Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Volkswagen Amarok официален сервизен автомобил на Обиколката на Витоша 100 през 2018 г.

27.06.2018

 Традиционната обиколка на Витоша тази година събра 2668 ентусиасти от общо 24 държави, които се включиха в двете дисциплини - близо 100 км колоездене и бягане. 1708 велосипедисти отбелязаха старта на мероприятието през изминалата събота, 23-ти юни, като не се изплашиха от ниските за сезона температури, дълбоката кал и дъжда, който ги посрещна в ранните утринни часове.

 

 Поредното издание на планинския супермаратон тази година се довери на Volkswagen Amarok, който бе официалният сервизен автомобил в рамките на мероприятието. Организаторите заложиха на способността на Amarok с V6-двигател да преодолява убедително предизвикателен неравен терен, както и на комфорта, с който се движи по асфалтов път. Пикапът от лекотоварната дивизия на марката - също както и участниците във Витоша 100 - преминаваше с лекота през кални участъци и трудни терени и беше в помощ на всеки по трасето. До 4-ма отказали се от участие можеха да се возят комфортно в пикапа, а товарната платформа предлагаше достатъчно място за 4 велосипеда.

 Volkswagen Лекотоварни автомобили подсигуриха веломивка в зоната на старт-финала, която беше задължителна спирка за калните, но щастливи финалисти - защото калните бани може и да са полезни за човека, но не и за велосипеда.

 Обиколката на Витоша 100 се провежда за 35-ти пореден път и е част от проекта "София 2018 - Европейска столица на спорта". Събитието е сред най-популярните и очаквани летни масови спортни изяви. Проектът има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред съвременното общество, независимо от пол, възраст, националност или социална прослойка.