Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Електрически VW Бус за Северна Америка и Европа: Световна премиера на ID. Buzz с удължено междуосие1

Електрически VW Бус за Северна Америка и Европа: Световна премиера на ID. Buzz с удължено междуосие1

  • Обратно в САЩ и Канада - с ID. Buzz с дълга колесна база Volkswagen чества дългоочакваното завръщане на VW Bus в Северна Америка
  • 2-ри юни - денят на световната премиера става най-новият американски празник. Само няколко седмици по-късно, между 23-ти и 25-ти юни, в рамките на VW Бус фестивала в Хановер, ще се състои европейската премиера на ID. Buzz с удължено междуосие
  • Просторен шатъл - новият ID. Buzz с дълга колесна база е един от най-просторните електрически автомобили с място за до седем пасажери и голямо отделение за багаж
  • Ефективно задвижване - дългият ID. Buzz идва на пазарите в Европа и Северна Америка с опционална нова батерия от 85 кВтч (нето) и нов 210 кВ-E-двигател
  • Самба-Бусът на новото време - новият панорамен покрив с електронно тониране е най-големият стъклен покрив, който някога е правен от Volkswagen

 

Волфсбург - един автомобил досущ като рок песен. И с добри вибрации. Откъдето и да мине, той жъне усмивки. ID. Buzz2/3 е икона сред електрическите автомобили. Вече наличен и в най-новата си разработка - ID. Buzz с дълга колесна база. "Произведен в Германия" за Европа - и за Канада и САЩ. С ID. Buzz Volkswagen направи първата крачка към голямото завръщане на VW Bus в Северна Америка. Именно затова световната му премиера се състоя на 2-ри юни в Хънтингтон Бийч - една от най-популярните сърф дестинации край Тихоокеанската крайбрежна магистрала в района на Лос Анжелис. И това в рамките на най-голямата среща на VW Бус феновете в САЩ. И с почит към феновете и страната. Своевременно Америка приветства ID. Buzz с голям жест - от Ню Йорк до Сан Франциско 2-ри юни става празник и оттук нататък ще се чества като "Volkswagen Бус Ден". Бус турнето продължава три седмици по-късно в Германия - с европейската премиера на дългия ID. Buzz. Датата и локацията пасват перфектно - 23-ти до 25-ти юни на международния VW Бус фестивал в Хановер, което е най-голямата среща на VW Бус фенове в Европа.

Преди 20 години Т4 се сбогува със САЩ и Канада. Въпреки това, от Ню Йорк до Сан Франциско, бусът все още има култов статус. И през 2023 година поколенията Т1, Т2 и Т3 със задно разположен двигател продължават да бъдат част от стандартния пейзаж на паркингите покрай плажовете в Калифорния, Флорида или Лонг Айланд. С ID. Buzz с дълга база Volkswagen затваря кръга, връщайки VW Bus обратно в Северна Америка - този път със задно задвижване и електрически двигател. Томас Шефер, Член на Борда на Директорите на концерна Volkswagen AG, споделя: "Volkswagen е супер силна световна марка с дълга история, милиони верни фенове и легендарни продукти. И това се усеща особено силно тук, на най-голямата сбирка на VW Бус феновете в САЩ. Именно затова съм много щастлив, че екипът на Volkswagen Group of America отпразнува точно в този формат премиерата на ID. Buzz с дълга колесна база. Този модел е голяма стъпка напред в посока на това Volkswagen отново да се превърне в любима марка." Пабло Ди Си, Президент и CEO на Volkswagen Group of America, подчерта голямото значение на електрическия VW Бус за американския пазар: "ID. Buzz и САЩ си пасват перфектно! VW Бус има дълга история и култов статус тук в САЩ. Нашето намерение днес е да продължим да укрепваме марката Volkswagen в Америка. Дългият ID. Buzz е правилният модел за тази цел." Американският дебют на ID. Buzz освен това е своеобразно завръщане на едно позабравено усещане за живота на колела, маркира Ларс Краузе от Борда на Директорите, отдел Продажби и Маркетинг към Volkswagen Лекотоварни автомобили: "Десетилетия наред VW Bus въплъщава идеята за уникално автомобилно изживяване и начин на живот - както в САЩ и Канада, така и в Европа. Незаличим е образа на легендарния "Lightbus" T1 в Удсток. ДНК-то на този символ на свободата продължава да живее в нашия ID. Buzz. За нас е от голямо значение да предложим на хората в Северна Америка в лицето на ID. Buzz и емблематичния му дизайн една съвременна, изцяло електрическа новоразработка."

С дължина 4 962 мм и до седем пътнически места, големият ID. Buzz е перфектно подготвен за дебюта си в Северна Америка. Своевременно, в допълнение към 5-местния вариант, моделът с дълга колесна база разширява спектъра на възможните приложения и в Европа. Увеличената с 250 мм дължина дава възможност за трети ред седалки, за багажно отделение с до 2 469 литра вместимост, за по-голяма нова 85 кВтч батерия (нетен капацитет) и наред с всичко това - за постигане на още по-голям пробег. Нова термопомпа се грижи за повишена ефективност в зимни условия. Наред с това големият ID. Buzz идва на пазара и с нов електродвигател с 210 кВт (286 к.с.) мощност. Този електромобил вдига на 160 км/ч ограничената за електрическите автомобили максимална скорост (при европейския ID. Buzz със 150 кВт - 145 км/ч). Ускорението от 0 до 100 км/ч големият ID. Buzz постига за 7,9 секунди. И това далеч не е всичко - версия със задвижване на четирите колела (GTX) с мощност 250 кВт (339 к.с.) е планирана за 2024 година. Ускорението от 0 до 100 на ID. Buzz GTX4 и свързаното с него бързо включване в магистрала става постижимо за 6,4 секунди.

Част от новостите в дългия електрически VW Бус са голям цветен сензорен дисплей, модерна мултимедийна система от ново поколение и дистанционно управление през смартфон при паркиране. Новоразработеното високотехнологично панорамно стъкло ("Smart Glas") прави препратка към легендарния "Самба Бус" от 50-те години. С площ от 1,5 квадратни метри това е най-големият стъклен покрив правен някога от Volkswagen. Чрез сензорен плъзгач или посредством гласов асистент "интелигентното стъкло" предлага електронни настройки на тонирането - от прозрачно до затъмнено и обратното. Версиите за Северна Америка ще имат в допълнение и седалки с климатизация и осветено VW-лого в предната част.

Издаването на първите ID. Buzz в Америка стартира през 2024 година. Почти паралелно със старта в Северна Америка, ID. Buzz с удължено междуосие ще се предлага и в търговските мрежи в Европа. Всички модели ID. Buzz - както и Multivan и Bulli T6.1 - се произвеждат в завода на Volkswagen Лекотоварни автомобили в Хановер. Той е един от най-модерните автомобилни заводи в света и е родината на VW Бус семейството.

Дебютът на ID. Buzz с дълга колесна база може да се гледа тук: https://www.youtube.com/live/EETqf24cDfg?feature=share

1 ID. Buzz с дълга колесна база (LWB): студия, близка до модела в серийно производство

 2 ID. Buzz (NWB): Консумация на електроенергия в кВтч/100 км: комбинирано 21,7 - 20,5 (WLTP); CO₂-емисии комбинирано в г/км: 0; за автомобила са налични само данни за разход и емисии по WLTP и не по новия европейски цикъл на шофиране (NEFZ). Данните за разход и CO₂-емисии при различните модификации са в зависимост от избраното оборудване за съответните автомобили.

3 ID. Buzz Cargo (NWB): Консумация на електроенергия в кВтч/100 км: комбинирано 22,2 - 20,4 (WLTP); CO₂-емисии в г/км: комбинирано 0; за автомобила са налични само данни за разход и емисии по WLTP стойности и не по новия европейски цикъл на шофиране (NEFZ). Данните за разход и CO₂-емисии при различните модификации са в зависимост от избраното оборудване за съответните автомобили.

4 ID. Buzz GTX: студия

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип