Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Volkswagen Amarok с нов 6-цилиндров двигател.

09.05.2016

• Премиум пикапът ще бъде единственият модел в сегмента с върхов V6 турбодизел

• Последно поколение 6-цилиндрови двигатели с мощност до 165 кВт (224 к.с.) и 550 Нм

• Amarok Aventura е премиерният модел и ще бъде екипиран със спортен спойлер над товарната зона, 20-цолови джанти, Bi-Xenon фарове и LED дневни светлини

Volkswagen Лекотоварни Автомобили вдигат летвата: Amarok - премиум пикапът от B-сегмент - получава по-голямо "сърце" и впечатляващо присъствие благодарение на последно поколение Volkswagen V6 двигатели. Пикапът може да се похвали с отлични пътни и офроуд възможности. Върховият двигател генерира 550 Нм въртящ момент и 165 кВт/ 224 к.с. мощност.

Здрав и надежден: новият пъргав V6 дизелов двигател посреща изискванията на клиентите за висока тяга при ниски обороти. Върховият 6-цилиндров мотор доставя максимален въртящ момент от 550 Нм още при 1 500-1/мин , което е със 130 Нм повече от предишния модел. По този начин Amarok има достатъчно начална тяга и мощност при всяка ситуация.

Големите предавателни числа при високите предавки на 8-степенната автоматична трансмисия намаляват оборотите и разхода на гориво при продължително шофиране с висока скорост. Това осигурява и ниски нива на шума и СО2 емисии. Комбинираният разход на гориво при  версията с мощност от 165 кВт и 8-степенна автоматична трансмисия вероятно ще достигне 7.6 л/100 км*. Респективно и до нови нива от 199 г/км на СО2*.

Двигателят е конструиран да бъде здрав и издържлив. 3.0 TDI (с точност: 2 967 см3 обем) в новия Amarok ще бъде достъпен в три варианта: 120 кВт / 163 к.с., 150 кВт / 204 к.с. и най-мощния 165 кВт / 224 к.с. Двигателят отговаря на актуалната норма за изгорели газове EU-6 във всички нива на мощност. Производството на Amarok ще започне към края на септември 2016 с най-мощния вариант на двигателя. 

Три различни версии на задвижване ще се предлагат със съответните варианти двигатели: класическо задно задвижване и два 4MOTION варианта. Първият е с водещо задно задвижване с възможност за включване на преден мост и понижаващи предавки в комбинация с ръчна скоростна кутия, а вторият е с перманентно задвижване на четирите колела чрез торсен диференциал в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия. Servotronic кормилната уредба е нова за Amarok и ще се предлага като серийно оборудване за Европа. Тази система е в основата на прецизното управление на Amarok. Нови 17-цолови спирачни дискове на предната ос при 165 кВт и 16-цолови дискове при задната осигуряват винаги бързо и сигурно спиране за пикапа. Автоматичната мултиколизионна спирачна система, която спечели множество награди, също е включена като серийно оборудване.

Мощното излъчване на Amarok е подчертано от по-атлетичната предна част на автомобила и изцяло новото арматурно табло. В комбинация с ергономичните седалки то придава много по-изискано и стойностно впечатление. В допълнение моделът изцяло излъчва актуалната ДНК на Volkswagen. С дължина от 5.25 метра и ширина 2.23 метра (вкл. огледалата) Amarok предлага всичко, което може да се очаква от един класически пикап.

Новият спойлер в премиерния модел (който ще се предлага в Европа като Amarok Aventura) визуално удължава двойната кабина и продължава малко над товарната зона, която е с площ от 2.52 м2. Ще се предлагат разнообразни допълнителни ролбари, покривала, настилки на товарната зона и множество хардтоп-варианти.

В допълнение, товарната зона на Amarok двойна кабина ще събира европалет, натоварен напречно. Полезният товар ще достига до един тон в зависимост от избраното оборудване. Някои варианти на Amarok ще позволяват теглене на ремарке с обща маса до 3.5 тона.

Джантите при различните нива на оборудване вече са по-големи, което спомага за още по-мощното и спортно излъчване. Amarok Aventura се отличава с 20-цолови колела и асистент за паркиране с камера за задно виждане. Цялостното впечатление за Aventura се завършва с Bi-Xenon предни светлини, LED светлини, LED осветление на регистрационния номер и LED осветление на праговете.

*= данните са условни; зависят от избраното оборудване