиваровикова и антикорозионна защита

Защита от замръзване

При правилно съотношение на смесване с Volkswagen Оригиналната охлаждаща течност G13 може да защитите автомобила си от замръзване при температури от -25 °C до -40 °C.

Топлинна защита

С Volkswagen Оригиналната течност за охлаждане се повишава точката на кипене до 135 °C и Вашият Volkswagen Лекотоварен автомобил е подготвен в случай на екстремни натоварвания.

Антиваровикова и антикорозионна защита

Добавката G13 е специално пригодена за всички метали, използвани в двигателите на Volkswagen Лекотоварни автомобили. Така се предотвратяват варовикови отлагания в охладителната система.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип