Caddy TGI BlueMotion с награда от Eco Drive България 2016

2016-06-21
  • На 17-ти, 18-ти и 19-ти юни се проведе първото по рода си състезание по екологично шофиране Eco Drive България 2016. То бе организирано от Авотмобилен спортен клуб "БРЦ България" съвместно с Катедра "Двигатели, автомобилна техника и транспорт" към Технически университет.
  • Трасето от София, през Пампорово, до Банско и обратно в София бе с дължина около 555 км и се измина от състезателите в рамките на три дни.

  • Автомобилите бяха разделени в три категории, а Caddy TGI BlueMotion бе безспорен лидер при алтернативните горива.

Caddy TGI BlueMotion е оборудван с 4-цилиндров редови 1.4 TGI двигател с мощност 81 кВт/ 110 к.с. и 6-степенна механична трансмисия. На състезанието се яви във варианта на къса база, което означава бутилки с вместимост 26 кг компресиран природен газ (CNG). Във варианта Maxi Caddy TGI BlueMotin предлага възможността за зареждане до 37 кг гориво. И двата варианта разполагат с 13-литров бензинов резервоар. 

Средният разход на автомобила за трите дни бе 3.8 кг/100км. Преди старта на състезанието техническата комисия претегли всеки участник и пътническото Caddy TGI BLueMotion къса база тежеше точно 1 515 кг с пълен резервоар. Не се наложи допълнително зареждане през нито един от трите дни. А на финала техническата комисия отчете зареждане до пълен резервоар на точно 20.80 кг (26.83 л.) природен газ. Или иначе казано Caddy TGI BlueMotion измина 558 км за 23.92 лв*. В напълно реални пътни условия, както на магистрала, така и по планински пътища със завои, с двама души и багаж на борда. 
Пълна информация за регламента на състезанието и за финалното класиране можете да намерите тук.

*По показанията на колонката на зареждане на конкретната бензиностанця.

Както бутилките за природен газ, така и горивните тръбопроводи са здраво закрепени за долната страна на пода на автомобила. Поради това вместимостта на багажника се запазва непроменена.

Устойчивите на нагряване, изключително здрави газови бутилки са с трикратно осигурени клапи и посредством специални закрепващи се ленти са свързани неподвижно за пода на Caddy TGI BlueMotion.

Цени и технически данни за Caddy TGI BlueMotion Caddy Maxi TGI BlueMotion можете да намерите тук.

В галерията по-долу са включени и моментни снимки на нашия състезател от бордовия компютър на автомобила. На първите четири от тях се вижда дневен разход към момента на снимане и съответните общо изминати километри. Последната снимка показва общия среден разход за цялото пътуване.

Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам