Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Autoglas

Предно стъкло

Челното стъкло е направено от многослойно защитно стъкло, т.е. две стъкла, които са свързани помежду си чрез междинен слой от пластмаса PVB.
Предните стъкла са не само съобразени с дизайна на модела на автомобила. Те пасват точно и осигуряват перфектно оптично качество. Тъй като предното стъкло има стабилизиращо въздействие върху статиката на автомобила, дори малки повреди могат да застрашат Вашата сигурност: Най-честата причина са ударите от камъни! Ударите от камъни намаляват стабилизиращото въздействие. Върху неравно пътно платно, в следствие движението на каросерията, стъклото бързо може да се счупи.

 

Малките повреди от удари от камъни в много случаи могат да се ремонтират без смяна на челното стъкло:

» Clever Repair ремонт на стъкла

 

 

Задно, странични и таванни стъкла

По правило задните, страничните и таванните стъкла се състоят от еднослойно закалено стъкло. По-голямата здравина срещу механични или термични въздействия отличава еднослойното закалено стъкло от нормалното стъкло. Освен това то се отличава с особения вид на разрушаване. При повреда то се разбива на много малки късчета със заоблени ръбове. Поради техните характерни и важни за безопасността качества задните, страничните и таванните стъкла не могат да се ремонтират.
При повреда този вид стъкла трябва винаги да се сменят.