Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Бъдещето пред добавката AdBlue® Много от моделите на Volkswagen вече са оборудвани с дизеловата технология SCR и бройката им ежедневно нараства. Тази технология позволява значителното намаляване на вредните емисии от азотни оксиди и спазването на строгите гранични стойности за вредни емисии на Европейския съюз (Евро 6). Още през 2009 г. на пазара излезе първият автомобил на Volkswagen с тази технология. За тази съвременна технология Вашият автомобил се нуждае от AdBlue®, синтетично произведен воден разтвор на карбамида (воден разтвор на урея), който се пълни в отделен резервоар на автомобила. В зависимост от модела на автомобила този резервоар се намира под капака на резервоара за гориво, в багажника или в двигателния отсек.

Как работи?

Без AdBlue® не става, тъй като това е работната течност за дизеловата технология SCR.

 1. Отработените газове се прекарват през окислителен катализатор и филтър за дизеловите частици.

2. Добавя се AdBlue®.

3. Чрез термична реакция AdBlue® се разгражда до амоняк.

4. Амонякът реагира в SCR катализатора с азотните оксиди, които по този начин се преобразуват до екологичните компоненти азот и вода.

Зареждане

Зареждайте AdBlue® при необходимост и съблюдавайте, дали течността отговаря на стадарт ISO 22241.

Икономичен

На 1000 км един автомобил се нуждае от около 1 до 3 литра AdBlue®. Количеството AdBlue®, което изразходва Вашият автомобил, зависи от модела на автомобила, условията на ползване и начина на шофиране. Капацитетът на резервоара е между 11 и 19 литра.

Студът не влияе на AdBlue®

Дори под -11° C. Благодарение на автоматичната система за отопление, която веднага след стартиране загрява AdBlue® до правилната работна температура. Не е необходим антифриз.

Разход и доливане

 Разходът на AdBlue® на Вашия Volkswagen зависи от начина на шофиране, работната температура на системата и температурата на заобикалящата среда.

  • Ако резервоарът с AdBlue® е празен, двигателят вече не може да бъде стартиран! Затова се погрижете навреме, резервоарът да е пълен.
  • Нашият съвет: Оставете AdBlue® да бъде долят при Вашия Volkswagen дилър. Така става бързо, чисто и изгодно.
  • Кога трябва да се долее? За да няма неприятни изненади, получавате предупреждение 2400 км и 1000 км, преди да трябва да се долее AdBlue®.

Volkswagen модели с AdBlue®.

Модел с AdBlue® се разпознава не само по ниските емисии азотен оксид, но и по отделния отвор за пълнене на AdBlue®. Този отвор може да се намира до отвора за пълнене на дизелово гориво, в багажника или в двигателния отсек.

AdBlue® не е добавка към горивото, а консуматив, и следователно трябва да се пълни отделно от горивото.

Без AdBlue® не може

Ако резервоарът е празен, не може да стартирате двигателя - разбира се, само докато се долее AdBlue®.

Сериозна защита на околната среда с нищожно усилие

AdBlue® е воден разтвор на карбамид, който няма мирис. Неговата задача: намалява вредните емисии на азотен оксид в отработените газове на дизелови автомобили. Сложна реакция, която остава незабелязана за Вас като водач. Единствената Ви задача: след няколко 1000 километра просто долейте AdBlue®.

Бързо обслужване

Пестете време, пари, но не и комфорт: сервизната услуга AdBlue® на Volkswagen. Ние ще проверим нивото на течноста AdBlue® на Вашия автомобил и при необходимост ще долеем необходимото количество.