Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

VW Bulli Летен фестивал.

10.08.2017

Фенове празнуват голямо VW Бус парти на терена на завода в Щьокен

• VW Бус парад с 350 автомобила от Волфсбург до Хановер

• Членове на Борда на директорите и Синдиката, Кметът на Хановер и телевизионни звезди се присъединяват към конвоя

 

Хановер/Волфсбург, 6-ти август 2017г. Перфектният дълъг летен уикенд за феновете на VW Бус: посетители от цяла Европа се събраха на територията на завода на Volkswagen Лекотоварни автомобили в град Хановер, за да честват юбилея на Bulli на култово парти на открито. Поп-групата Marquess, вокалът Jea и DJ-триото Adaptiv се погрижиха за лежерната атмосфера и настроение в дух 'VW Bus feeling'. Култов беше и парадът, предшестващ партито, на който 350 автомобила - представляващи всички шест поколения на модела - преминаха маршрута от Волфсбург до Хановер, където днес се произвежда T-серията. Събитието беше черешката на тортата в рамките на 4-дневния VW Бус Летен фестивал (от 3-ти до 6-ти август) във Волфсбург. Volkswagen Лекотоварни автомобили подкрепи мероприятието като негов официален спонсор.

Членове на Борда на Директорите и Синдиката, Кметът на Хановер, Щефан Шощок, Президентът на футболния клуб Хановер 96, Мартин Кинд (пътуващ в брандирания 'Alte Liebe' ('Стара любов') T2) и звезди от телевизионния екран и музикалната сцена се включиха във VW Бус парада. Конвоят измина маршрута от град Волфсбург до Хановер, символизирайки преместването на производството на Т-серията през 1956 година от волфсбургския завод в столицата на Долна Саксония, Хановер, където и до ден днешен се произвежда модел Transporter.

Др. Екхард Шолц, Генерален Директор на марката Volkswagen Лекотоварни автомобили, водеше конвоя, шофирайки своя собствен VW Бус T1 (моделна година 1965, к.с.: 44, цвят: cumulus white / aquamarine) и отправи поздрав към феновете на терена на завода в Щьокен: "Беше незабравимо преживяване да измина маршрута до хановерския завод в компанията на толкова много горди собственици на VW Бус и да честваме тук заедно юбилея на модела в рамките на Летния VW Бус фестивал заедно с още повече фенове. Нашите VW Бусове са много повече от превозно средство, което да ви отведе от точка A до Б. Те са част от един чудесен стил на живот, носещ със себе си емоционалност, която е неизменна част от всяко пътуване с този модел - независимо от кое поколение е той. Духът на този непринуден житейски стил се усещаше и по време на целия фестивал. Беше просто чудесно."

Много собственици на VW бусове се възползваха от възможността да обменят опит на тема колекционерски принадлежности за Т-серията. Споделяха се и истории и преживявания за всичко, свързано с VW Бус, защото всеки автомобил носи със себе си своята уникална история.

Бетина Муркович, Заместник-председател на Синдиката: "VW Бусовете просто имат култов статус, който  фестивалът пресъздаде за пореден път. Нашите автомобили отвориха границите към Европа и Света на цели поколения. Това уникално усещане за свобода пътува с вас във всеки един VW Бус и до ден днешен. Феновете на VW Бус, заедно с многочислените служители на компанията постигнаха този успех, на който се радваме и днес: да създадем най-страхотния и най-популярния мултифункционален ван в историята на автомобилната индустрия."

Щефан Шощок, Кмет на Хановер, столица на Долна Саксония, сподели: "Беше невероятно забавно да бъда част от VW Бус парада и да карам до Хановер, където впоследствие да отпразнуваме заедно с феновете юбилейния фестивал. VW Бус не само че създаде хиляди работни места за цели поколения по света, но и показа, че стои зад девиза 'Произведен в Хановер'. Но това, което е наистина впечатляващо, е че VW Бусът беше преоткриван отново и отново в течение на десетилетия, поради което печели верни фенове от всяка възраст. Това не остана незабелязано и днес на фестивала."