Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Caddy TGI BlueMotion с награда от Eco Drive България 2016.

21.06.2016
  • На 17-ти, 18-ти и 19-ти юни се проведе първото по рода си състезание по екологично шофиране Eco Drive България 2016. То бе организирано от Авотмобилен спортен клуб "БРЦ България" съвместно с Катедра "Двигатели, автомобилна техника и транспорт" към Технически университет.
  • Трасето от София, през Пампорово, до Банско и обратно в София бе с дължина около 555 км и се измина от състезателите в рамките на три дни.

  • Автомобилите бяха разделени в три категории, а Caddy TGI BlueMotion бе безспорен лидер при алтернативните горива.

Caddy TGI BlueMotion е оборудван с 4-цилиндров редови 1.4 TGI двигател с мощност 81 кВт/ 110 к.с. и 6-степенна механична трансмисия. На състезанието се яви във варианта на къса база, което означава бутилки с вместимост 26 кг компресиран природен газ (CNG). Във варианта Maxi Caddy TGI BlueMotin предлага възможността за зареждане до 37 кг гориво. И двата варианта разполагат с 13-литров бензинов резервоар. 

Средният разход на автомобила за трите дни бе 3.8 кг/100км. Преди старта на състезанието техническата комисия претегли всеки участник и пътническото Caddy TGI BLueMotion къса база тежеше точно 1 515 кг с пълен резервоар. Не се наложи допълнително зареждане през нито един от трите дни. А на финала техническата комисия отчете зареждане до пълен резервоар на точно 20.80 кг (26.83 л.) природен газ. Или иначе казано Caddy TGI BlueMotion измина 558 км за 23.92 лв*. В напълно реални пътни условия, както на магистрала, така и по планински пътища със завои, с двама души и багаж на борда. 
Пълна информация за регламента на състезанието и за финалното класиране можете да намерите тук.

*По показанията на колонката на зареждане на конкретната бензиностанця.

Както бутилките за природен газ, така и горивните тръбопроводи са здраво закрепени за долната страна на пода на автомобила. Поради това вместимостта на багажника се запазва непроменена.

Устойчивите на нагряване, изключително здрави газови бутилки са с трикратно осигурени клапи и посредством специални закрепващи се ленти са свързани неподвижно за пода на Caddy TGI BlueMotion.

Цени и технически данни за Caddy TGI BlueMotion Caddy Maxi TGI BlueMotion можете да намерите тук.

В галерията по-долу са включени и моментни снимки на нашия състезател от бордовия компютър на автомобила. На първите четири от тях се вижда дневен разход към момента на снимане и съответните общо изминати километри. Последната снимка показва общия среден разход за цялото пътуване.