Иновативни асистиращи системи за водача

С мисъл и грижа за Вас

За да може всяко пътуване да завърши толкова спокойно, колкото е и започнало, новият Caddy Cargo предлага множество асистиращи системи за водача, които в критични ситуации могат да предприемат превантивни действия.

Асистент за излизане от паркомясто "Rear Cross Traffic Alert"1

При излизане от паркомясто на заден ход може да наблюдава улицата, перпендикулярна на паркомястото, може да регистрира приближаващи се обекти и да предотврати предстоящи удари чрез автоматично задействане на спирачките.

Видеото към асистиращата система показва пример с модела Crafter.

Система за автоматичен контрол на дистанцията ACC 2.01 с функцията "Stop and Go"3

Може да подпомогне поддържането на правилната дистанция до движещия се отпред автомобил, а в задръстване или градски условия може да потегли отново след кратък престой.

Видеото към асистиращата система показва пример с модела Crafter.

Асистент за маневриране с ремарке "Trailer Assist" (без изобр.) 1 2

Може да улесни маневрирането с прикачено ремарке при перпендикулярно паркиране, както и при необходимост от прецизно движение на заден ход.

Emergency Assist1 (без изобр.)

Може да намали рисковете в случай на нарушена способност на водача. При липса на реакция системата може първо да подаде предупредителен сигнал, както и да задейства разклащане, а впоследствие да инициира безопасно спиране на автомобила.

Асистент за шофиране "Travel Assist" с "Emergency Assist"1 3 (без изобр.)

Комбинира функциите на ACC 2.0, "Lane Assist" и "Emergency Assist" за спокойно шофиране на дълъг път.

Система за наблюдение на зоната пред автомобила "Front Assist" 1 (без изобр.)

Може да регистрира пешеходци, велосипедисти и автомобили, намиращи се по посока на движението, и предупреждава водача при разпознаване на опасни ситуации. Ако водачът не реагира своевременно, системата може да инициира автоматично аварийно спиране, а в критични ситуации да подпомогне маневра за избягване на удара.

Асистент при смяна на лентата на движение "Side Assist" 1 (без изобр.)

Посредством LED лампа в съответното външно огледало може да предупреди за приближаващи отзад автомобили или такива, които вече се намират в "мъртвото" зрително поле.

Частично автономно шофиране 1 4 (без изобр.)

Комбинира функциите на най-новото поколение асистиращи системи за водача, вкл. "Lane Assist"1 4, "Side Assist"1, "Trailer Assist"1 2 и ACC 2.0 1 3.

В рамките на ограниченията на системата.

Ще бъде налично на по-късен етап.

Предлага се само в комбинация с автоматична трансмисия с два съединителя DSG.

Водачът във всеки момент трябва да бъде готов да противодейства на асистиращата система и не е освободен от отговорността за внимателно шофиране.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип