Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Хановер, 12-ти юли 2023 200 000 ваканции произведени в Хановер – юбилей за бестселъра VW California

Хановер, 12-ти юли 2023 200 000 ваканции произведени в Хановер – юбилей за бестселъра VW California

  • Производствената база на модел California в Хановерr-Лимер представи юбилейния си 200 000-ден кемпър

  • Заводът се грижи за висока заетост в региона - наследникът на настоящия модел също се очаква да пристигне от Хановер

  • Постоянен ръст в производството - само за пет години са произведени 100 000 кемпър вана

  • Рекордни доставки - 21 600 модела California 6.1 са издадени към крайни клиенти през 2022 година

  • Йозеф Баумерт - "California е история за 35 години успех."

     

Свобода "Направена в Германия" - на този ден в Хановер-Лимер от поточната лента слиза 200 000-ния модел California. От 2004 година насам, моделът от Т-серията се превръща в най-успешния кемпър ван в света - Volkswagen Лекотоварни автомобили и Volkswagen Group Services честват заедно юбилея заедно с 600-те служители в производствената база. Миналата година бяха доставени към крайни клиенти 21 600 модела California 6.1 - това е ръст в размер на 14,9% сравнено с 2019 година преди корона-кризата. Това означава, че California е безспорен пазарен лидер в сегмента на кемпър вановете.

200 000-ния модел, който слиза от поточната лента на завода в Хановер е California 6.1 Ocean (2.0 л TDI, 150 кВт) с 4MOTION задвижване на 4-те колела и 7-степенна автоматична скоростна кутия, с двуцветно лаково покритие Reflex Silver/Fortana Red, кухненски модул с шкафове и повдигащ се покрив с електрическо отваряне в червено с три прозореца.

 "В продължение на 35 години California е истински успех", споделя Йозеф Баумерт, Член на Борда на Директорите към Volkswagen Лекотоварни автомобили, отговарящ за звената Производство и Логистика. "200 000 автомобила означават също така и 200 000 клиента, които преоткриват света с California 'Made in Hanover'. Този невероятен успех се дължи най-вече на служителите, които със своята експертиза и страст сътворяват в Хановер модела, който днес със сигурност може да се каже, че е най-успешният кемпър ван в света."

Volkswagen Лекотоварни автомобили се грижи за заетостта в района

 Наследникът на California 6.1 също се очаква да пристигне през 2024 година от Хановер и ще се прави на същия принцип като досега - базовият модел се произвежда в основния завод в Хановер-Щьокен, където се правят необходимите предварителни подготовки за покрива, прозорците и връзките. След което автомобилите се транспортират в производственото звено в Хановер-Лимер, на 8 км разстояние от основния завод, където се преработва от експертите в кемпер според желанията на клиента. Този производствен обект се управлява от Volkswagen Group Services.

Постоянен ръст в производството - от 20 до 150 автомобила

Кратка ретроспекция: VW California бе лансирана на пазара през 1988 година - първоначално на база на третото поколение T-модели (22 000 автомобила). До 2004 година кемперът се произвежда от доработващата компания Westfalia (около 39 000 автомобила, базирани на T4), след което Volkswagen Лекотоварни автомобили стартира с петото поколение на модела вътрешнозаводското производство на кемпъра. Производството на кемпери започва за на площ от 7 500 квадратни метра в хановерския квартал Лимер. Първоначално от поточната лента слизат ежедневно около 20 автомобила, ангажирани са 35 служители. Производителността непрекъснато нараства през годините, като през 2017 година са произведени около 15 150 модела California. През следващата година се отбелязва сглобяването на 100 000-ния ван California в Лимер. Днес, пет години по-късно, общият им брой достига 200 000 автомобила. Всеки ден се произвеждат до 150 превозни средства от 600 служители на три смени.

 За производствената база на California в Хановер-Лимер

 Производственото звено започва да се изгражда през 2003 година в Хановер-Лимер. Година по-късно, през 2004, стартира производството на California. През първата година от поточната лента слизат 2 104 автомобила и са ангажирани около 35 служители на Volkswagen Group Services. Базата се развива през годините и увеличава капацитета си. Приблизително 31 000 автомобила да произведени до края на годината и около 600 служителя работят понастоящем на три смени в завода. Моделите T5.1 до T6.1 се правят там до днес. Производството на следващото поколение California ще стартира през лятото на идната година.

За Volkswagen Group Services GmbH

Volkswagen Group Services GmbH подкрепя основния бизнес на Volkswagen, както и други марки и компании от Volkswagen Group, с единна ценностна система и широк спектър от услуги в автомобилната сфера. Основните полета на дейност обхващат технологии, логистика, бизнес операционни услуги, консултантска, търговска и административна дейност. Приблизително 12 800 служители са заети понастоящем в дванайсетте германски и седемте международни локации, с Централа във Волфсбург.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип