Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Съхраняване на гуми

Почистване на гуми

За отстраняване на предмети от каналите на грайфера са подходящи четка, апарат за почистване с високо налягане или ръкавица за миене. Внимание за греси и разтворители! Те атакуват материала и могат да причинят значителни повреди на Вашите гуми.

 

Проверка на гумите

Проверете грайфера и двата борда на Вашите гуми. Прегазени предмети, дупки на пътя и бордюри могат да причинят значителни щети.

 

Маркиране на посоката на движение и позицията на гумата

Преди демонтажа на всяка гума, маркирайте посоката на движение и позицията й. В зависимост от дълбочината на грайфера могат да се разменят гумите на предния мост с гумите на задния мост. По този начин гумите се износват равномерно.

 

Адаптиране на налягането на въздуха

Преди съхранение увеличете още веднъж налягането в гумите с 0,5 bar.

 

Оптималното място за съхранение...

...трябва да е хладно, сухо и тъмно. Изберете подходящо помещение, тъй като под въздействието на светлина, топлина и подвижна въздушна маса каучуковата субстанция губи еластичност и здравина. Гумата остарява по-бързо и се къса. Освен това, задължително трябва да се избягва контакт с бензин или масло!

Използвайте поставка за джанти или подреждайте колелата едно върху друго хоризонтално върху дървена палета. Гуми без джанти трябва да се поставят вертикално и периодично да се завъртат.

 

Съхраняване на гуми - лесно в сервиза на Volkswagen

Ако все пак тази работа Ви се струва загуба на време или нямате свободно и подходящо място за това, обърнете се към Вашия сервиз. Той ще се погрижи професионално за съхранението на джантите и гумите. Чрез предоставяне на подходящо складово помещение, основно почистване, както и проверка на гумата за евентуални повреди, гумите са в добри ръце по време на сезона, в който не се използват.