Широчина на джантата

7.0 J x 17, ET49, LK112/5

Джантата трябва да бъде с правилната широчина, за да сте сигурни, че ще пасне. В нашия пример тя е широка 7" (1"- един цол е равен на 25,4 мм).

Профил на джанта

7.0 J x 17, ET49, LK112/5

Буквата сред означението за широчината на джантата показва конструкцията на джантата. По-старите джанти, напр. тези при модела Beetle, са с буквено означение на контура "B".

Диаметър на джантата

7.0 J x 17, ET49, LK112/5

16" или 19". Числото след знак "х" показва размерът на джантата.

Съвет:
Колкото по-голяма е една джанта, толкова по-малко разстояние отава за гумата и доста често то е недостатъчно за използване на вериги за сняг. Попитайте Вашия Volkswagen партньор какъв е максималният размер, при който може да използвате вериги за сняг за Вашия автомобил.

Отстояние

7.0 J x 17, ET49, LK112/5

Съкращението ЕТ посочва отстоянието на джантата - колко голямо е разстоянието между контактната повърхност и осовата линия на колелото в мм. В нашия случай 49 мм.

Разположение на болтовете

7.0 J x 17, ET49, LK112/5

Съкращението (LK) показва разположението на болтовете по фланеца на джантата. Използват се няколко болта, за да фиксират джантата към главината. В нашия случай разстоянието между болтовете е 112 мм.

Брой болтове

7.0 J x 17, ET49, LK112/5

Броят на болтовете, с които джантата се фиксира към главината е различен за всеки автомобил. В нашия пример са използвани 5 болта на джанта.

Посочените цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни цени, включващи 20% ДДС и, ако не е указано друго, всички посочени цени са без включени разходи за монтаж и монтажни материали. Използваните снимки за илюстративни.

Затвори
Повече за джантите
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Гуми и джанти Намиране и разбиране на комбинациите от джанти/гуми на Volkswagen.

Гуми и джанти Намиране и разбиране на комбинациите от джанти/гуми на Volkswagen.

Джантите - специална тема, когато става дума за автомобила и неговия дизайн. За любителите на джанти и начинаещите в тази тема: на тази страница всеки ще намери по нещо интересно.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип