Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Volkswagen Оригинални части® AdBlue® – бъдеще за доливане

Volkswagen Оригинални части® AdBlue® – бъдеще за доливане

Стандартът за вредни емисии Euro 6 предписва, че считано от септември 2015 година новите автомобили могат да изпускат само 80 милиграма азотен оксид на километър - околната среда ще ни благодари за това! За да се намали изхвърлянето на вредните азотни оксиди, беше разработена дизеловата технологията SCR, при която Вашият лекотоварен автомобил се нуждае от AdBlue®. Разтвор без мирис и отрови, който се състои от 32,5% карбамид и 67,5% деминерализирана вода. Синтетично произведеният разтвор се пълни в отделен резервоар в автомобила. В зависимост от модела на автомобила, този резервоар се намира под капачката на резервоара за гориво, в багажника или в двигателния отсек.

Как работи?

Без AdBlue® не става, тъй като това е работната течност за дизеловата технология SCR.

1. Отработените газове се прекарват през окислителен катализатор и филтър за дизеловите частици.

2. Добавя се AdBlue®.

3. Чрез термична реакция AdBlue® се разгражда до амоняк.

4. Амонякът реагира в SCR катализатора с азотните оксиди, които по този начин се преобразуват до екологичните компоненти азот и вода.

Зареждане

Зареждайте AdBlue® бързо, чисто и безпроблемно във всички оторизиран сервизи на Volkswagen. Течността трябва да отговаря на стадарт ISO 22241.

Икономичен

На 1000 км един автомобил се нуждае от около 1,5 до 2,8 литра AdBlue®. Количеството AdBlue®, което изразходва Вашият автомобил, зависи от модела на автомобила, условията на ползване и начина на шофиране. Капацитетът на резервоара е между 11 и 19 литра.

Студът не влияе на AdBlue®

Дори под -11° C. Благодарение на автоматичната система за отопление, минусовите температури не могат да навредят на експлоатационната течност AdBlue®. Отоплителната система довежда AdBlue® веднага след стартиране до правилната работна температура, така че не е необходим антифриз.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип