NEDC и WLTP.

Новият тест предвижда променен цикъл на шофиране и по-строги критерии за проверка, сред които е и удължен период от време на измерване и по-висока максимална скорост. Общ преглед на нововъведенията:

На изпитателния стенд се измерват четири диапазона на скоростта от студен старт: до 60, до 80, до 100 и над 130 км/ч. В рамките на тези фази се извършва постоянно увеличаване и намаляване на скоростта. Оттук и максималната скорост е с 10 км/ч по-висока, отколкото при NEDC. Освен това средната скорост от около 47 км/ч също е доста по-висока (предишна около 33 км/ч). В изпитвателната камера е зададена температура от 23° C, досега при NEDC тя е 20 - 30° C. При WLTP целият цикъл на шофиране продължава около 30 минути, докато NEDC предвижда само 20 минути. Също и изминаваната отсечка е над два пъти по-дълга - 23 вместо 11 километра. За разлика от NEDC, при WLTP се отчита индивидуалното специално оборудване за тегло, аеродинамика, необходимост от бордова мрежа (ток в покой) и съпротивление на въртене. Както и досега специално оборудване, което се захранва с електричество, като климатична система или отопление на седалките, не се взима предвид.

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното оборудване е опционално, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и опционалното оборудване, най-учтиво Ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Нови стандарти за стойностите на разхода.

По-близо до реалния разход: WLTP задава нови стойности на разход.

За леките автомобили, излизащи на пазара от септември 2017 г., и за лекотоварните автомобили, излизащи на пазара от септември 2018 г., важат нови стойности на разход, които се определят по новите WLTP стандарти. WLTP е съкращение на Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure и инициира въвеждането на единен световен метод за тестване, по който се определя разходът на гориво и вредните емисии. Какво означава това за Вас и Вашия лекотоварен автомобил Volkswagen ще научите тук.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип