Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Е-мобилност Нашата цел: устойчива мобилност във всички аспекти

Е-мобилност Нашата цел: устойчива мобилност във всички аспекти

Искаме да направим мобилността устойчиво по-чиста и по-ефективна - във всички аспекти. Новият ID. Buzz е добър пример за този подход. По този начин помагаме за по-привлекателния преход към електромобилност с грижа за климата и с всеобхватните услуги на групата на Volkswagen можем да предложим на нашите клиенти почти всичко: от иновативни електрически модели през интелигентни решения за зареждане до устойчиво рециклиране.

Иновативна мобилност с ID. Buzz

Нашата 360° електромобилност


Изменението на климата представлява едно от най-големите и важни предизвикателства на нашето време. Поради това се ангажираме с Парижкото споразумение за климата и си поставяме амбициозни цели. Ние поемаме отговорност за целия дял от веригата на стойността на нашите автомобили и искаме до 2050 г. да станем компания с неутрален въглероден отпечатък. Новият ID. Buzz е първият ван на Volkswagen, който от самото начало е проектиран като електрически автомобил -от първия чертеж до последния щрих. Той е основен компонент от нашата 360° електромобилност - от веригата за доставки, през етапа на производство и употреба, чак до рециклирането. Защото можем да постигнем целите си само ако всичките ни действия са устойчиви. Поради това не само ние ще Ви доставим ID. Buzz с неутрален отпечатък на въглеродни емисии1, но и Вие от своя страна ще го шофирате без емисии на CO2. С ID. Charger2 ще разполагате и с подходяща опционална Wallbox станция у дома. Ако той се зарежда и с екологично електричество, което се добива от 100% възобновяеми енергийни източници, Вие ще опазвате климата и докато пътувате с Вашия ID. Buzz. Ето как електрическият хипи ван ще промени нашата компания и нашата мобилност - по устойчив начин.

Зареждайте удобно у дома на Вашата собствена Wallbox станция

Електрическият автомобил трябва да разполага с индивидуална, устойчива екосистема, която се адаптира към Вашата мобилност. За да можете да зареждате удобно у дома, с получения по желание ID. Charger2 ще разполагате с интелигентна, мощна Wallbox станция. Моделите "Connect" и "Pro" могат да бъдат свързани с интернет и да се управляват дистанционно чрез мобилно приложение.

Зареждане по време на път: удобно и гъвкаво

Докато за зареждане с гориво на автомобил с двигател с вътрешно горене трябва да отидете до бензиностанцията, новият ID. Buzz може да бъде зареден и докато е паркиран - дори когато сте на път. Например на пункт за зареждане на работното място, на обществена колонка за зареждане на магистрала, пред супермаркета, в закрит паркинг или докато сте на гости при приятели. Максималната мощност на обичайното зареждане (AC) е до 11 kW. При бързо зареждане (DC) - например на магистрала - зареждането на батерията от 5% до 80% може да отнеме около 30 минути3, ако е налична максималната зарядна мощност на ID. Buzz до 170 kW. За да се улесни процесът на зареждане в още по-голяма степен, в бъдеще благодарение на функцията Plug & Charge4, зареждането ще започва автоматично след включването на зарядния кабел. При тази технология данните за удостоверяване се запазват в автомобила само при първото зареждане. След това станцията за зареждане автоматично Ви разпознава, което е голям плюс за удобството. Тази технология е отчасти достъпна от 2022 година и постепенно се внедрява чрез сертифициран по ISO стандарт, за да можете в бъдеще да използвате все повече зарядни станции Plug & Charge4. Там, където не е възможно да се използва Plug & Charge4, можете да продължите да използвате удобно своята карта за зареждане We Charge2 или да стартирате процеса на зареждане чрез функцията We Charge в приложението We Connect ID. App5. И в този случай отчитането е автоматично - удобно и прозрачно. За да откриете безплатна станция за зареждане в над 310 000 пункта за зареждане в цяла Европа, просто използвайте интелигентната услуга за зареждане We Charge. Това означава, че с ID. Buzz пристигате навсякъде без стрес - при това в една от най-големите и най-бързо развиващите се мрежи за зареждане в Европа.

Батерии и рециклиране: с гаранция за дълъг експлоатационен живот

За разлика от двигателите с вътрешно горене, електродвигателите почти не се нуждаят от поддръжка, защото нямат части, които се износват, като например ангренажния ремък, а и не е необходимо да се сменя маслото. Това води до по-дълги интервали на технически прегледи, по-малко посещения в сервиза и по-ниски разходи за поддръжка. Съвременните електромобили като новият ID. Buzz са предвидени за дълга експлоатация. Поради това за много потенциални клиенти основният въпрос обикновено е: Колко дълго издържа акумулаторната батерия? Високоволтовата литиево-йонна батерия на ID. Buzz е с висока енергийна плътност и мощност. Тя освен това се характеризира с висока стабилност на цикъла и ниско ниво на саморазреждане. Въпреки това върху нейния експлоатационен живот оказват влияние редица фактори, като брой и вид на процесите на зареждане (AC/DC), спазването на ограниченията за зареждане или температурата на околната среда. С течение на времето те неминуемо водят до намаляване на пробега.

С новия ID. Buzz можете да разчитате на високо качество. За високоволтовата литиево-йонна батерия ние гарантираме използваемо нетно енергийно съдържание на батерията от поне 70% в продължение на осем години или до 160 000 километра пробег6. Старите батерии обаче не се изхвърлят на боклука. Точно обратното: С Вашия немалък принос нашата цялостна стратегия може да стане още по-устойчива. Това включва и т.нар. "приложения за втори живот", при които използваме батериите след края на живота им в автомобила, например за съхранение на електроенергия. Успоредно с това се стремим да рециклираме голям дял от суровините при оползотворяването им. Например до 97% от суровините за батерии, като никел, мед и литий, вече могат да се рециклират в нашата пилотна инсталация в завода в Залцгитер.

Допълнителна информация относно високоволтовата батерия

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип