Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Volkswagen Лекотоварни автомобили достави 7 изцяло електрически модела ID. Buzz на Военномедицинска академия

Volkswagen Лекотоварни автомобили достави 7 изцяло електрически модела ID. Buzz на Военномедицинска академия

ВМА се довери на утвърдената марка Volkswagen и попълни своя автопарк със 7 нови пътнически модела ID. Buzz с изцяло електрическо задвижване.

"Това е една инвестиция - израз на съзнателното ни отношение към опазването на околната среда и най-вече съобразно отговорностите, които имаме към нашите пациенти. С автомобилите ще се подсигури ежедневното обслужване и комфортния превоз на пациенти на диализно лечение, които са трудноподвижни и с тежки придружаващи заболявания", сподели началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р. Венцислав Мутафчийски.

Закупените автомобили са резултат на проведена обществена поръчка, а спечелването на процедурата е показател за добрата подготовка на Порше БГ в отговор текущите нужди на Военнамедицинска академия.

"Всяка сделка е повод за радост, така е и сега. Но истинското вътрешно удовлетворение е, когато успеем да свържем бизнеса с кауза в полза на обществото и това е точно такъв момент. Горд съм, че тези автомобили ще са в полза на хора в нужда, а още по-положителното е, че ще се движат без локални емисии. Вярвам, че това е бъдещето на градската мобилност и е похвално, че Военномедицинска академия поемат пионерската роля", споделя Ивайло Кирков, бранд мениджър на Volkswagen Лекотоварни автомобили.

Официалното предаване на автомобилите се състоя на 30-ти април на паркинга на Военномедицинска академия в София. Управителят на Порше БГ Флориан Пупетер връчи ключовете на генерал-майор проф. д-р. Венцислав Мутафчийски пред представители на пресата.

Многофункционалният универсален ID. Buzz е особено подходящ избор за предстоящата му задача, не само защото съчетава компактни размери с простор и иновативни технологии. Благодарение на малкия си диаметър на завиване от малко над 11 метра, автомобилът е изключително добре подготвен за маневриране в интензивния трафик и тесните градски улици, при това с нулеви СО2 емисии.

Наред с това, благодарение на максимално добре оползотвореното вътрешно пространство, пасажерите на борда ще се возят комфортно, с повече място в зоната на краката. Удобните регулируеми седалки на ID. Buzz могат да се използват в различни конфигурации, според нуждите на пътуващите. Дори и с всички пътници на борда, петместният автомобил предлага много място и неповторимо усещане за простор.

Всички седем модела ID. Buzz се доставят на ВМА с литиево-йонна батерия с използваем капацитет 77 кВтч и електромотор, който задвижва задната ос и развива 204 конски сили. Пробегът, който може да се постигне с едно зареждане на батерията достига до 420 км. Благодарение на комбинираната система за зареждане CCS (съкратено от Combined Charging Systems) литиево-йонните батерии могат да бъдат зареждани както с прав, така и с променлив ток. Това дава възможност за ползване на обществени CCS станции за бързо зареждане, както и за зареждане посредством собствен служебен Wallbox. На бързозарядна станция батерията на ID. Buzz връща капацитета си от 10 до 80% за около 30 минути.

Автомобилите се издават с две зарядни станции модел MOON ID Charger - стенна зарядна станция на променлив ток (AC), които вече са монтирани и готови за експлоатация. MOON е иновативен бранд, част от портфолиото на Порше БГ, който предлага интелигентни и базирани на потребностите решения за зареждане на електромобили, предназначени както за дома, така и за търговски цели. Марката е позната в 18 държави, част от търговската мрежа на Порше Холдинг Залцбург.

Амбицията на Порше БГ е, както и досега, цялата структура да съдейства в максимална степен на своите клиенти във всяка една ситуация и занапред немската марка да бъде винаги сред основните доставчици на устойчива мобилност в България.

 

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип