Асистиращи водача системи

Всеки ден по-спокойни на пътя

На всеки, който постоянно е на път, му се налага да се справя с безброй ситуации, породени от метеорологичните условия или трафика. Хубаво е, че не сте сами в Caravelle 6.1.

Асистент за компенсация на страничния вятър1

Подпомага стабилизацията на автомобила при силни странични пориви на вятъра чрез автоматична намеса в спирачките на колелата.  Видеото към асистиращата система показва пример с модела Crafter.

Сензорна странина защита1

Следи страните на автомобила и предупреждава с визуален и звуков сигнал критична близост до стълбове, стени или пешеходци. Видеото към асистиращата система показва пример с модела Crafter.

Асистент за поддържане на лентата на движение "Lane Assist"1 2

Чрез мултифункционална камера следи лентата на движение и я поддържа чрез корекция на волана. Видеото към асистиращата система показва пример с модела Crafter.

Автоматично регулиране на дистанцията ACC1 и система за наблюдение на пространство пред автомобила "Front Assist"1 2

Регулира автоматично скоростта според скоростта на движещия се отпред автомобил и спазва при това зададената от водача дистанция.  Видеото към асистиращата система показва пример с модела Crafter.

Система за контрол на налягането в гумите (без изобр.)1

Информира водача за ­актуалното налягане в гуммите преди и по време на пътуването и предупреждава при отклонение от референтните стойности. Във всяка гума има сензор, който предоставя информация за налягането и температурата.

Система за разпознаване на пътните знаци (без изобр.)1

Посредством специална камера разпознава ограниченията на скоростта, забраните за изпреварване, както и временни и зависещи от метеорологичните условия ограничения, като информира водача през мултифункционалния дисплей.

Асистент при спускане по наклон (без изобр.)1

Осигурява контролирано и безопасно спускане по наклон чрез регулиране на оборотите и съответно чрез намеса в спирачките.

В рамките на ограниченията на системата

Водачът във всеки момент трябва да бъде готов да противодейства на асистиращата система и не е освободен от отговорността да шофира автомобила внимателно.

На тази страница за моделите се описват оборудвания. Най-често не се навлиза в подробности дали при съответното оборудване се касае за серия или за платена опция. За допълнителна информация относно точния обхват на оборудването на автомобила (серийно оборудване/допълнително оборудване), съответно за задължителни комбинации, молим да се обърнете към дилър на Volkswagen Лекотоварни автомобили или използвайте нашия конфигуратор на Volkswagen Лекотоварни автомобили. Показаните тук автомобили могат да се различават от предлаганите на нашия пазар модели по отделни компоненти. Показани са някои детайли от оборудването, които биха могли да подлежат на допълнително заплащане. Всички брутни цени са необвързващи, некартелни, ориентировъчни цени, включващи 20% ДДС и транспортни разходи. За улеснено четене на текстовете не сме избрали нито мъжки, нито женски род на думите, отнасящи се до лицата. Това в никакъв случай не означава ощетяване на съответния друг пол. Благодарим Ви за разбирането.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип