Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Хановер, 31-ви януари 2024 Новият Amarok най-добрият автомобил с двойно предаване и най-добрият пикап в конкурса „WW Car of the Year”

Хановер, 31-ви януари 2024 Новият Amarok най-добрият автомобил с двойно предаване и най-добрият пикап в конкурса „WW Car of the Year”

  • Наградата в категорията "4x4 & Pick-up" бе присъдена от журито на "Women's Worldwide Car of the Year" на новия Amarok от Volkswagen Лекотоварни автомобили
  • 75-членното жури, съставено от автомобилни журналистки от цял свят бе впечатлено от качествата на новия Amarok
  • Amarok вече е един от петте победители в отделните категории, от които през месец март ще бъде излъчен носителят на титлата "Best Car"

Годината започна отлично и новият Amarok успя да впечатли международното жури, съставено от 75 автомобилни журналистки от цял свят. От общо 62-те нови модела, номинирани за участие в конкурса, те избраха победителите в пет категории, сред които и Amarok от Volkswagen Лекотоварни автомобили като най-добър в категорията "4x4 & Pickup". Така Amarok продължава напред и получава шанс на финалите през месец март 2024 година да бъде удостоен с титлата "World's Best Car".

 След "требъла" от три награди от професионалното жури на конкурса "International Pick-up Award", съставено от журналисти в сферата на транспорта и товарните автомобили през месец ноември 2023 година, сега новият Amarok представи убедително своите предимства и пред 75-членното жури на конкурса "Women's Worldwide Car of the Year". Журито, в което членуват автомобилни журналистки от 52 страни на пет континента, тази година определи първокласния пикап от Volkswagen Лекотоварни автомобили за най-добрия автомобил с двойно предаване и най-добрия пикап в света, отличавайки го с първото място в категорията "4x4 & Pick-up".

Всяка година дамите сред автомобилните журналисти избират своите фаворити от моделите, отбелязали наскоро своите премиери на поне два континента. През 2024 година се проведе 14-ият пореден конкурс след началото, поставено през 2011, а кандидатите достигнаха внушителните 62 броя. Критериите на журито са фокусирани върху безопасността, технологиите, определящи динамиката и комфорта на автомобила, енергийната ефективност, екологичната устойчивост и съотношението цена-качества.

Amarok Style – новият модел продължава смело напред и изглежда прекрасно дори в прашни и трудни терени.

Новият Amarok PanAmericana - у дома както в луксозния квартал така и извън пътя.

Първокласен избор за дамите - Amarok е „Women’s Worldwide Car of the Year“.

Внушителният нов Amarok в изпълнение Aventura. 75 автомобилни журналистки го определиха за свой фаворит в категорията „4x4 & Pick-up“.

Amarok Style – новият модел продължава смело напред и изглежда прекрасно дори в прашни и трудни терени.

Новият Amarok PanAmericana - у дома както в луксозния квартал така и извън пътя.

Първокласен избор за дамите - Amarok е „Women’s Worldwide Car of the Year“.

Внушителният нов Amarok в изпълнение Aventura. 75 автомобилни журналистки го определиха за свой фаворит в категорията „4x4 & Pick-up“.

Марта Гарсия, председателка на журито "Women's Worldwide Car of the Year", обоснова присъждането на отличието така: "Новото поколение на Volkswagen Amarok представя радикална промяна. Моделът е с по-уютен и практичен интериор, по-добра проходимост и товароносимост. Предлага се с пет двигателя и може да се адаптира към нуждите на всеки отделен пазар. Освен това впечатление правят подобреното качество в интериора и по-богатото оборудване."

"Щастливи сме да получим наградата в категорията "4x4 & Pick-up" на "Women's Worldwide Car of the Year". Amarok е надежден пикап, който се представя изключително добре както на пътя, така и извън него, и ние сме много горди, че можем да предоставим подходящия продукт на нашите клиенти", посочи Ларс Краузе - отговорният за продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване член на Управителния съвет на Volkswagen Лекотоварни автомобили.

Първокласното представяне на новия Amarok в зависимост от нивото на оборудване, се обуславя от наличието на над 25 модерни системи за асистенция на водача, сензорни екрани на арматурното табло с диагонал до 12,3 инча, практична комбинация от контролни прибори с цифрови и аналогови показания и висококачествени материи на тапицериите и облицовките. Благодарение на полезния товар до 1,19 тона, максимално допустимия прикачен товар до 3,5 тона и подобрения дизайн на товарното отделение, новият Amarok е в състояние да се справи с всяка задача в работното ежедневие и свободното време.

Новият Amarok се предлага в пет нива на оборудване - Amarok, Life и Style, плюс двата топмодела PanAmericana (в офроуд стил) и Aventura (в изключително луксозен стил). В Европа новият Amarok се предлага като пикап с четири врати и двойна кабина. С общата си дължина от 5350 милиметра, новият Amarok е с малко под 10 сантиметра по-дълъг от своя предшественик, а междуосието от 3270 милиметра бележи ръст от 173 милиметра. Всичко това е предпоставка за значително по-обширно пространство в интериора на двойната кабина.

В световен мащаб моделът се предлага с гама от три 2,0-литрови турбодизелови двигателя с максимална мощност до 154 кВт както и с 3,0-литров шестцилиндров турбодизелов двигател с мощност до 184 кВт (в зависимост от пазара) или с 2,3-литров бензинов турбодвигател TSI с 222 кВт. В зависимост от нивото на изпълнение, новият Amarok се предлага с шестстепенна механична предавателна кутия или с десетстепенна автоматична трансмисия, а максималният въртящ момент при редовите и V-образните TSI и TDI двигатели се движи между 350 и 600 Нютонметра. При всички варианти на модела се предлага избор между задно предаване и система за двойно предаване 4MOTION в два варианта - с възможност за включване на режими 2H, 4H и 4L, както и с разширена гама от режими (4A, 2H, 4H, 4L).

На пазара в България, новият Amarok дебютира с цена от 70 908,33 лева без и 85 090,00 лева с включен ДДС при базовата версия, чието оборудване прави новия модел превъзходен спътник в ежедневието. То включва предни LED светлини, мултифункционален волан, функция за динамично разпознаване и показване на пътните знаци (Dynamic Road Sign Display), инфотейнмънт система с 10-инчов сензорен екран, функция за асистенция при паркиране (Park Distance Control ) на заден ход с автоматично спиране при опасност от сблъсък и видеокамера за наблюдение на маневрите (Rear View Camera).

Допълнителна информация за новия Amarok можете да намерите в интернет на адрес vwn-presse.de

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип