Мултиколизионна спирачка

Мултиколизионната спирачка е част от цялостната система за безопасност и в рамките на възможностите на системата след сблъсък, автоматично намалява скоростта на автомобила до около 10 км/ч, ако водачът не реагира сам. По този начин последващите сблъсъци могат да бъдат избегнати1. Мултиколизионната спирачка се активира, когато два независими един от друг сензора разпознаят удар. Водачът може по всяко време да поеме контрола над автомобила.

1 В рамките на възможностите на системата.

Спирачен асистент

Разпознава бързината, с която се натиска спирачния педал. При рефлексно или аварийно спиране пълното спирачно налягане се постига по-бързо.

Асистент при потегляне по наклон

Серийният асистент при потегляне по наклон, предотвратява нежеланото връщане на автомобила назад и осигурява комфортно управление.

Индикатор за налягането в гумите

Серийният индикатор за налягането в гумите предупреждава при отклонения в налягането на въздуха в гумите1 и подканва водача максимално бързо да го провери.

1 В рамките на възможностите на системата.

Допълнителни системи за сигурност

Електронна стабилизираща програма.1
Предотвратява недозавиването и презавиването чрез целенасочено прилагане на спирачното усилие към отделни колела.

Антиблокираща система (ABS).
Предотвратява блокирането на колелата и запазва управляемостта на автомобила.

Системата за контрол на сцеплението (ASR).
Предотвратява нежеланото превъртане на колелата.

Електронен блокаж на диференциала (EDS).
Разпределя задвижващата сила между колелата без приплъзване.

Въздушни възглавници.
Включените в стандартното оборудване въздушни възглавници осигуряват възможно най-добра защита при челен и страничен удар. При монтиране на детска седалка въздушната възглавница за пътника до водача може да бъде деактивирана с ключа на автомобила. В пътническото отделение опционалните въздушни възглавници предпазват пасажерите отзад2.

Предупреждение за незакопчан  предпазен колан.
Сигнализира на водача, че не е закопчал колана си, като със стартирането на двигателя първо го предупреждава визуално, а след потегляне го подканва да закопчае колана си и чрез акустичен сигнал.

1 В рамките на възможностите на системата.
2 Не се предлага за Multivan Comfortline, дълга база

Затвори
Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Multivan