Меню
Затваряне на менюто
Затвори

28.2.2018 Amarok от Volkswagen Лекотоварни автомобили тържествено прие титлата „Международен пикап на годината” в София.

За пръв път престижните международни награди Камион на годината, Ван на годината, Международен пикап и Автобус на годината се връчиха тази година и на българските и регионалните представители на отличените марки.

За пръв път престижните международни награди Камион на годината, Ван на годината, Международен пикап и Автобус на годината се връчиха тази година и на българските и регионалните представители на отличените марки. Това се случи на 23 февруари 2018 г. на тържествена гала-вечер в Рейнбоу Плаза, София.

Международните награди Камион на годината 2018, Ван на годината 2018 и Международен пикап 2018 бяха обявени и връчени на производителите на съответните марки от президентите на журитата на специална церемония през ноември в Лион, Франция по време на изложението Solutrans 2017.

Пикап на 2018 година


Тестът за Международен пикап на годината се проведе в подножието на Карпатите, Румъния, през ноември 2017 г. Въпреки предизвикателното трасе и наличието на още 3 конкурентни марки, международното жури присъди наградата Pick-up Award 2018 на Volkswagen Amarok V6. Amarok заслужи престижното отличие заради гамата си от V6 дизелови двигатели и разнообразните варианти на модела. Журито е останало впечатлено от изчистения дизайн, отличното напасване и завършеност на детайлите, просторната и удобна кабина с модерен интериор. Осемстепенната автоматична предавателна кутия и 3-литровият V6 двигател са посочени от журито като уникални за сегмента, а представянето на пикапа по асфалт и извън пътя е отчетено като отлично. Наградата Международен пикап 2018 получи Нестор Несторов, бранд мениджър Volkswagen Лекотоварни автомобили към Порше БГ ЕООД от българския представител на международното жури - г-н Красимир Кирилов.

"При новия Amarok желанията и нуждите на клиентите бяха отразени в производствения процес. В резултат на това, на пазара се появи един пикап с многостранно приложение, с по-голяма мощност и въртящ момент, с по-добро поведение по всякакъв терен, предлагащ още повече лукс и Lifestyle. Щастливи сме, че новият модел с V-образен, 6-цилиндров двигател се радва на все по-голям интерес дори на малък пазар какъвто е българския", коментира Нестор Несторов.

Титлата IPUA ('international Pickup Award') се връчва веднъж на всеки две, до три години от IVotY-журито ('International Van of the Year') - група от реномирани браншови журналисти от 25 държави - като 16 от тях оценяваха тази година номинираните автомобили според предварително дефинирани критерии, независимо един от друг. През 2010 година тази титла бе връчена на Amarok за първи път. Това прави Volkswagen Amarok единствения пикап, който получава това отличие за втори път.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип