Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Маслата не са еднакви Правилното масло е като течен компонент, който допълва оптимално двигателя Ви и го предпазва. Volkswagen Оригиналните масла и моторните масла Castrol се грижат за върховните постижения на Вашия двигател.

Услугата на Volkswagen за смяна на моторно масло

Кратка спирка за дълъг експлоатационен живот на двигателя.

Удължете живота на двигателя си - с услугата за смяна на масло на Volkswagen. Вашите предимства накратко: Ние сменяме моторно масло, филтър и уплътнения с нашите познания на производител. Освен това ползваме само моторни масла и части, които са разработени специално за Вашия Volkswagen.

Нашият стандарт: Далеч повече от стандарт. По-мощни и по-надеждни – с тази цел от 1999 г. насам Volkswagen разработва висококачествени моторни масла съвместно с Castrol. Резултатът: Иновации, които постоянно се оптимизират до граничните стойности на производителност, като същевременно далеч надминават изискванията на стандарти и спецификации.

Висококачествено моторно масло Volkswagen Longlife III

Разработено за Вашия двигател.
  • Спестява гориво

По-добра ефективност благодарение на по-малко триене.

  • Удължава експлоатационния живот на двигателя

Намалява триенето до минимум.

  • Удължава интервалите за смяна

Благодарение на дълготрайна стабилност и намалено съдържание на пепел - и за дизелови автомобили с филтър за твърди частици.

Castrol EDGE Professional LongLife III

Сила. За максимална мощност.
  • Двоен маслен филм

Няма разкъсване на масления филм и при екстремно натоварване.

  • 15% по-малко триене

За повече мощност и по-малко износване.

  • 140 часа по-дълго запазване на масления филм

Чрез добавяне на титан.

Моторно масло Castrol: Препоръчено от Volkswagen.

Разработени заедно

 Castrol работи над 15 години като технологичен партньор с Volkswagen, за да разработи точно тези смазочни материали, от които се нуждае Вашият автомобил. Castrol участва разбира се и в моторните спортове и стиска палци, когато отборът на Volkswagen Motorsport се бори за титлата в Световния рали шампионат (World Rallye Championship). Максимално постижение в състезанието е възможно само, ако отборът е перфектно сработен. Това се отнася и за смазочните продукти - затова продуктите Castrol Professional се разработват специално за двигатели на Volkswagen и се изпробват при най-тежки условия на пистата.

Препоръчано от Volkswagen

Моторните масла са не само еликсирът за живот на Вашия двигател, те помагат значително да се оптимизира мощността на двигателя и да се пести гориво. Смазочните продукти на Castrol Professional са перфектно съобразени с изискванията на двигателите на Volkswagen, благодарение на съвместната работа с нашите техници.

Чрез силата на Titanium FST™

Днес Volkswagen произвежда двигатели, които са по-малки, по-ефективни и същевременно по-мощни от всякога. Поради това налягането в двигателя почти се е удвоило - истинско предизвикателство за смазочните материали. А единствено моторното масло разделя металните части в двигателя. Castrol EDGE Professional е най-доброто масло на Castrol. Сега чрез добавяне на TITANIUM FSTTM неговият маслен филм е удвоен - така се избягва прекъсване на масления филм и триенето между металните повърхности значително се намалява.

С това си качество Castrol EDGE Professional отговаря точно на изискванията на модерните двигатели на Volkswagen. Castrol EDGE Professional със силата на TITANIUM ESTTM: за максимална мощност. Предлага се във Вашия Volkswagen сервиз.

Сертифицирано като неутрален на CO2 емисии продукт

 Изборът на правилното моторно масло допринася за намаляване на емисиите на CO2 по време на движение. Сега Castrol компенсира вредните емисии на самото моторно масло и с Castrol Professional разработи първото в света неутрално на CO2 емисии моторно масло. Всеки един литър се сертифицира съобразно световни стандарти като CO2 неутрален продукт. За тази цел Castrol намалява генерираните през експлоатационния живот на маслото CO2 емисии от момента на производство до изхвърлянето му. За да компенсира останалите вредни емисии Castrol инвестира във внимателно избрани проекти, като например в извличане на сметищен газ в Турция и чисто производство на ток в Китай.

 

Какво означават съкращенията при маслата. Сега SAE 5W-30 няма да Ви се струва като нерешима формула. Знаете ли къде на тубата е указана течливостта в студено време? И защо при ниски температури тя трябва да е описана с възможно по-малка цифра? Разберете сега.

SAE.

SAE класификацията на "Society of Automotive Engineers" (Дружество на автомобилните инженери) обозначава вискозитета, т.е. течливостта на моторното масло при определени температури.

Цифрата преди "W".

Течливост при ниска температура. Колкото по-ниска е цифрата, толкова по-добре тече и се разпределя моторното масло при ниски температури.

"W"

Зима, респ. ниски температури.

Цифра след "W".

Течливост при висока температура. Колкото по-малка е цифрата, толкова по-добре се разпределя маслото при 100° C.

Стандарт на VW.

Спецификация за моторно масло от Volkswagen. Ще намерите във Вашето ръководство за експлоатация.

GV.

Номер на производителя.

Пълна мощност Дори най-доброто моторно масло предпазва двигателя само когато е на правилното ниво. Прекалено малко масло: Металът се трие в метал и може да повреди двигателя. При прекалено много масло: То може да попадне в горивната камера и да повреди катализатора. Следете индикацията за нивото на маслото или проверявайте редовно нивото на маслото ръчно.