Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Сътрудничеството между Volkswagen и Ford създава най-силния играч в сегмента на Лекотоварните автомобили.

01.02.2019
д-р Херберт Дийс

Volkswagen, със своите 10,8 млн. продажби в световен мащаб и с водещата технологична платформа MQB, е в силна конкурентоспособна позиция на автомобилния пазар. Сферата, в която липсват обаче достатъчно икономии от мащаба, е пазарният сегмент на лекотоварните фургони и средните пикапи, заяви на д-р Херберт Дийс, Председател на управителния съвет на Volkswagen AG, на Автомобилното изложение в Детройт. Възможността за споделяне на конструктивни платформи и компоненти с Ford осигурява необходимите мащабни икономии в този сегмент. С обявената съвместна дейност се създават предпоставки за развитието на електрическата мобилност и системите за автономно движение. В резултат на това двете компании ще се превърнат заедно в No 1 в тази област.

Съюзът между Volkswagen и Ford ще допринесе за повишаване на конкурентоспособността и на двамата партньори, ще спомогне за по-добро обслужване на клиентите, и ще даде възможност за активно участие в бъдещето на автомобилната индустрия, във времена на бързи промени.