Асистиращи системи за водача

Внимателно обмислени и подготвени

На трудни за ориентиране строителни площадки, тесни горски пътища и жилищни улици или при пориви на вятъра по магистралата: в Grand California Ви подпомагат многобройни иновативни асистиращи системи и системи за безопасност, когато стане трудно. Така стигате до целта си надеждно и преди всичко без напрежение.

Автоматично регулиране на дистанцията ACC1 и система за наблюдение на зоната пред автомобила "Front Assist"1 2

Регулира автоматично скоростта според скоростта на движещия се отпред автомобил и спазва при това зададената от водача дистанция. Система за наблюдение на зоната пред автомобила "Front Assist" с функция за аварийно спиране в града помага в критични ситуации за скъсяване на спирачния път.

Асистент за спазване на лентата на движение "Lane Assist"1

Противодейства при неволно напускане на лентата на движение и едновременно с това предупреждава водача чрез звуков сигнал и индикатор на мултифункционалния дисплей.

Асистент за компенсация на страничния вятър1

Подпомага електронната стабилизираща програма при силни странични пориви на вятъра чрез автоматична намеса в спирачките на колелата. 

Асистент за регулиране на дългите светлини "Light Assist"

Превключва автоматично дългите светлини към къси при насрещно движение или при движещи се отпред автомобили, преди те да бъдат заслепени. Над 60 км/ч и при пълна тъмнина дългите светлини се включват самостоятелно при активирана преди това система.

Пакет "Светлина и Видимост" (без изобр.)

За по-добра видимост, пакетът осигурява автоматично включване на късите светлини, регулиране на дългите светлини с автоматично превключване към къси, както и сензор за дъжд, който активира чистачките. Сензор за включване на светлините с функция "Coming Home/Leaving Home" служи за осветяване на зоната пред автомобила за по-голяма безопасност и комфорт.

Темпомат (без изобр.)

В зависимост от наклона поддържа желаната скорост при движение с над 30 км/ч.

Система за контрол на налягането в гумите(без изобр.)1

Показва текущото налягане на всяка гума и предупреждава при отклонение от зададената стойност.

Система за разпознаване на умората на водача (без изобр.)1

Препоръчва почивка чрез визуални и звукови сигнали, щом разпознае поведение на водача, което може да е причинено от умора.

Система за подпомагане при спускане по наклон (без изобр.)3 4

Осигурява чрез регулиране на оборотите и съответно чрез намеса в спирачките контролирано и безопасно спускане по наклон.

Фарове за мъгла с интегрирани светлини за завой (без изобр.)

Осигуряват оптимална видимост при лошо време. При завиване вътрешният за завоя фар осветява зоната на завоя на автомобила.

1 В рамките на ограниченията на системата
2 До 30 км/ч
3 Налични само с навигационната система "Discover Media"
4 Само в комбинация със задвижване на всички колела 4MOTION

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип