Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Планински ултра маратон "Обиколката на Витоша 100" с подкрепата на Volkswagen Amarok и Caddy.

19.08.2019

Традиционната обиколка на Витоша тази година отбеляза рекорд по брой участници и публика - близо 7 500.

Стартиране на видеото

2 400 участника се включиха в двете дисциплини - 100 км колоездене и бягане.

36-тото издание на планинския супермаратон тази година се довери на Volkswagen Amarok и Volkswagen Caddy - сервизни автомобили на състезанието.

Организаторите отново се довериха на модел Amarok с V6-двигател и 258 конски сили под капака. Пикапът преодоляваше убедително предизвикателен неравен терен, преминаваше с лекота през кални участъци и беше в помощ на всеки по трасето.

Двата автомобила водеха състезателите по трасето, снабдяваха пунктовете с необходимите провизии и извозваха пострадали до медицинския пункт.

Volkswagen Лекотоварни автомобили подсигуриха веломивка в зоната на старт-финала, която беше задължителна спирка за изцапаните финалисти. Близо 1 100 велосипедиста преминаха през Amarok Веломивка - почти 100% от участващите колоездачи.

Планинският супермаратон Витоша 100 е част от календара на "София - Европейска столица на спорта" и се провежда със сътрудничеството на Столична Община и СО-район Витоша.