Меню
Затваряне на менюто
Затвори

София/Черноморец, 14-15 юли 2023 До Черно море и обратно - първи медиен тест драйв с новия Volkswagen Amarok в България

София/Черноморец, 14-15 юли 2023 До Черно море и обратно - първи медиен тест драйв с новия Volkswagen Amarok в България

Новият пикап от Volkswagen Лекотоварни автомобили дефилира по родните пътища и извън тях през изминалия уикенд. Представители на българските автомобилни медии имаха на разположение общо шест пикапа с V6-двигател и 241 к.с., с перманентно задвижване на 4-те колела 4MOTION и 10-степенна автоматична скоростна кутия, с които изминаха маршрута София-Черноморец-София. Възможност имаше и за кратка офроуд разходка с Volkswagen Amarok с живописни морски пейзажи край Маслен нос, съпроводена от вечеря на открито на нос Акра под лъчите на залязващото слънце.

Лятото е в разгара си и Черноморието ни зове. Ето защо новият Volkswagen Amarok пое курс към морето за премиерния си тест драйв в България. Представители на българските автомобилни медии тестваха on и off road силата на пикапа от Volkswagen Лекотоварни автомобили от София до Черноморец и обратно. За целта, на разположение бяха предоставени шест модела Amarok с двойна кабина, с V6-двигател и 241 к.с., с перманентно задвижване на 4-те колела 4MOTION и с 10-степенна автоматична скоростна кутия в следните нива на оборудване:

  • Amarok Style - с 18" алуминиеви джанти, задна броня и стъпала с елементи от хром, с нови асистиращи системи за водача като ACC, Lane Assist и система за разпознаване на пътните знаци, като част от стандартното оборудване за тази моделна линия;
  • Amarok PanAmericana - залага на ексклузивни детайли от оборудването, които подсилват офроуд стилистиката на модела, като например 18" алуминиеви джанти изцяло в черно, само при тази моделна линия и All Terrain гуми, ролбар в акцентиращ цвят и задна броня с апликации в акцентиращи цветове, асистент при паркиране Park Assist;
  • Amarok Aventura - черешката на тортата с ексклузивни детайли от лека сплав, кожа и хром, както и ред други акценти, които го превръщат в магнит за окото - например 20" алуминиеви джанти, предна броня с Х-образен дизайн в хром, външни огледала и дръжки на вратите в хром, задна броня с апликации от хром, спортен ролбар в цвета на автомобила, стъпала с вложки от хром, асистент при паркиране Park Assist Plus и др.

По магистралата и на първокласните пътища премиум пикапите се разкриха от своята спортно-елегантна страна, демонстрирайки силните си страни -комфортна возия и просторна кабина, над 20 асистиращи системи за водача, мобилни онлайн услуги, озвучителната система Harman Kardon1 от най-висок клас, както и издържана функционалност и стилен дизайн, с който привличаха погледите на пътя и в пресечен терен. С общата си дължина от 5 350 мм, новият Amarok е с 96 милиметра по-дълъг от своя предшественик. Междуосието му от 3 270 мм бележи увеличение от 173 милиметра. По този начин се осигуряват предпоставки за повече вътрешно пространство при версията с двойна кабина.

 Участниците имаха възможност да усетят и тръпката от преодоляването на различни наклони и тревни участъци. По 5-километрово офроуд трасе край Маслен нос, освен на красивите гледки, пасажерите на борда на новия Amarok се насладиха и на висока стабилност при движение по неравен терен. Благодарение на по-големия ръст в междуосието, сравнено с ръста в общата дължина на новия модел е постигнато скъсяване на предния и задния надвес на каросерията на автомобила. А това означава само едно - оптимизиран ъгъл на атака и подобрена проходимост. Новият модел може да се похвали и с по голяма дълбочина на газене в размер на 800 мм (с 300 мм повече сравнено с модела предшественик), благодарение на което феновете на офроуда изследваха спокойно трудно проходимите местности.

 Наградата? Живописни крайморски пейзажи, приятни моменти с новия пикап от Volkswagen Лекотоварни автомобили и неочакван завършек на деня - ексклузивно кулинарно пътешествие на открито на нос Акра, с панорамна гледка към спектакъла на вълните и залеза, организирано от @Ritual Gatherings и с авторски изкушения от рецептите на Рене и Джун Йошида от @funkooks.

 Концепцията за дизайн и приложимост на всъдехода от Volkswagen Лекотоварни автомобили се заражда в Германия и Австралия, а производството е базирано в Южна Африка. Премиум пикапът е създаден за пазарите на Австралия и Нова Зеландия, Близкия Изток и Европа. До този момент, в Европа, Южна Америка, Южна Африка и Океания са продадени над 830 000 бройки от модела Amarok. Над 20 асистиращи системи, мобилни онлайн услуги, както и ефективни и мощни двигатели, две технологии за задвижване на четирите колела, подходящи аксесоари и безпогрешното ДНК на Volkswagen - това въплъщава новият Amarok, превръщайки се в един от най-многофункционалните и комфортни пикапи в света.

1 Опционално оборудване при Amarok DC Style, налично срещу заплащане.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип