Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Честит Рожден Ден – Юбилеен модел „70 години Bulli”.

09.03.2017

• Преди 70 години се ражда една необикновена идея - на женевския автомобилен салон дебютира юбилейният модел ...

• В чест на Иконата Bulli, юбилейният модел идва, поставяйки интересни оптически и технически акценти

• Двуцветно лаково покритие в бяло и жълто, със стойностно и съвременно интериорно пространство

Преди близо 70 години холандският вносител на автомобили Volkswagen - Бен Пон - се натъква в завода във Волсбург на повече от странно превозно средство, което било ползвано за превоз на автомобилни плоскости от едно хале в друго. Базирайки се на него, Бен Пон скицира в бележника си тип автомобил, който до този момент не съществува на Земята. Скицата му даде стартовия изстрел за един бизнес за милиони: VW Transporter. В чест на тази идея Volkswagen Лекотоварни автомобили представят на Автомобилния салон в Женева специален юбилеен модел "70 Години Bulli". Той обединява чара на класическия ретро ван с напредничавите технологии и високото качество, характерни за съвременното автомобилостроене.

Юбилейният модел представлява микс от различни елементи, взети от моделите Multivan Highline и California (като например хром пакетът и имитиращият дървено покритие под) и е изграден на основата на Multivan Comfortline. Съвсем в крак с настъпването на пролетта, юбилейният модел идва опционално и в свежо двуцветно лаково покритие в Candy-White/Curcuma-Yellow Metallic.

 

Характерни черти, по които да го разпознаете: специални плакети "Bulli" и стикери с надпис по повод юбилея "70 години Bulli" на задното стъкло подчертават принадлежността му към семейството на култовия класически Bulli. Юбилейният модел "70 години Bulli" се предлага и с Хром пакет, който включва разнообразни хромирани лайстни и корпуси на външните странични огледала в хромирана оптика. Освен това, пътническото отделение е със затъмнени стъкла, които предпазват пасажерите от любопитни погледи отвън, в стъпалата са интегрирани надпис "Bulli" и елементи от неръждаема стомана. Товарният борд под задната клапа също е с покритие от неръждаема стомана. Облепените в матирано черно В-колони завършват облика на автомобила.

Наред със серийните 17-цолови джанти "Davenport" се предлагат опционално и 18-цоловите алуминиеви джанти "Disc" с класическа ретро визия с бял кръг, който по избор може да е изпълнен и в класическото сребристо.

Високачествената изработка на елементите от интериора не остава незабелязана: амбиентно осветление ловко придава сценичен блясък на преобразената тапицерия "Visitamo", която от своя страна елегантно хармонира с пода "Dark Wood", имитиращ дървено покритие.

В допълнение юбилейният модел "70 Години Bulli" серийно се предлага с мултифункционален кожен волан, мултифункционален дисплей "Premium", както и с декоративна лента "Black Glossy" около скорстния лост, която принципно е налична само за луксозната версия на модела. Външните огледала на юбилейния модел "70 години Bulli" се настройват електрически и се отопляват и прибират автоматично, а Парк пилотът в предната и задната част е част от серийното оборудване на юбилейния автомобил.

Моделът ще се предлага в България през лятото на 2017 година.