Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Е-мобилност Нашата цел: мобилност, която е не само електрическа, но и екологична

Е-мобилност Нашата цел: мобилност, която е не само електрическа, но и екологична

За постигането на общите цели по отношение на климата е необходимо да се намалят емисиите на CO2 и в транспортния сектор. За да постигнем това, ние прилагаме цялостен подход: Искаме да направим мобилността по-екологична и по-ефективна - по устойчив начин. Новият ID. Buzz Cargo е добър пример за тази широкоспектърна стратегия. От иновативни електромобили през интелигентни решения за зареждане до устойчиво рециклиране: Искаме да предложим на нашите клиенти обслужване без почти никакви проблеми от един доставчик, за да направим по-привлекателен прехода към екологичната електрическа мобилност.

Цялостна концепция: 360° модерна електромобилност


Изменението на климата поставя пред огромни предизвикателства околната среда, природата и обществото. Ето защо се ангажираме с Парижкото споразумение за климата и си поставяме амбициозни цели. Искаме до 2050 г. да станем компания с неутрален въглероден отпечатък и поемаме отговорност за целия дял от веригата на стойността на нашите автомобили. Защото можем да постигнем целите си само ако всичките ни действия са устойчиви. Ето защо нашата 360° електромобилност отразява стремежа ни да направим всеки елемент от нея възможно най-неутрален по отношение на въглеродните емисии - от добива на суровини и веригата на доставки през производството и използването, чак до рециклирането. Както е това например при новия ID. Buzz Cargo: Това е първият ван на Volkswagen Лекотоварни автомобили, който от самото начало е проектиран като електрически автомобил - от първия чертеж до последния щрих. Ето защо не само ние ще Ви доставим ID. Buzz Cargo с неутрален въглероден отпечатък1, но и Вие от своя страна ще го шофирате без никакви емисии на CO2. За използването на фирмени автомобили ID. Charger Pro2 е подходящата опционална Wallbox станция у дома. Ако в допълнение ID. Buzz Cargo се зарежда и с екологично електричество или от фотоволтаичната система на територията на Вашата фирма, Вие допринасяте за опазването климата, докато сте на път. Ето как новият електрически ван ще промени нашата компания и нашата мобилност - по устойчив начин.

Със собствената Wallbox станция: интелигентно зареждане у дома

Електрическият автомобил трябва да разполага с индивидуална, устойчива екосистема, която се адаптира към Вашата мобилност. За да можете да зареждате удобно у дома, с получения по желание ID. Charger2 ще разполагате с интелигентна, мощна Wallbox станция. Моделите "Connect" и "Pro" могат да бъдат свързани с интернет и да се управляват дистанционно чрез мобилно приложение.

Мобилни навсякъде в Европа: удобно зареждане по време на път

ID. Buzz Cargo прави Вашата професионална мобилност още по-гъвкава. Защото новият електрически ван се зарежда, когато така или иначе е спрян дори когато сте на път: Например на обществен пункт за зареждане на магистралата, пред супермаркета или магазина за строителни материали, в покрит паркинг или на адреса на клиента. Максималната мощност на обичайното зареждане (AC) е до 11 kW. При бързо зареждане (DC) - например на магистрала - зареждането на батерията от 5% до 80% може да отнеме само около 30 минути3, ако е налична максималната зарядна мощност на ID. Buzz Cargo до 170 kW. За да се улесни процесът на зареждане в още по-голяма степен, в бъдеще благодарение на функцията Plug & Charge4, зареждането ще започва автоматично след включването на зарядния кабел. При тази технология данните за удостоверяване се запазват в автомобила само при първото зареждане. След това станцията за зареждане автоматично Ви разпознава, което е голям плюс за удобството. Тази технология постепенно се внедрява чрез сертифициран по ISO стандарт, за да можете в бъдеще да използвате все повече зарядни станции Plug & Charge4. Така ще получите достъп до общо над 310 000 пункта за зареждане в цяла Европа, както и до IONITY - най-голямата мрежа за бързо зареждане в Европа. Можете лесно и удобно да откриете безплатните станции за зареждане с помощта на приложението Charge&Fuel.

Зареждане на територията на фирмата: индивидуални решения, съобразени с Вашата мобилност

Екологичен, иновативен и практичен: Новият ID. Buzz Cargo улеснява прехода към модерна професионална електромобилност. Същевременно това повдига въпроса: Какви решения за зареждане са необходими на територията на фирмата? С подходящата Wallbox станция, като например опционалния ID. Charger Pro2, можете удобно да зареждате с електричество ID. Buzz Cargo през работно време или нощем. Интелигентният и мощен ID. Charger Pro2 позволява използване например на професионални системи за дигитален достъп и фактуриране, благодарение на отчитане на електроенергията посредством уреди с MID сертификат. Ако зареждането на ID. Buzz Cargo трябва да стане бързо, защото например е необходим през деня за извършване на доставки, може да се обмисли закупуването на по-мощна станция за бързо зареждане. Искате да зареждате няколко електромобила на едно място и да предлагате тази възможност и на посетителите си? Тогава ще Ви е от полза да инсталирате управление на натоварването. При големи автомобилни паркове интелигентната технология гарантира, че наличната зарядна мощност се разпределя оптимално към всички зареждани електромобили. По този начин могат да се спестят високите инвестиционни разходи за разширяване на мрежовата връзка и да се предотвратят пиковете в натоварването, които водят до увеличаване на дължимата годишна цена за електроенергия. Между другото: Покривът на сградата на Вашата фирма е идеалното място за фотоволтаична система, която да захранва пунктове за зареждане на територията на фирмата. По този начин можете не само да използвате новия ID. Buzz Cargo по изключително екологичен начин, но и да дадете своя устойчив принос за облекчаване на обществената електрическа мрежа и така да си извоювате по-голяма независимост от тенденциите в цените на електроенергията.

Батерии и рециклиране: надеждни, издръжливи, устойчиви

По-дълги интервали на технически прегледи, по-малко посещения в сервиза и по-ниски разходи за поддръжка: За разлика от двигателите с вътрешно горене, електродвигателите не изискват почти никаква поддръжка. Защото нямат части, които се износват, като например ангренажния ремък, а и не е необходимо да се сменя маслото. Тъй като съвременните електромобили като новия ID. Buzz Cargo са предвидени за дълга експлоатация, единственият въпрос, който често възниква у много потенциални клиенти, е: Колко дълго издържа акумулаторната батерия? С новия ID. Buzz Cargo можете да разчитате на високо качество. За високоволтовата литиево-йонна батерия ние гарантираме използваемо нетно енергийно съдържание на батерията от поне 70% в продължение на осем години или до 160 000 километра пробег5. Батерията впечатлява с високата си енергийна плътност и мощност. Освен това се характеризира с висока стабилност на цикъла, ниско ниво на саморазреждане и не изисква поддръжка.

Въпреки това върху нейния експлоатационен живот оказват влияние редица фактори, като брой и вид на процесите на зареждане (AC/DC), спазването на ограниченията за зареждане или температурата на околната среда. С течение на времето те неминуемо водят до намаляване на пробега. Което обаче не означава, че старите батерии се изхвърлят. Точно обратното: С Вашия немалък принос нашата цялостна стратегия може да стане още по-устойчива. Това включва и т.нар. "приложения за втори живот", при които използваме батериите след края на живота им в автомобила, например за съхранение на електроенергия. Успоредно с това се стремим да рециклираме голям дял от суровините при оползотворяването им. Например до 97% от суровините за батерии, като никел, мед и литий, вече могат да се рециклират в нашата пилотна инсталация в завода в Залцгитер.

Допълнителна информация относно високоволтовата батерия

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип