Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Премиера: Новият Caddy California с изтегляща се миникухня, панорамен покрив и повече пространство при пътуване.

Премиера: Новият Caddy California с изтегляща се миникухня, панорамен покрив и повече пространство при пътуване.

Lorem ipsum vix at error vocibus, sit at autem liber? Qui eu odio moderatius, populo pericula ex his. Mea hinc decore tempor ei, postulant honestatis eum ut. Eos te assum elaboraret, in ius fastidii officiis electram.

Време за четене: ок. 5 минути

  • Абсолютно нов: Caddy California се основава на изцяло преработеното пето поколение от серията ванове

  • Мултифункционален: Caddy California с гъвкаво вътрешно пространство с опция легло за пренощуване в автомобила, с множество места за съхранение за багаж, практичен в ежедневието и на път
  • Компактна газова печка: Миникухнята се изтегля от задната част, което позволява да се използва в изправен стоеж

  • Прогресивен: "Digital Cockpit", онлайн инфотейнмънт, нови асистиращи системи и екологични TDI двигатели с технология Twindosing

Кросоувър, който съчетава компактен ван и интелигентно разработен кемпер. Новото му име е California. Той предлага разнообразие от иновативни решения, които превръщат вариантите T3, T4, T5, T6 и T6.1 на California в най-успешния кемпер в света. През 2019 г. Volkswagen Лекотоварни автомобили пренесе с Grand California характерната за този модел философия на мултифункционалността в класа на големия Crafter. А през 2021 г. в сегмента на компактните кемпери дебютира новият Caddy California. Ето защо от сега нататък California ще се предлага в три разновидности и ще удовлетворява изискванията на всеки авантюрист, за всяко пътуване и за всеки бюджет.

Caddy California се основава на новото, пето поколение на Caddy. Следователно той е първият кемпер, който използва конструктивните предимства на модулната платформа за напречно монтиране на двигателя (MQB): най-нови технологии и повече пространство. Caddy California се предлага с 4 501 мм и 4 853 мм дължина. Задната част впечатлява с премислено до последния детайл кемпер оборудване. То включва ново разтегателно легло. Конструкцията с плоски пружини и висококачествен матрак предлага същия комфорт на спане като T6.1 California и Grand California. Леглото е с голям размер от 1 980 мм на 1 070 мм. Когато се сгъне, дължината му се скъсява до една трета и се събира над багажника. За разлика от неговия предшественик, тук вторият ред седалки не е част от конструкцията. Поради това седалките на втория ред могат да бъдат демонтирани само с няколко движения преди потегляне. Ето защо и в тази зона Caddy California разполага със значително повече пространство за съхранение.

Новата миникухня прави компактния кемпер още по-гъвкав
Предлаганата опционално миникухня на Caddy California е новост и уникална характеристика на този клас кемпери. Тя е прикрепена към лявата стена на товарното отделение под леглото и може да бъде изтеглена навън, когато задният капак е отворен. Така при готвене задният капак предпазва от дъжд; едновременно с това използването зад автомобила позволява оптимален достъп в напълно изправен стоеж. Новата кухня се състои от две изтеглящи се части. В горната е вградена газова печка с един котлон заедно с преграда срещу вятър и практична поставка. Долната част се състои от приставка за прибори, както и още място за съхранение на кухненски пособия и запаси. В задната зона на кухнята е вградена здраво затворена кутия (с подова вентилация) за обезопасяване на газовата бутилка (с вместимост от около 1,85 кг). Тъй като Caddy California разполага с миникухня на борда, той достойно може да носи "титлата" кемпер.

За първи път с панорамен покрив с площ от 1,4 кв.м
Caddy California опционално може да бъде конфигуриран с голям панорамен покрив. През стъкления покрив с площ от 1,4 кв.м нощем се виждат звездите, а денем струи светлина във вътрешното пространство. Volkswagen Лекотоварни доразработи практичната система за съхранение с джобове на задните странични стъкла, която може да побере дреболии с тегло до 5 кг от всяка страна. Системата за затъмняване от светли текстилни завеси също е усъвършенствана. Завесите с неутрален дизайн на предните странични стъкла и на задното стъкло отново се закрепват с вшити магнити. Джобовете за съхранение от своя страна затъмняват задните странични стъкла. В зоната на предното стъкло и панорамния покрив наред с магнитите се използват и други закрепващи елементи.

Разнообразие от умни решения допринасят за идеалното къмпингуване
Нови вентилационни отвори с вградени мрежи срещу насекоми за вратите на водача и пътника до него, здраво закрепени между страничните стъкла и рамките на вратите, оптимизират условията за пребиваване на къмпинга. Нова система от плавно димируеми LED точки с топла бяла светлина се грижи за индивидуалното осветяване над леглото; LED лампите на отворения заден капак също допринасят за подходящото осветление. Класическите два стола и маса за къмпинг са както практични, така и олекотени, и могат бързо да се приберат под леглото в чанта с нов дизайн.

Новата палаткова система превръща Caddy California в кемпер за цялото семейство
Още една новост: нова, модулна палаткова система1, която се свързва с Caddy California. Тя представлява палатка, която може да се използва отделно и без да се прикрепва към Caddy. По желание палатката може да се разшири с още едно отделение за спане. Тя увеличава пространството за живеене, така че да има достатъчно място за едно семейство и цялото му къмпинг оборудване. В този случай двама спят в Caddy, а други двама в новата палатка. Благодарение на олекотената конструкция тя се монтира бързо и лесно. Големите прозорци, които освен това могат да се отворят изцяло, осигуряват изобилие от светлина през деня.

Високотехнологичен инфотейнмънт от най-ново поколение
Новите технологии навлизат в производствената серия благодарение на модулната платформа MQB. Интерактивните интерфейси за водача и пътника до него са например новият "Digital Cockpit" (по избор с изцяло цифрови инструменти) и аудио- и инфотейнмънт системите с до 10-инчови екрани. Съчетанието от "Digital Cockpit" и 10-инчовата топ навигационна система "Discover Pro" създава нов, цифров изглед на индикациите и елементите за управление: "Innovision Cockpit". Инфотейнмънт системите имат достъп до мобилните онлайн услуги и функции на "Volkswagen We" чрез онлайн устройство за свързване (OCU) с интегрирана eSIM карта. Това позволява новият Caddy California да е "always on".

Асистирано шофиране и маневриране
Сред новите технологични акценти на Caddy California са прогресивни асистиращи системи като "Travel Assist" - система за частично автоматизирано шофиране в целия диапазон на скоростта. Също толкова иновативна система: "Trailer Assist" за частично автоматизирано и следователно изключително лесно маневриране с ремарке. Caddy California ще разполага с общо 19 асистиращи системи.

Екологични двигатели и предлагано опционално задвижване на четирите колела
Новите турбодизелови двигатели (TDI) на Caddy California са изключително екологични. Благодарение на двойния SCR катализатор и осъществяваното от него двойно впръскване на AdBlue - така нареченото Twindosing - емисиите на азотен оксид (NOx) са значително по-малко в сравнение с тези на неговия предшественик. TDI двигателите ще се предлагат с две мощности от 55 kW (75 к.с.) и 90 kW (122 к.с.). Новият външен дизайн на Caddy California допълнително допринася за ефективността на TDI двигателите. Контекст: Коефициентът на аеродинамично съпротивление (0,33 при предшественика му) е намален до 0,30, което е без аналог при този клас автомобили. Важно за всички, на които им се иска да къмпингуват и извън асфалтираните пътища: Подобно на Caddy Beach, Caddy California също се предлага със задвижване на четирите колела (4MOTION) като алтернатива на серийното предно задвижване.

1) Палатката е продукт на Volkswagen Zubehör GmbH; ще бъде пусната на пазара на по-късен етап.

 

Предлаганата по избор палатка превръща новия Caddy California в къмпинг резиденция.

Удобните къмпинг мебели California са част от серийното оборудване.

Caddy California е идеален, както за спонтанно мини приключение, така и за пътуването на годината.

Самостоятелната модулна палатка значително увеличава пространството за живеене.

Страничните джобове в задната част се използват допълнително и за затъмняване.

Удобното легло с размер от 1 980 мм на 1 070 мм предлага голямо пространство за един компактен кемпер.

Разтегателното легло е оборудвано с плоски пружини и висококачествен матрак. По този начин то осигурява комфорт на спане.

Седалките на втория ред могат да бъдат демонтирани само с няколко движения преди потегляне, за да се осигури повече място за съхранение по време на пътуването.

Фабрично монтирана Outdoor кухня: Новата миникухня в задната част на Caddy California.

Сред новите екстри е стъкленият панорамен покрив с площ от 1,4 кв.м.

Задната част предлага умно решение за съхранение на любимите и олекотени столове и маса за къмпинг на моделите California.

Миникухнята се състои от газова печка с един котлон заедно с преграда срещу вятър, както и практични поставки и места за съхранение на кухненски пособия и запаси.

Предлаганата по избор палатка превръща новия Caddy California в къмпинг резиденция.

Удобните къмпинг мебели California са част от серийното оборудване.

Caddy California е идеален, както за спонтанно мини приключение, така и за пътуването на годината.

Самостоятелната модулна палатка значително увеличава пространството за живеене.

Страничните джобове в задната част се използват допълнително и за затъмняване.

Удобното легло с размер от 1 980 мм на 1 070 мм предлага голямо пространство за един компактен кемпер.

Разтегателното легло е оборудвано с плоски пружини и висококачествен матрак. По този начин то осигурява комфорт на спане.

Седалките на втория ред могат да бъдат демонтирани само с няколко движения преди потегляне, за да се осигури повече място за съхранение по време на пътуването.

Фабрично монтирана Outdoor кухня: Новата миникухня в задната част на Caddy California.

Сред новите екстри е стъкленият панорамен покрив с площ от 1,4 кв.м.

Задната част предлага умно решение за съхранение на любимите и олекотени столове и маса за къмпинг на моделите California.

Миникухнята се състои от газова печка с един котлон заедно с преграда срещу вятър, както и практични поставки и места за съхранение на кухненски пособия и запаси.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип