Меню
Затваряне на менюто
Затвори

1.2.2019 Сътрудничеството между Volkswagen и Ford създава най-силния играч в сегмента на Лекотоварните автомобили.

Volkswagen и Ford обявиха сътрудничество за споделяне на конструктивни платформи, и компоненти.

д-р Херберт Дийс

Хановер, 8. март 2019 - Точно на този ден преди 63 г. в завода в Хановер започва производството на първите лекотоварни автомобили Volkswagen. Днес от поточната линия слиза 10-милионният червено-бял Т6 Caravelle. Автомобилът с 9 места е дарен на детска клиника в Хановер. Д-р Томас Седран, председател на управителния съвет на Volkswagen Лекотоварни автомобили, предаде ключа с думите: "Марката от 63 г. е част от града и съм изключително радостен, че именно 10-милионният автомобил ще продължи да се движи по улиците на Хановер и ще подпомогне работата на детско лечебно заведение. Вече повече от шест десетилетия нашите работници създават автомобили с гордост, страст и с любов към детайла. Благодаря от сърце на целия екип от над 15 000 човека."

На 8. Март 1956 г. в новосъздадения завод започва производството на Т1. Освен генерациите на Transporter тук са произвеждани LT, пикапът Taro и легендарната Костенурка. Скоро ще започне и производството на обновения T6.1, както и на Amarok.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип