Основателни аргументи в полза на WLTP.

Разходът на автомобила може да се отклонява от посочения от производителя. Затова точността на резултатите, измерени въз основа на Новия европейски цикъл на шофиране (NEDC), винаги е била подлагана на критика . Това се дължи на факта, че реалният разход до голяма степен се определя от индивидуалния стил на шофиране и оборудването на автомобила. Например от това, дали автомобилът се използва по-често в града, по извънградски път или на автомагистрала. За да се отчетат тези разлики, от теоретичните условия на NEDC цикъла се преминава към по-динамичен профил на шофиране, който се основава на данни от статистиката и на анализ на осреднения профил на потребителя: Като цяло се взима предвид по-голямо ускорение, по-висока средна скорост, както и по-висока максимална скорост. И вместо комбинираното симулиране на градско и извънградско движение сега автомобилът се тества в четири фази с различен диапазон на скоростта.

От 1 септември 2017 г. измерените по WLTP стойности на отработени газове и разход се посочват за всички нововъведени модели леки автомобили и двигатели. За лекотоварните автомобили регламентът относно WLTP започва да се прилага от 1 септември 2018 г. Volkswagen Лекотоварни автомобили започва въвеждането на тези промени за моделите с типово одобрение за леки автомобили от лятото на 2018 година, а за моделите с типово одобрение за товарни автомобили - най-късно до 1 септември 2019 г.

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното оборудване е опционално, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и опционалното оборудване, най-учтиво Ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Нови стандарти за стойностите на разхода.

По-близо до реалния разход: WLTP задава нови стойности на разход.

За леките автомобили, излизащи на пазара от септември 2017 г., и за лекотоварните автомобили, излизащи на пазара от септември 2018 г., важат нови стойности на разход, които се определят по новите WLTP стандарти. WLTP е съкращение на Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure и инициира въвеждането на единен световен метод за тестване, по който се определя разходът на гориво и вредните емисии. Какво означава това за Вас и Вашия лекотоварен автомобил Volkswagen ще научите тук.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип