Асистиращи системи

Трудолюбиви помощници с „очи и на гърба“

На всеки, който постоянно е на път, му се налага да се справя с безброй ситуации, породени от метеорологични условия или трафик. Хубавото е, че при California 6.1 не се налага да се справяте сами.

Асистент за компенсация на страничния вятър1

Стабилизира автомобила при силни пориви на страничен вятър чрез автоматично задействане на спирачките. Видеото към асистиращата система показва пример с модел Crafter.

Сензорна странична защита1

Следи страните на автомобила и показва на дисплея на инфотейнмънт системата критична близост до стълбове, стени или пешеходци. Видеото към асистиращата система показва пример с модел Crafter.

Асистент за поддържане на лентата на движение "Lane Assist"1 2

С помощта на мултифункционална камера следи лентата на движение и поддържа автомобила в нея чрез автоматична намеса на волана. Видеото към асистиращата система показва пример с модел Crafter.

Автоматично регулиране на дистанцията (ACC), вкл. система за наблюдение на зоната пред автомобила "Front Assist" с функция за аварийно спиране в града1

Регулира автоматично скоростта според скоростта на движещото се отпред превозно средство, като спазва зададената от водача дистанция. Видеото към асистиращата система показва пример с модел Crafter.

Система за контрол на налягането в гумите (без изображение)1

Информира водача преди и по време на път за текущото налягане в гумите и предупреждава при загуба на налягане. Във всяко колело има сензори, които чрез радиовръзка предоставят информация за налягането и температурата.

 

Система за разпознаване на пътните знаци (без изображение)1

Посредством специална камера разпознава ограниченията на скоростта, забраните за изпреварване, както и временни и зависещи от метеорологичните условия ограничения, като информира водача през мултифункционалния дисплей.

 

Асистент при спускане по наклон (без изображение)1

Осигурява контролирано и комфортно спускане по наклон чрез регулиране на оборотите на двигателя и, ако е необходимо, чрез автоматична намеса на спирачките.

В рамките на ограниченията на системата.

Водачът във всеки момент трябва да бъде готов да противодейства на асистиращата система и не е освободен от отговорността за внимателно шофиране.

На тази страница за моделите се описват оборудвания. Най-често не се навлиза в подробности дали при съответното оборудване се касае за серия или за платена опция. За допълнителна информация относно точния обхват на оборудването на автомобила (серийно оборудване/допълнително оборудване), съответно за задължителни комбинации, молим да се обърнете към дилър на Volkswagen Лекотоварни автомобили или използвайте нашия конфигуратор на Volkswagen Лекотоварни автомобили. Показаните тук автомобили могат да се различават от предлаганите на нашия пазар модели по отделни компоненти. Показани са някои детайли от оборудването, които биха могли да подлежат на допълнително заплащане. Всички брутни цени са необвързващи, некартелни, ориентировъчни цени, включващи 20% ДДС и транспортни разходи. За улеснено четене на текстовете не сме избрали нито мъжки, нито женски род на думите, отнасящи се до лицата. Това в никакъв случай не означава ощетяване на съответния друг пол. Благодарим Ви за разбирането.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип