Асистиращи системи за водача

Внимателно обмислени и подготвени

На трудни за ориентиране строителни площадки, тесни горски пътища и жилищни улици или при пориви на вятъра по магистралата: в Crafter Kasten Ви подпомагат многобройни иновативни асистиращи системи и системи за безопасност, когато стане трудно. Така стигате до целта си надеждно и преди всичко без напрежение.

Автоматично регулиране на дистанцията ACC1 и система за наблюдение на пространство пред автомобила "Front Assist"1 2

Регулира автоматично скоростта според скоростта на движещия се отпред автомобил и спазва при това зададената от водача дистанция. Система за наблюдение на околното пространство "Front Assist" с функция за аварийно спиране в града помага в критични ситуации за скъсяване на спирачния път.

Асистент за поддържане на лентата на движение "Lane Assist"1

Противодейства при неволно напускане на лентата на движение и едновременно с това предупреждава водача чрез звуков сигнал и индикатор на мултифункционалния дисплей.

Сензор за мъртвия зрителен ъгъл "Blind Spot" с асистент за излизане от паркомясто1

При излизане от паркомясто назад предупреждава със звуков сигнал, ако разпознае друг автомобил в критична близост. Ако водачът не реагира, системата може чрез намеса в спирачките да ограничи евентуалните последствия от произшествие или в оптималния случай да го предотврати.

Асистент за компенсация на страничния вятър1

Подпомага като функция електронната програма за стабилизация при силни странични пориви на вятъра чрез автоматична намеса в спирачките на колелата. 

Асистент за паркиране "Park Assist"1

Паркира успоредно с няколко маневри. След включване на предавката за заден ход автомобилът поема управлението самостоятелно. Водачът задейства само съединителя, педала за газта и спирачката.

Асистент за регулиране на дългите светлини "Light Assist"

Превключва автоматично дългите светлини към къси при насрещно движение или при движещи се отпред автомобили, преди те да бъдат заслепени. Над 60 км/ч и при пълна тъмнина дългите светлини се включват самостоятелно при активирана преди това система.

Пакет "Светлина и Видимост" (без изобр.)

За по-добра видимост, пакетът осигурява автоматично включване на късите светлини, регулиране на дългите светлини с автоматично превключване към къси, както и сензор за дъжд, който активира чистачките. Сензор за включване на светлините с функция "Coming Home/Leaving Home" служи за осветяване на зоната около автомобила за по-голяма безопасност и комфорт.

Сензорна странична защита1

Следи страните на автомобила и предупреждава с визуален и звуков сигнал критична близост до стълбове, стени или пешеходци.

Асистент при теглене на ремарке "Trailer Assist"1

Автоматично маневрира автомобили с ремарке при перпендикулярно паркиране и улеснява прецизния ход назад с цел изкачване на товарни рампи и други цели. Водачът трябва само да превключи на заден ход, да натисне бутона за помощ при паркиране и с помощта на бутона за настройка на огледалото да зададе посоката, в която трябва да се придвижи ремаркето. 

"Park Pilot"

При паркиране предупреждава със звуков сигнал при разпознати препятствия отпред и отзад и показва разстоянието до тях на дисплея.

Камера при движение на заден ход "Rear View"1

Улеснява паркирането, като изобразява ограничено зоната зад автомобила на дисплея на радио- или навигационната система3. Допълнителни помощни линии подпомагат процеса на паркиране.

Темпомат

В зависимост от наклона поддържа желаната скорост при движение с над 30 км/ч.

Система за контрол на налягането в гумите1

Информира за ­актуалното налягане на всяка гума и предупреждава при отклонение от референтните стойности.

Система за разпознаване на умората на водача1

Препоръчва почивка чрез визуални и звукови сигнали, щом разпознае поведение на водача, което може да е причинено от умора.

Система за подпомагане при спускане по наклон3 4

Осигурява контролирано и безопасно спускане по наклон чрез регулиране на оборотите и съответно чрез намеса в спирачките.

Фарове за мъгла с интегрирани светлини за завой

Осигуряват оптимална видимост при лошо време. При завиване вътрешният за завоя фар осветява зоната на завоя на автомобила.

1 В рамките на ограниченията на системата
2 До 30 км/ч
3 Налични само с навигационната система "Discover Media"
4 Само в комбинация със задвижване на всички колела 4MOTION

На тази страница за моделите се описват оборудвания. Най-често не се навлиза в подробности дали при съответното оборудване се касае за серия или за платена опция. За допълнителна информация относно точния обхват на оборудването на автомобила (серийно оборудване/допълнително оборудване), съответно за задължителни комбинации, молим да се обърнете към дилър на Volkswagen Лекотоварни автомобили или използвайте нашия конфигуратор на Volkswagen Лекотоварни автомобили. Показаните тук автомобили могат да се различават от предлаганите на нашия пазар модели по отделни компоненти. Показани са някои детайли от оборудването, които биха могли да подлежат на допълнително заплащане. Всички брутни цени са необвързващи, некартелни, ориентировъчни цени, включващи 20% ДДС и транспортни разходи. За улеснено четене на текстовете не сме избрали нито мъжки, нито женски род на думите, отнасящи се до лицата. Това в никакъв случай не означава ощетяване на съответния друг пол. Благодарим Ви за разбирането.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип