Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Започна производството на Caddy Edition – новият дизайнерски акцент в моделната гама

Започна производството на Caddy Edition – новият дизайнерски акцент в моделната гама

  • Елегантна визия - Caddy Edition поставя особен акцент върху дизайна
  • С черен покрив като контрастен елемент - версията Edition се предлага в товарното изпълнение Cargo за градски доставки и като семеен ван2)
  • На разположение са варианти с нормално междуосие и Maxi с дълго междуосие
  • Caddy с привлекателна външност и множество системи за асистенция на водача
  • Старт на производството на автомобилите от моделна година 2025 в завода в Познан

След старта на предварителните продажби на новата моделна гама на Caddy1),2), нейното производство вече също е в ход - очаква се първите автомобили Caddy от моделната 2025 година да бъдат на разположение на клиентите в търговските центрове на марката в Германия от края на месец май. Водещо място в гамата на Caddy заема новия акцент по отношение на дизайна в лицето на Caddy Edition. Той ще се предлага във варианти с нормално и с дълго междуосие (Maxi), в товарна версия Cargo за доставки в градски условия, насочена към търговците, малките фирми и куриерските служби. И разбира се - в пътническо изпълнение като семеен ван за всички онези, които редовно пътуват в компанията на много деца и детски колички, искат да са заедно със своето семейство и приятели навсякъде или пък имат хобита, изискващи едрогабаритна спортна екипировка - велосипеди, дъски за сърф или просто домашни любимци.

Стилът е важен и на пътя. Защо тогава един функционален автомобил с голям товарен капацитет и ненадминат вътрешен простор да не изглежда добре? Привлекателната външност и стилният дизайн са важни качества за много хора, а при новия Caddy те са издигнати на ново, още по-високо ниво. Контрастното изпълнение на покрива с неговото черно лаково покритие при Caddy Edition се допълва от многобройните декоративни елементи в черно, както и от забележителните надписи, които показват ясно, че това е най-ефектното в стилистично отношение изпълнение на Caddy. Пътническата версия на елегантния вариант на Caddy се предлага и с панорамен покрив като част от допълнителното оборудване.

"Caddy Edition бележи върха по отношение на дизайна в моделната серия на Caddy", потвърждава и главният дизайнер на Volkswagen Лекотоварни автомобили Алберт Кирцингер. "За мен той представлява изключителна симбиоза между изчистеното, подчертано фокусирано върху дизайна изпълнение и спортната естетика. Ярко открояващото се черно лаково покритие на покрива и многобройните черни декоративни елементи например подчертават еднакво добре привлакателната външност на версиите с нормално и с дълго междуосие, както и на товарния и семейния вариант. Вижда се, че гамата на модела може да предложи много и версията Caddy Edition го демонстрира ярко с допълнителна доза стил и експресивност. По този начин моделът отправя ясно стилистично послание към всички, които ценят привлекателния външен вид в допълнение към чисто функционалните качества и невероятния вътрешен простор", допълва Кирцингер. С всичко това Caddy Edition продължава традицията на Volkswagen Лекотоварни автомобили, чието начало бе положено с версията Edition на петото поколениеTransporter. "Тук специалният акцент върху дизайна е насочен не само към частните клиенти на модела - впечатляващият външен вид може да бъде не по-малко полезен и в бизнеса, демонстрирайки подобаващо присъствие и спомагайки за успешната реализация на бизнес сделките", посочва още главният дизайнер.

Caddy Cargo Edition се предлага и като впечатляващ специален модел с черни дизайнерски елементи и допълнително оборудване на основата на Caddy Life.

Всички варианти на Caddy, включително Edition, ща дебютират на пазара с гама от два бензинови двигателя TSI с мощност 85 кВт (по избор с механична или автоматична предавателна кутия) и два дизелови TDI аграгата. Вариантът TDI с мощност 75 кВт е оборудван с шестстепенна механична предавателна кутия, а при варианта с мощност 90 кВт се използва седемстепенна DSG трансмисия. В течение на 2024 година на пазара ще последват и други варианти на двигателите и предавателните кутии. Много от изпълненията на варианта Caddy Cargo, като например версията със система за двойно предаване 4MOTION и Caddy PanAmericana, вече са на разположение за поръчка. На по-късен етап в рамките на тази година те ще могат да се поръчват и като пътнически варианти2).

"От 2003 година насам произвежданият в завода в Познан Caddy пише истинска история на успеха, която ще намери своето продължение със старта на производството на новите варианти", отбеляза Стефани Хегелс, главен изпълнителен директор на Volkswagen Познан. "С разширяването на гамата от системи за асистенция на водача, както и с усъвършенстваните комбинации от двигатели и трансмисиии, представителите на моделната година 2025 предлагат редица нови качества и подобрени характеристики. Особено ярък акцент в гамата е и Caddy Edition, чието производство в момента стартира и естествено се очаква с нетърпение от потребителите."

Моделите от гамата на Caddy2) и Caddy Cargo, както и Caddy Edition от 2025 моделна година на Volkswagen Лекотоварни автомобили, ще бъдат модернизирани с добавяне на множество системи за асистенция на водача. Всички варианти на модела вече са оборудвани серийно с блок на контролните прибори с изцяло цифрови показания, а пътническите версии имат и нова инфотейнмънт система с по-голям сензорен екран с диагонал 10 инча. В бъдеще като допълнително оборудване ще се предлага и гласовият асистент IDA в съчетание с функцията с изкуствен интелект ChatGPT като част от VW Connect Plus. Стандартното оборудване на всички нови модели на Caddy1),2) ще включва функция за динамично показване на пътните знаци (Dynamic Road Sign Display), круз контрол, контрол на дистанцията при паркиране (Park Distance Control) и усъвършенствана функция за предупреждение при нарушена концентрация, преумора или сънливост на водача (Advanced Driver Attention & Drowsiness Monitor). Версиите Cargo също включват редица високотехнологични допълнения като например странични въздушни възглавници и въздушни завеси, многофункционална камера, индикатор за загуба на налягане в гумите (Tyre Pressure Loss Indicator), функция за асистенция при поддържане на лентата за движение (Lane Assist) и система за контрол на дистанцията и аварийно спиране (Front Assist) с разпознаване на пешеходци и велосипедисти. Друга нова характеристика в оборудването на товарната версия Cargo е многофункционалният волан, който вече се предлага при пътническите версии.

В допълнение към покрива с блестящо черно лаково покритие (допълнително се предлага и интегриран панорамен покрив), специалното оборудване на Caddy Edition включва и черни релси за багажник на покрива, тонирани стъкла на прозорците за защита от любопитни погледи, както и предни и задни LED светлини. Черната радиаторна решетка отпред, задният спойлер с черна долна част, както и лакираните в черно корпуси на страничните огледала и релси на страничните плъзгащи се врати са чудесни допълнения към изключителния дизайн на модела. Контрастният ефект на всички тези елементи при Edition е особено ярък и привлекателен за сетивата на фона на външното лаково покритие в бяло Candy White. Разбира се Caddy Edition се предлага и в други девет цвята на външното лаково покритие на каросерията, които отразяват елегантния му дизайн също толкова добре. Предната и задната броня са лакирани в основния цвят на каросерията. Надписите отзад и отстрани показват ясно, че пред вас е версията Edition. Това наистина специално изпълнение на Caddy е оборудвано стандартно със 17-цолови  алуминиеви джанти в черен цвят, а като допълнително оборудване за пътническата версия се предлагат и 18-цолови джанти.

1) Caddy/Caddy Maxi:

TSI: комбиниран разход на гориво 6,5-7,2 л/100 км; комбинирани емисии на CO₂ 147-163 г/км; клас на CO₂ емисии: E-F

TDI: комбиниран разход на гориво 5,3-5,9 л/100 км; комбинирани емисии на CO₂ 139-155 г/км; клас на CO₂ емисии: E-E

2) Бъдещите пътнически варианти на Caddy в момента са все още близки до серийното производство прототипи.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип