Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Volkswagen Лекотоварни автомобили електрифицира Crafter

Volkswagen Лекотоварни автомобили електрифицира Crafter

Точният модел, точно навреме! На 15 декември 2021 г. Volkswagen Лекотоварни автомобили представи e-Crafter на специално събитие в София  и обяви първата голяма сделка с електрически автомобили в България в сегмента на големите товарни ванове

  • Версията с нулеви емисии e-Crafter* се движи изцяло на електричество и вече е в България

  • Пазарната премиера на e-Crafter в Българя предвещава нова ера при товарните автомобили

  • e-Crafter e с товарен обем от 10.7 м3  може да транспортира полезен товар до 1 тон

  • Електрическият фургон е специализиран в градските превози и се задвижва от електродвигател с максимална мощност 136 к.с.

  • Батерията осигурява максимален пробег от 160 градски километра при пълно натоварване

  • Компанията Green Point вече закупи 8 броя от електрическия модел и поръча още 20 автомобила e-Crafter

  • Дъщерната компания на Porsche Holding MOON разширява портфолиото си от цялостни решения и комплексно обслужване за електрическа мобилност в България 

 

Точният модел, точно навреме! На 15 декември 2021 г. Volkswagen Лекотоварни автомобили представи e-Crafter на специално събитие в София. Освен на пазарната премиера на модела, гостите на събитието станаха свидетели на предаването на първите осем от общо 28 e-Crafter автомобила на Green Point - компания, която прави крачка към бизнес моделите на бъдещето и услугите при поискване и предлага транспорта като услуга. По-точно предлага краткосрочен или дългосрочен наем на товарен ван с шофьор за конкретна задача. Ивайло Кирков, бранд мениджър Volkswagen Лекотоварни автомобили в България предаде ключовете  от първите осем автомобила боядисани в специалния корпоративен цвят на Green Point на г-жа Цветанка Фратева, управител на компанията. Освен това Green Point вече поръча още 20 броя от електрическия Crafter. Това е първата голяма сделка с електрически автомобили в България в сегмента на големите товарни ванове. Гостите на събитието имаха възможност да тестват на място електрическия Crafter на специално подготвено трасе. Паралелно с това, по време на официалното събитие бяха демонстрирани и цялостните решения и модели станции за зареждане от MOON, дъщерната компания на Porsche Holding.

 

e-Crafter

 

С изцяло електрическо задвижване, с възможност за транспортиране на полезен товар до 1 тон, електрическият e-Crafter, оборудван със синхронният електродвигател EEM85 със 100 кВт (136 к.с.) и максимален въртящ момент от 290 Нм и едностепенна автоматична скоростна кутия разширява гамата на Crafter в качеството си на първия голям лекотоварен модел на марката с нулеви емисии (Zero Emission Transporter).

e-Crafter е създаден в съответствие с изискванията на всички компании, които извършват своята транспортна дейност в градските райони - куриерски и логистични доставки в "последната миля", различни занаятчии, търговци на дребно, енергийни доставчици, таксиметрови компании и фирми за превоз на пътници.

Литиево-йонната акумулаторна батерия е разположена в долната част на каросерията на e-Crafter, осигурява нисък център на тежестта и спестява място, което на свой ред позволява оползотворяването на пълния товарен обем от 10,7 м3 на високата 2590 милиметра каросерия на фургона с висок покрив. Същото важи и за останалите важни за всеки товарен автомобил размери като широчината на товарене (1380 мм) и височината на товарното пространство (1861 мм).

В България e-Crafter излиза на пазара на изключително конкурентни цени и е оборудван с множество модерни асистиращи системи, комфорт и инфотейнмънт. Част от стандартното оборудване на модела са парк-пилот с включена функция за странична защита, камера при движение назад, LED фарове, Climatronic, отопление на седалките, комфортна седалка за водача, навигационна система "Discover Media", App-Connect и много други.

 

Офанзива от MOON за налагането на нашите продукти към индивидуалните и бизнес клиентите

 

Осигуряването на удобна възможност за зареждане е неотменима част от стратегията на Volkswagen за развитие на електрическата мобилност и марката полага специални усилия, за да гарантира спокойствие и максимален комфорт за всеки клиент на новите модели на марката

Брандът Moon оперира в България от края на 2020г, като първоначално предлага решения само за дома - wallbox станции, с мощност от 7,4 KW до 22KW

Домашните зарядни станции се отличават с елегантен дизайн, компактни размери и лесно обслужване на функциите.  Домашните зарядни станции от марката MOON се отличават с елегантен дизайн, компактни размери и лесно обслужване на функциите.

В България брандът вече започва да предлага и доставя решения за корпоративни клиенти, различни видове бизнеси, общини и др. Станциите за бизнеса са подходящи за всякакъв вид обществени и индустриални обекти  и се предлагат в комбинация с различни видове оборудване и модерен корпус, устойчив на атмосферни влияния. Капацитетът на тези станции е от 75КВ до 300КВ.

Цялата услуга от доставката на уреда през подготовката на инсталацията до крайния монтаж и поддръжката се извършва изцяло от професионалистите на Moon без да се налага клиентът да контактува с други институции и изпълнители.

След провеждане на лична консултация, специалистите на MOON извършват подробна оценка на условията на място, включваща следните стъпки:

  • Teхническа консултация на място /оглед на трасето/
  • Планиране изпълнението на инсталацията
  • Предварителна оценка на разходите и изготвяне на индивидуална оферта
  • Внасяне на необходимите документи в електроразпределителното дружество
  • Монтаж на инсталацията
  • Въвеждане в експлоатация и обучение на клиента
  • Пълна техническа поддръжка и обслужване

*= e-Crafter, 0,975 тона полезен товар - комбиниран разход на електроенергия в кВтч/100 км: 21,54, комбинирани емисии на CO2 в г/км: 0, клас на енергийна ефективност: A+

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип