Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Наградата Международен ван на годината 2023 за ID Buzz Cargo идва у дома

Наградата Международен ван на годината 2023 за ID Buzz Cargo идва у дома

  • Шоурумът на Порше София Изток в София стана домакин на връчването на престижната награда, с която беше отличен Volkswagen ID. Buzz Cargo.
  • Статуетката прие Ивайло Кирков, Бранд мениджър Лекотоварни автомобили към Порше БГ от Лъчезар Апостолов, главен редактор на списание КАМИОНИ и член от българска страна на журито International Van of The Year (IVOTY), което всяка година отличава най-добрия лекотоварен автомобил.

 

Изцяло новата концепция за лекотоварни автомобили, създадена от Volkswagen под името ID. Buzz Cargo, спечели наградата за Международен ван на годината 2023 г. през есента на 2022 г., веднага след пазарното лансиране на модела в Европа. Volkswagen Commercial Vehicles получи наградата на специалната церемония по време изложението IAA Transportation 2022 в Хановер, Германия от председателя на международното жури IVOTY Джарлат Суини. Сега, когато този уникален автомобил вече се предлага на нашия пазар, Лъчезар Апостолов имаше честта да връчи от името на Международното жури Ван на годината реплика в реален размер на тази награда на Ивайло Кирков, Бранд мениджър Volkswagen Лекотоварни автомобили към Порше БГ. Награждаването се излъчи на живо от шоурума на Порше София Изток.

24-членното общоевропейско експертно жури, с участието на списание КАМИОНИ, избра за победител изцяло електрическия ID. Buzz Cargo. Новият модел на Volkswagen спечели приза в оспорвана надпревара с петима конкуренти, сред които преобладаваха автомобили с изцяло електрическо задвижване.

Международното жури оцени факта, че не се случва често една изцяло нова концепция като ID. Buzz Cargo да навлезе на пазара веднага след появата си. При гласуването бе отчетено, че дизайнерският екип на Volkswagen Commercial Vehicles е създал уникално превозно средство, което е идеално за градска среда. ID. Buzz впечатли журито със своя футуристичен и елегантен стил, който същевременно напомня за оригиналния Transporter T1 отпреди 70 години.

ID. Buzz Cargo е със задно разположен електродвигател с мощност 150 кВт (204 к.с.) и с максимален въртящ момент от 310 Нм. Задвижващи са задните колела. Батерията е с капацитет от 77 кВтч и осигурява пробег с едно зареждане e от 402 до 425 км (по WLTP). Зареждането от 0 до 100% с променлив ток с мощност 11 кВт е за 7 часа и 30 минути. Приложимо е и зареждане с постоянен ток с мощност до 170 кВт. В този случай батерията се зарежда от 5 до 80 процента за 30 минути. Товарният обем е 3,9 куб. м, моделът може да превозва до два европалета, а максималният полезен товар е 647 - 516 кг.

Връчването на приза Международен ван на годината 2023 в София може да се гледа в каналите на БТП и на фейсбук страницата на Volkswagen Лекотоварни автомобили @vwlekotovarni:

- Facebook - КАМИОНИ, ЛОГИСТИКА и Bulgarian Transport Press

- в LinkedIn

- в Youtube

 

За журито International Van of the Year (IVOTY)

Призът Международен ван на годината е присъден за пръв път през 1991 г. В журито International Van of the Year (IVOTY), което дава наградата всяка година, в момента членуват 24 журналисти от 24 държави от Европа и от Турция.

 

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип