Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Премиера: Новият Caddy California с изтегляща се миникухня, панорамен покрив и повече пространство при пътуване.

Премиера: Новият Caddy California с изтегляща се миникухня, панорамен покрив и повече пространство при пътуване.

Премиера на новия Caddy California от Volkswagen Лекотоварни автомобили. Премислен, разработен и проектиран наново до последния детайл – и въпреки това истински наследник на мултифункционалния Caddy Beach.

Време за четене: ок. 5 минути

  • Абсолютно нов: Caddy California се основава на изцяло преработеното пето поколение от серията ванове

  • Мултифункционален: Caddy California с гъвкаво вътрешно пространство с опция легло за пренощуване в автомобила, с множество места за съхранение за багаж, практичен в ежедневието и на път
  • Компактна газова печка: Миникухнята се изтегля от задната част, което позволява да се използва в изправен стоеж

  • Прогресивен: "Digital Cockpit", онлайн инфотейнмънт, нови асистиращи системи и екологични TDI двигатели с технология Twindosing

Кросоувър, който съчетава компактен ван и интелигентно разработен кемпер. Новото му име е California. Той предлага разнообразие от иновативни решения, които превръщат вариантите T3, T4, T5, T6 и T6.1 на California в най-успешния кемпер в света. През 2019 г. Volkswagen Лекотоварни автомобили пренесе с Grand California характерната за този модел философия на мултифункционалността в класа на големия Crafter. А през 2021 г. в сегмента на компактните кемпери дебютира новият Caddy California. Ето защо от сега нататък California ще се предлага в три разновидности и ще удовлетворява изискванията на всеки авантюрист, за всяко пътуване и за всеки бюджет.

Caddy California се основава на новото, пето поколение на Caddy. Следователно той е първият кемпер, който използва конструктивните предимства на модулната платформа за напречно монтиране на двигателя (MQB): най-нови технологии и повече пространство. Caddy California се предлага с 4 501 мм и 4 853 мм дължина. Задната част впечатлява с премислено до последния детайл кемпер оборудване. То включва ново разтегателно легло. Конструкцията с плоски пружини и висококачествен матрак предлага същия комфорт на спане като T6.1 California и Grand California. Леглото е с голям размер от 1 980 мм на 1 070 мм. Когато се сгъне, дължината му се скъсява до една трета и се събира над багажника. За разлика от неговия предшественик, тук вторият ред седалки не е част от конструкцията. Поради това седалките на втория ред могат да бъдат демонтирани само с няколко движения преди потегляне. Ето защо и в тази зона Caddy California разполага със значително повече пространство за съхранение.

Новата миникухня прави компактния кемпер още по-гъвкав
Предлаганата опционално миникухня на Caddy California е новост и уникална характеристика на този клас кемпери. Тя е прикрепена към лявата стена на товарното отделение под леглото и може да бъде изтеглена навън, когато задният капак е отворен. Така при готвене задният капак предпазва от дъжд; едновременно с това използването зад автомобила позволява оптимален достъп в напълно изправен стоеж. Новата кухня се състои от две изтеглящи се части. В горната е вградена газова печка с един котлон заедно с преграда срещу вятър и практична поставка. Долната част се състои от приставка за прибори, както и още място за съхранение на кухненски пособия и запаси. В задната зона на кухнята е вградена здраво затворена кутия (с подова вентилация) за обезопасяване на газовата бутилка (с вместимост от около 1,85 кг). Тъй като Caddy California разполага с миникухня на борда, той достойно може да носи "титлата" кемпер.

За първи път с панорамен покрив с площ от 1,4 кв.м
Caddy California опционално може да бъде конфигуриран с голям панорамен покрив. През стъкления покрив с площ от 1,4 кв.м нощем се виждат звездите, а денем струи светлина във вътрешното пространство. Volkswagen Лекотоварни доразработи практичната система за съхранение с джобове на задните странични стъкла, която може да побере дреболии с тегло до 5 кг от всяка страна. Системата за затъмняване от светли текстилни завеси също е усъвършенствана. Завесите с неутрален дизайн на предните странични стъкла и на задното стъкло отново се закрепват с вшити магнити. Джобовете за съхранение от своя страна затъмняват задните странични стъкла. В зоната на предното стъкло и панорамния покрив наред с магнитите се използват и други закрепващи елементи.

Разнообразие от умни решения допринасят за идеалното къмпингуване
Нови вентилационни отвори с вградени мрежи срещу насекоми за вратите на водача и пътника до него, здраво закрепени между страничните стъкла и рамките на вратите, оптимизират условията за пребиваване на къмпинга. Нова система от плавно димируеми LED точки с топла бяла светлина се грижи за индивидуалното осветяване над леглото; LED лампите на отворения заден капак също допринасят за подходящото осветление. Класическите два стола и маса за къмпинг са както практични, така и олекотени, и могат бързо да се приберат под леглото в чанта с нов дизайн.

Новата палаткова система превръща Caddy California в кемпер за цялото семейство
Още една новост: нова, модулна палаткова система1, която се свързва с Caddy California. Тя представлява палатка, която може да се използва отделно и без да се прикрепва към Caddy. По желание палатката може да се разшири с още едно отделение за спане. Тя увеличава пространството за живеене, така че да има достатъчно място за едно семейство и цялото му къмпинг оборудване. В този случай двама спят в Caddy, а други двама в новата палатка. Благодарение на олекотената конструкция тя се монтира бързо и лесно. Големите прозорци, които освен това могат да се отворят изцяло, осигуряват изобилие от светлина през деня.

Високотехнологичен инфотейнмънт от най-ново поколение
Новите технологии навлизат в производствената серия благодарение на модулната платформа MQB. Интерактивните интерфейси за водача и пътника до него са например новият "Digital Cockpit" (по избор с изцяло цифрови инструменти) и аудио- и инфотейнмънт системите с до 10-инчови екрани. Съчетанието от "Digital Cockpit" и 10-инчовата топ навигационна система "Discover Pro" създава нов, цифров изглед на индикациите и елементите за управление: "Innovision Cockpit". Инфотейнмънт системите имат достъп до мобилните онлайн услуги и функции на "Volkswagen We" чрез онлайн устройство за свързване (OCU) с интегрирана eSIM карта. Това позволява новият Caddy California да е "always on".

Асистирано шофиране и маневриране
Сред новите технологични акценти на Caddy California са прогресивни асистиращи системи като "Travel Assist" - система за частично автоматизирано шофиране в целия диапазон на скоростта. Също толкова иновативна система: "Trailer Assist" за частично автоматизирано и следователно изключително лесно маневриране с ремарке. Caddy California ще разполага с общо 19 асистиращи системи.

Екологични двигатели и предлагано опционално задвижване на четирите колела
Новите турбодизелови двигатели (TDI) на Caddy California са изключително екологични. Благодарение на двойния SCR катализатор и осъществяваното от него двойно впръскване на AdBlue - така нареченото Twindosing - емисиите на азотен оксид (NOx) са значително по-малко в сравнение с тези на неговия предшественик. TDI двигателите ще се предлагат с две мощности от 55 kW (75 к.с.) и 90 kW (122 к.с.). Новият външен дизайн на Caddy California допълнително допринася за ефективността на TDI двигателите. Контекст: Коефициентът на аеродинамично съпротивление (0,33 при предшественика му) е намален до 0,30, което е без аналог при този клас автомобили. Важно за всички, на които им се иска да къмпингуват и извън асфалтираните пътища: Подобно на Caddy Beach, Caddy California също се предлага със задвижване на четирите колела (4MOTION) като алтернатива на серийното предно задвижване.

1) Палатката е продукт на Volkswagen Zubehör GmbH; ще бъде пусната на пазара на по-късен етап.

 

Предлаганата по избор палатка превръща новия Caddy California в къмпинг резиденция.

Удобните къмпинг мебели California са част от серийното оборудване.

Caddy California е идеален, както за спонтанно мини приключение, така и за пътуването на годината.

Самостоятелната модулна палатка значително увеличава пространството за живеене.

Страничните джобове в задната част се използват допълнително и за затъмняване.

Удобното легло с размер от 1 980 мм на 1 070 мм предлага голямо пространство за един компактен кемпер.

Разтегателното легло е оборудвано с плоски пружини и висококачествен матрак. По този начин то осигурява комфорт на спане.

Седалките на втория ред могат да бъдат демонтирани само с няколко движения преди потегляне, за да се осигури повече място за съхранение по време на пътуването.

Фабрично монтирана Outdoor кухня: Новата миникухня в задната част на Caddy California.

Сред новите екстри е стъкленият панорамен покрив с площ от 1,4 кв.м.

Задната част предлага умно решение за съхранение на любимите и олекотени столове и маса за къмпинг на моделите California.

Миникухнята се състои от газова печка с един котлон заедно с преграда срещу вятър, както и практични поставки и места за съхранение на кухненски пособия и запаси.

Предлаганата по избор палатка превръща новия Caddy California в къмпинг резиденция.

Удобните къмпинг мебели California са част от серийното оборудване.

Caddy California е идеален, както за спонтанно мини приключение, така и за пътуването на годината.

Самостоятелната модулна палатка значително увеличава пространството за живеене.

Страничните джобове в задната част се използват допълнително и за затъмняване.

Удобното легло с размер от 1 980 мм на 1 070 мм предлага голямо пространство за един компактен кемпер.

Разтегателното легло е оборудвано с плоски пружини и висококачествен матрак. По този начин то осигурява комфорт на спане.

Седалките на втория ред могат да бъдат демонтирани само с няколко движения преди потегляне, за да се осигури повече място за съхранение по време на пътуването.

Фабрично монтирана Outdoor кухня: Новата миникухня в задната част на Caddy California.

Сред новите екстри е стъкленият панорамен покрив с площ от 1,4 кв.м.

Задната част предлага умно решение за съхранение на любимите и олекотени столове и маса за къмпинг на моделите California.

Миникухнята се състои от газова печка с един котлон заедно с преграда срещу вятър, както и практични поставки и места за съхранение на кухненски пособия и запаси.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип