Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Новият Crafter – поставя нови стандарти.

29.07.2016
Практичен, икономичен, иновативен както никога преди

• 4 базови модела, 3 дължини, 3 височини

• С предно, задно или 4MOTION задвижване, с механична или автоматична трансмисия

• Изцяло ново превозно средство с коефициент на челно аеродинамично съпротивление 0,33

• Оборудван с усъвършенствани дизелови двигатели за професионална експлоатация

• Широка гама от асистиращи водача системи

• Едно произведение на изкуството от новия завод, построен специално за Crafter в Вжешня, Полша

Транспортни решения, фокусирани върху клиента, които предлагат най-високо ниво на икономичност. Това е била целта, когато е разработван новият Crafter изцяло в съответствие с изискванията и очакванията на различни потребителски групи. Ето защо в бъдеще моделът ще постигне най-добро представяне в класа си в повече от шест категории.

Ключов момент във фокусирането върху клиента

Какви системи ще са полезни на куриерите в градски трафик? Как строителите да маневрират по-лесно в калните строителни площадки? Как да се предотвратят инциденти, причинени от уморени от дълъг път шофьори? За да получат отговори на тези въпроси и да разберат съвсем точно нуждите и желанията на клиентите, по време на разработването на новия Crafter инженерите от Volkswagen придружаваха голям брой клиенти по време на техните пътувания с лекотоварни автомобили. Така инженерите успяха да получат прецизна представа от реалните нужди на клиентите и кои системи могат да се използват ефективно за удовлетворяване на изискванията. В резултат новият Crafter предлага иновативни практични и електронни решения на разнообразни индивидуални предизвикателства.

Най-добър в съгласуването между икономичност и природосъобразност

Изцяло новите EU 6 двигатели на Crafter и фундаментално новият дизайн на екстериора дават на модела най-ниските нива на разход и емисии в класа. Изключително надеждните двигатели са разработени едновременно и за локални и далечни курсове и гарантират, че принудителният престой няма да бъде проблем. В допълнение новият Crafter печели точки и със своята здравина и ниски разходи за поддръжка и ремонт, като всичко това има положителен ефект върху общите разходи по придобиване в целия жизнен цикъл на превозното средство.

Отличителна функционалност и удобство във всекидневието

Оптималното товарно пространство на новия Crafter предлага максимални удобства. Например новият Crafter умно комбинира обширен товарен капацитет с минимални външни размери. Това прави превозното средство изключително маневрено и все пак стабилно за управление, без значение колко товар носи. По отношение на товарната дължина и обем новият Crafter превъзхожда както двата си предшественика, така и съперниците си.

Възможно най-добрата комбинация от разновидности

За пръв път новият Crafter предлага изключително широка гама от деривати дори при версиите с най-висок тонаж. Новият "EA 288Nutz" 2.0 TDI двигател е разработен специално за Crafter и е достъпен в четири мощности. Клиентите могат да избират между агрегати с 75 кВт(102 к.с.), 90 кВт (122 к.с.) и 103 кВт (140 к.с.) или да предпочетат битурбо TDI двигател с мощност от 130 кВт (177 к.с.). Изборът на двигател зависи и от задвиждащата система, тъй като клиентите могат да решават между предно, задно или задвиждане на четирите колела (4MOTION), могат и да избират между ръчна или автоматична трансмисия. Такова разнообразие никога досега не е имало в този сегмент.

И сякаш всичко това не е било достатъчно. Предлагат се три различни дължини в зависимост от избрания модел, а товарния ван разполага с три различни височини на тавана. С други думи клиентите могат да конфигурират новия си Crafter точно такъв, какъвто би отговарял на специфичните им изисквания. Всеки клиент може да намери точната комбинация от двигател, трансмисия, задвижване, дължина на превозното средство и височина на тавана, за да посрещне нуждите си.

Най-добрите асистиращи водача системи

Новият Crafter поставя изцяло нови стандарти при асистиращите системи в сегмента на големите ванове: целта тук е пътниците да са оптимално предпазени чрез активни и пасивни системи за безопасност във всеки един момент. Благодарение на електромеханичната кормилна уредба, която се използва за пръв път в този клас, новият Crafter се предлага с изключителна гама от активни асистиращи системи като ESP със система за стабилност на ремарке, ACC (Adaptive Cruise Control), мултиколизионна спирачка, асистент при страничен вятър (допълнително оборудване), асистент за маневриране с ремарке и много други... Има много предложения и в пасивната безопасност като предни, странични и въздушни възглавници за главата за водача и пътниците и разширена гама от предупредителни системи, които включват камера за обратно виждане, парк-пилот и система за предупреждение при шофиране назад. И накрая, LED фарове, странични маркиращи светлини и асистент за дългите светлини осигуряват ясна видимост на пътя през нощта.

Crafter също така ще предлага и онлайн услуги, които ще са приспособими според нуждите на клиента.

Изначално нов подход в дизайна

Новият Crafter е създаден върху изцяло нова концепция за дизайна. При лекотоварните автомобили е важно дизайнът да е "функция" за различни клиентски групи. С тази мисъл новият Crafter е проектиран върху фундаментално нова архитектура едновременно и в екстериора, и в интериора.

Дизайнът на новият Crafter е и дълбоко базиран на идеята, че Transporter, който формира сърцевината на лекотоварното портфолио, трябва да получи по-голям брат с невиждано до сега качество, здравина и изтънченост на повърхностите и при екстериора, и при интериора.

Нов завод за новия Crafter

Ново производствено съоръжение бе построено във Вжешня, Полша специално за новия Crafter. То е второто за марката в Полша; другото е заводът в Познан, който работи вече повече от 20 години. Заводът на Crafter се простира върху площ от около 540 акра, което съответства на 300 футболни игрища. Над 3 000 души ще работят в завода във Вжешня, когато съоръжението достигне пълния си капацитет. Още няколко доставчика ще отворят свои фабрики в района, което ще отвори допълнителни работни места.