Какво означава WLTP?

Какъв е разходът на даден автомобил? Сега Volkswagen Лекотоварни автомобили може да даде много по-точен отговор на този въпрос благодарение на единния WLTP цикъл на шофиране. Защото новият метод за измерване на разхода на гориво и емисиите на CO2 е по-пряко ориентиран към условията на ежедневното шофиране. WLTP започва да се прилага вместо досегашния стандарт NEDC от септември 2017 г. за всички леки автомобили, а от септември 2018 г. - за всички лекотоварни автомобили .

WLTP е съкращение от Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure. Това най-просто означава "световна хармонизирана тестова процедура за лекотоварни автомобили" и представлява нов метод на тестване, по който се определя разходът на гориво на превозното средство. Въз основа на записани данни от шофиране в реални условия по цял свят в бъдеще ще е възможно да се постигне по-добра симулация на реално пътно движение дори в лабораторни условия. Затова WLTP отчита не само различните пътни ситуации и скорости на движение, но и разликите във вариантите на оборудването и тегловите класове на превозните средства.

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното оборудване е опционално, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и опционалното оборудване, най-учтиво Ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Нови стандарти за стойностите на разхода.

По-близо до реалния разход: WLTP задава нови стойности на разход.

За леките автомобили, излизащи на пазара от септември 2017 г., и за лекотоварните автомобили, излизащи на пазара от септември 2018 г., важат нови стойности на разход, които се определят по новите WLTP стандарти. WLTP е съкращение на Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure и инициира въвеждането на единен световен метод за тестване, по който се определя разходът на гориво и вредните емисии. Какво означава това за Вас и Вашия лекотоварен автомобил Volkswagen ще научите тук.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип