Иновативни асистиращи системи за водача

С мисъл и грижа за Вас

За да може всяко пътуване да завърши толкова спокойно, колкото е и започнало, Caddy предлага множество асистиращи системи за водача, които в критични ситуации могат да предприемат превантивни действия.

 

Асистент за излизане от паркомясто "Rear Cross Traffic Alert"1

При излизане от паркомясто на заден ход може да наблюдава улицата, перпендикулярна на паркомястото, може да регистрира приближаващи се обекти и може да предотврати предстоящи удари чрез автоматично задействане на спирачките.

Видеото към асистиращата система показва пример с модела Crafter.

Система за автоматичен контрол на дистанцията ACC 2.0 с функцията "Stop and Go"1 3

Може да подпомогне поддържането на правилната дистанция до движещия се отпред автомобил, а в задръстване или в градски условия може да потегли отново след кратък престой.

Видеото към асистиращата система показва пример с модела Crafter.

Асистент за маневриране с ремарке "Trailer Assist" (без изобр.) 1 2

Може да улесни маневрирането с прикачено ремарке при перпендикулярно паркиране, както и при необходимост от прецизно движение на заден ход.

Emergency Assist1 (без изобр.)

Може да намали рисковете в случай на нарушена способност за управление на автомобила на водача. При липса на реакция системата може първо да подаде предупредителен сигнал, както и да задейства разклащане, а впоследствие да инициира безопасно спиране на автомобила.

Асистент за шофиране "Travel Assist" с "Emergency Assist"1 (без изобр.)

Комбинира функциите на ACC 2.0, "Lane Assist" и "Emergency Assist" за спокойно шофиране на дълъг път.

Система за наблюдение на зоната пред автомобила "Front Assist"1 (без изобр.)

Може да регистрира пешеходци, велосипедисти и автомобили, намиращи се по посока на движението, и предупреждава водача при разпознаване на опасни ситуации. Ако водачът не реагира своевременно, системата може да инициира автоматично аварийно спиране, а в критични ситуации да подпомогне маневра за избягване на удара.

Асистент при смяна на лентата на движение "Side Assist"1 (без изобр.)

Посредством LED лампа в съответното външно огледало може да предупреди за приближаващи отзад автомобили или такива, които вече се намират в "мъртвото" зрително поле.

Частично автономно шофиране1 4 (без изобр.)

Комбинира функциите на най-новото поколение асистиращи системи за водача, вкл. "Lane Assist"1 4, "Side Assist"1, "Trailer Assist"1 2 und ACC 2.0 1 3.

В рамките на ограниченията на системата.

Ще бъде налично на по-късен етап.

Предлага се само в комбинация с автоматична трансмисия с два съединителя DSG.

Водачът във всеки момент трябва да бъде готов да противодейства на асистиращата система и не е освободен от отговорността за внимателно шофиране.

На тази страница за моделите се описват оборудвания. Най-често не се навлиза в подробности дали при съответното оборудване се касае за серия или за платена опция. За допълнителна информация относно точния обхват на оборудването на автомобила (серийно оборудване/допълнително оборудване), съответно за задължителни комбинации, молим да се обърнете към дилър на Volkswagen Лекотоварни автомобили или използвайте нашия конфигуратор на Volkswagen Лекотоварни автомобили. Показаните тук автомобили могат да се различават от предлаганите на нашия пазар модели по отделни компоненти. Показани са някои детайли от оборудването, които биха могли да подлежат на допълнително заплащане. Всички брутни цени са необвързващи, некартелни, ориентировъчни цени, включващи 20% ДДС и транспортни разходи. За улеснено четене на текстовете не сме избрали нито мъжки, нито женски род на думите, отнасящи се до лицата. Това в никакъв случай не означава ощетяване на съответния друг пол. Благодарим Ви за разбирането.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип