Асистенти за паркиране

Когато отпуската започва още при паркирането

В Grand California многобройни иновативни системи Ви подпомагат при безопасното влизане и излизане от паркомясто или маневрирането.

Система за самопаркиране "Park Assist"1

Паркира успоредно с няколко маневри. След включване на предавката за заден ход автомобилът поема управлението самостоятелно. Водачът задейства само съединителя, педала за газта и спирачката.

Сензор за мъртвия зрителен ъгъл "Blind Spot" с асистент за излизане от паркомясто1

При излизане от паркомясто назад предупреждава със звуков сигнал, ако разпознае друг автомобил в критична близост. Ако водачът не реагира, системата може чрез намеса в спирачките да ограничи евентуалните последствия от произшествие или в оптималния случай да го предотврати.

Асистент при теглене на ремарке "Trailer Assist" (без изобр.)1

Автоматично маневрира автомобили с ремарке при перпендикулярно паркиране и улеснява прецизния ход назад с цел изкачване на товарни рампи и други цели. Водачът трябва само да превключи на заден ход, да натисне бутона за помощ при паркиране и с помощта на бутона за настройка на огледалото да зададе посоката, в която трябва да се придвижи ремаркето. 

Камера при движение на заден ход "Rear View"(без изобр.)1

Улеснява паркирането, като изобразява ограничено зоната зад автомобила на дисплея на радио-или навигационната система2. Допълнителни помощни линии подпомагат процеса на паркиране.

Сензорна странична защита (без изобр.)1

Следи страните на автомобила и предупреждава с визуален и звуков сигнал при критична близост до стълбове, стени или пешеходци.

1 В рамките на ограниченията на системата

2 Налични само с навигационната система "Discover Media"

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип