Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Добре дошли в един изцяло нов свят Поръчайте още сега: Новият Multivan

Добре дошли в един изцяло нов свят Поръчайте още сега: Новият Multivan

Multivan винаги е впечатлявал феновете си с уникални и нови акценти. Тук новият Multivan не прави изключение - и е много повече от автомобил. Той е място за среща, място за представители от различни поколения, пространство, което е едновременно дом и превозно средство.

 

 

Автомобилът се превръща в място за среща

Новият Multivan представлява мултифункционален автомобил, който може да се адаптира към безбройни концепции за мобилност. Затова екстериорът и интериорът са изцяло предефинирани, разбира се, без да се изневерява на характерното ДНК за Multivan. Защото един нов Multivan винаги е под знака на многофункционалност, практичност в ежедневието и качества на мултиталант, свързани с иновативни функционалности. Сега повече от двадесет асистиращи системи правят новия Multivan още по-сигурен. В комбинация с повишената свързаност и интеграцията на Amazon Alexa1 той е въплъщение на модерната иновация. Към тях се прибавят и безброй акценти: От новия панорамен стъклен покрив2, през първото Plug-in хибрид задвижване, до новопроектираната концепция на интериора, която издига многофункционалността на Multivan на ново ниво.

Харизматичен дизайн: Естетично впечатление отвътре и отвън

Екстериор

Магнетичен екстериор

Новият Multivan следва своите предшественици и визуално чрез изчистения си, непреходен дизайн, но в изцяло нова интерпретация на традиционното. В новия Multivan класическата двуцветно лаково покритие2 се подчертава с луксозна хромирана лента2, която преминава през средата, от фаровете до задната част. Луксозният дизайн на светлините с IQ. Light - матрични LED фарове3 се допълва в екстериора от серийните LED задни светлини и прожектиращата лампа4, защото Вашият нов Multivan Ви поздравява и при качването прожектира силуета на Multivan на земята. Новият екстериорен дизайн се допълва от голям избор на луксозни цветове и джанти, например новите алуминиеви джанти 19 цола2, а това Ви позволява да конфигурирате новия Multivan изцяло според Вашия личен вкус.

IQ Light матрични LED фарове

Естетика и безопасност в едно

Новите IQ.Light матрични LED фарове3 с LED дневни светлини са не само естетичен акцент, който прави възможно разпознаването на новия Multivan отдалеч, но те са и особено интелигентни. Това се дължи на факта, че управлението на светлините разпознава пътната ситуация и превключва интерактивно от къси на дълги светлини. Освен това то осигурява оптимално осветяване на пътното платно, тъй като към функционалното оборудване спадат и "Dynamic Light Assist", незаслепяващите постоянни дълги светлини. IQ.Light разпознава насрещното движение и може целенасочено да изключва отделни светлинни конуси, за да не заслепява насрещно движещите се автомобили. И светлините не само мислят с Вас. Благодарение на иновативните системи с камери и радари, динамичните светлини за завой вече осветяват завоя, преди да завиете. Така интелигентната система се грижи да можете изцяло да се посветите на същественото: шофирането.

Осветена хромирана лайстна

Светлината се превръща в отличителен белег

За нас това спада към естетичното впечатление: осветената хромирана лайстна2 на радиаторната решетка. С хромираната лайстна, монтирана за пръв път в автомобил на Volkswagen Лекотоварни автомобили между предните фарове, ние развиваме светлинния стил на марката Volkswagen. Вследствие на това светлинният ефект отпред не само силно привлича погледа, но и се превръща в отличителен белег, а който през нощта погледне в огледалото за обратно виждане, веднага разпознава, че там се приближава новият Multivan.

Интериор и амбиентно осветление

Луксозен изглед в интериора

Интериорният дизайн e изпълнен с висококачествени материали, които придават на новия Multivan луксозен изглед на премиум ниво. Оптимизираното, арматурно табло със свободно преминаващи елементи и дигитален изглед на дисплея прави впечатление на подредено и първокласно място. А серийният мултифункционален кожен волан със 100% Tiptronic може да изпълни почти всяко желание. Освен това новият Multivan Ви предлага интериор точно по Ваш вкус. Благодарение на многоцветното амбиентно осветление можете сами да определите в какви цветове да засияе Вашият интериор. Дали бяла светлина за търсене на загубени предмети, топъл жълт тон за спокойна вечер или пъстро преливане на цветовете - Вашият автомобил, Вашият дизайн на светлините.

 

Задвижването се превръща в алтернатива

Новият Multivan пристига с най-голямото разнообразие от задвижвания досега. Освен със серийната автоматична скоростна кутия Shift by Wire, сега нашият мултиталант разполага и с Plug-in хибрид задвижване, благодарение на което се наслаждавате на съвършено ново преживяване при пътуване с Multivan. С новия Multivan eHybrid шофирате през града в изцяло електрически режим без CO2 и почти безшумно. При това благодарение на литиево-йонната батерия с мощност 10,4 kWh (нетен капацитет) пробегът е така изчислен, че можете да изминавате средните дневни разстояния изцяло електрически. При новия Multivan eHybrid системната мощност на бензиновия двигател с турбокомпресор (TSI) плюс електрическа машина е 160 kW/218 к.с. Насладете се на новото усещане за движение с изцяло новия комфорт при пътуване с Multivan и управление на премиум ниво. И използвайте престоя на Вашия автомобил, като например зареждате Вашия Multivan с ток от домакинството чрез собствения си ID. Charger5.

Истински Multivan: висока многофункционалност и практичност в ежедневието

Маневрен и пригоден за града

Движението се превръща в динамика

Новият Multivan предлага подобрено управление с динамичен комфорт при пътуване на премиум ниво. Предлага се избор между къса (4,98 m) и дълга база (5,18 m), и двете с височина на автомобила от около 1,90 m, при непроменена височина на интериора. С панорамния стъклен покрив2 не само се засилва усещането за простор в новия Multivan, но и реалната височина на интериора е по-голяма. При дълга база с допълнително оборудване панорамен покрив максималният обем на пътническата зона е 4053 литра (измерено до нивото на тавана, до задната част на първия ред седалки), зад третия ред седалки в багажника обемът на багажника е 763 литра (469 литра при къса база). Докато външните размери са проектирани малко по-тесни, интериорът все пак е спечелил ширина. Така новият Multivan използва силните си страни и в града и може, точно в комбинация с многобройните асистиращи системи за водача, да маневрира без усилие като лек автомобил из градската среда.

 

Мултифункционална маса

Променлива по форма, предназначение и позиция

Новият Multivan гарантира още повече свобода, която даваме и на новоразработената мултифункционална маса2 в интериора. Така тя може да се разположи където поискате, като се плъзга лесно по релсите. Ако страничните части на мултифункционалната маса се сгънат посредством иновативната техника на фиксиране и масата се избута надолу в основата, тя става не само значително по-тясна и по-ниска, но получава и съвършено нова функция на многофункционален инструмент. Позиционирана между предните места, може да бъде използвана като мултифункционална централна конзола със своите отделения за съхранение на вещи и поставки за напитки.

Система от единични седалки

По-гъвкава, по-лека и отопляема

Едно от големите преимущества на новия Multivan представляват сгъваемите и лесно свалящи се единични седалки на задните места, благодарение на които сега още по-лесно могат да се реализира различна конфигурация на седалките. Дали срещуположно разположение2 на седалките с мултифункционалната маса2 между тях, всички седалки по посока на движението или дори без седалки при транспорт на големи предмети - можете да променяте разположението на седалките само с няколко стъпки. Благодарение на системата от единични седалки сега можете да демонтирате седалките само от едната страна на автомобила и така да транспортирате обемисти предмети, като електрически велосипеди (E-Bikes). Освен това благодарение на новата концепция за седалките, успяхме да спестим около 25 процента от теглото. Допълнителна особеност: Най-външните седалки в пътническата зона за пръв път са отопляеми2, така и пасажерите на задните места се чувстват уютно и топло през студените зимни дни.

 

Комфортът става първокласен

Панорамен стъклен покрив

Покривът се превръща в небе

Абсолютна новост в новия Multivan представлява извънредно големият, разделен на две части панорамен стъклен покрив2. Усещането за простор и леко увеличената реална височина на интериора осигуряват повече комфорт. Наслаждавайте се на изпълнения със светлина интериор през деня и на незабравими моменти под звездното небе - през нощта. Освен това покритието "LowE" в ламинираното защитно стъкло намалява топлинното излъчване със 78 процента. За пасажерите в пътническата зона това означава: просто да се облегнат назад и да се наслаждават.

Висококачествени материали

Луксозни материали в интериора

Новият Multivan не само се управлява като лек автомобил, но и интериорът завладява с висококачествени материали на премиум ниво. Това се символизира от новоразработените декоративни елементи "Dark Woodgrain Optic"2 или "Metal Grid"7, както и от двуцветните, контрастни тапицерии на седалките, както и от кожения вариант "Savona"2. Допълнителен акцент представлява ергономичният и премислен дигитален изглед на дисплея, който внася усещане за ред и лукс в кокпита.

Ергономия на седалките и отделения за вещи

Централната конзола се превръща в център на вниманието

Седалките в новия Multivan са изцяло новопроектирани като система от единични седалки, естествено и по отношение на комфорта. Нашите опционални, сертифицирани по AGR комфортни седалки2, се предлагат и с функция "Памет" и масаж. Допълнителен акцент за комфорта в интериора: многобройните отделения за вещи. В кабината на водача, на вратите, под седалките или на използваната като централна конзола мултифункционална маса2: в новия Multivan редът е гарантиран. Той Ви предлага достатъчно място, за да приберете предмети, като таблети или бутилки с напитки.

 

Качване и слизане

Две плъзгащи се врати – отваряте без ключ и потегляте

Сега новият Multivan се предлага серийно с две странични плъзгащи се врати. Освен това качването и слизането също са оптимизирани: новият Multivan се предлага по желание с функция "Easy Open"2, която Ви позволява да отваряте плъзгащите се врати и задната клапа посредством управление с жестове. Всичко, което трябва да направите, е да задържите крака си под сензора за комфортно отваряне, да изчакате, докато вратите се отворят автоматично и да заемете мястото си. Със система за безконтактно централно заключване и безключово стартиранен на двигателя "Keyless Advanced"2 Ви очаква допълнително предимство, тъй като Вашият нов Multivan Ви разпознава. Така, без да използвате ключа си, можете да стартирате Вашия нов Multivan и да потеглите.

 

Технология: Новият Multivan се превръща в „интелигентен дом“

Да съставите списъка с покупки докато шофирате по магистралата? По време на пътуването да пуснете отоплението в собствения си интелигентен дом? Изживейте сега свързаността на утрешния ден, тъй като в автомобила е и дигиталния гласов асистент Amazon Alexa1. И не само това: В комбинация с автоматичното регулиране на дистанцията ACC, Car2X позволява комуникацията с други автомобили и свързаната инфраструктура и може своевременно да Ви предупреждава за опасности. Технологично сте в особено комфортно положение и с индуктивното зареждане за Вашия смартфон2, достъпа до интернет и многобройните USB-C интерфейси в кабината на водача и пътническата зона. Освен това ежедневието Ви се улеснява от серийните мобилни онлайн услуги на We Connect8 и We Connect Plus9 10. Дигиталният кокпит с цветен 26,03 см (10,25 инча) дисплей , Head-up дисплеят2, серийната система за разпознаване на пътните знаци и аудио или навигационната система със цветен дисплей с големина 25,4 см (10 инча) се грижат за инфотейнмънта в най-модерни мащаби. Благодарение на премиум озвучителната система Harman Kardon2 с 14 тонколони с висока мощност издигаме и забавлението на ново ниво. Към нея се прибавят мобилни онлайн услуги, които празнуват световна премиера в новия Multivan. Благодарение на иновативната дигитализация издигаме управлението, ергономията и спектъра от функции на изцяло ново ниво - Smart Home в Multivan.

Научете повече за технологията

 

Amazon Alexa

По-добре свързани с Alexa

Amazon Alexa1 също управлява новия Multivan. Да съставите списъка за покупки по време на пътуването? Да проверите прогнозата за времето? Или да пуснете отоплението в собствения си дом? С Alexa1 това не е проблем, защото така погледът Ви може винаги да е насочен към пътното платно, докато вършите това, което в противен случай би трябвало да почака. Просто трябва да разговаряте с Вашата дигитална спътничка и Alexa ще свърши останалото.

Услуги за електромобил

Нови екстри за новото задвижване

За първи път Volkswagen Лекотоварни автомобили предлага новия Multivan и като eHybrid, а с това са свързани и нови услуги за We Connect8. Чрез e-Manager използвайте услугата "Време за отпътуване", за да настроите кога трябва да се зареди батерията Ви, чрез услугата "Зареждане" проверявате степента на зареждане на батерията, с услугата "Климатизация" стартирате чрез смартфона си климатичната инсталация и охладете Вашия нов Multivan още преди потегляне или сприрате процеса на зареждане чрез приложението We Connect. За да държите Вашия нов Multivan винаги под контрол.

We Upgrade

Включване на нови функционалности

Премиера в новия Multivan: многоцветното амбиентно осветление: по желание вече се предлага фабрично или съвсем лесно като надграждане чрез In-Car-Shop или онлайн магазина We Connect. можете да изберете и  други полезни функции за автомобила, като асистентът за регулиране на дългите светлини "Light Assist" или навигацията с информация в реално време, точно толкова лесно, колкото на смартфона.

Повече за актуализацията на We Connect

 

We Connect

Новата дигитална мобилност

Естествено, новият Multivan също е подготвен за всички предимства на новата дигитална мобилност: с безплатните екстри на We Connect8 - Вашия дигитален спътник в мобилното ежедневие. Със съответното приложение We Connect можете съвсем удобно да управлявате от смартфона важни функции на автомобила от смартфона. Мобилната онлайн услуга прави шофирането още по-дигитално, по-свързано и по-комфортно, а Вашия нов Multivan - още по-иновативен.

Бърз преглед на Вашите услуги:

 •   Обаждане на пътна помощ
 •   Позиция  на паркиране
 •   Автоматично известяване за инцидент
 •   Състояние на автомобила
 •   Врати и светлини
 •   Доклад за състоянието на автомобила
 •   Данни за шофиране
 •   Планиране на посещение в сервиз

Повече за We Connect

 

We Connect Plus

Нов Multivan - ново ниво

Новият Multivan е винаги онлайн посредством интегрираната eSIM карта, по желание серийно, с We Connect Plus9 10. Освен това интелигентната онлайн навигация Ви предлага информация за пътния трафик в реално време - това е свързаността на утрешния ден. С We Connect Plus9 10, освен всички функционалности на базовия пакет на We Connect, ще изживеете комфорта и на много други услуги:

 • Онлайн информация за пътния трафик
 • Онлайн актуализация на картите
 • Онлайн гласово управление11
 • Онлайн алармена система срещу кражба
 • Онлайн стационарно отопление12
 • Онлайн стационарна вентилация
 • Медия-стрийминг13
 • WLAN хотспот
 • Бензиностанции и станции за зареждане
 • и много повече

Повече за We Connect Plus

Wireless App-Connect

Като на смартфон

С услугата App-Connect ще пренесете Вашите избрани приложения за смартфон чрез Apple CarPlay™, Android Auto™ или MirrorLink® върху сензорния дисплей на Вашата инфотейнмънт система, без да свързвате смартфона с кабел14. Така можете, както сте свикнали от смартфона, да използвате предпочитани приложения и чрез Вашия нов Multivan - за още по-добро забавление.

Повече за Wireless App-Connect

 

Подобрена безопасност на високо ниво

Вашият нов Multivan е не само извънредно комфортен и свързан, но е извънредно безопасен. Защото новите IQ.Light матрични LED фарове3 с регулиране на дългите светлини и светлини за завой осветяват пътното платно още по-добре, защото са особено интелигентни и действат предвидливо. Към тях се добавят многобройни асистиращи системи и системи за безопасност на премиум ниво, общо наброяват повече от 20 системи. В комбинация с автоматичното регулиране на дистанцията ACC, на борда е и Car2X, който позволява взаимодействието с други свързани автомобили и свързаната инфраструктура, за да Ви предупреждава своевременно за опасности. В новия Multivan премиера отбелязва 360-градусовата система за следене на зоната около автомобила "Area View"2, която може да предложи реална панорамна видимост от птичи поглед. Така безопасността при паркирането се издига на ново ниво. Вашият нов Multivan свързва комфорта с безопасността.

 

Новият Multivan печели реномираната награда „Red Dot Award“

Новият Multivan печели наградата "Red Dot - Best of the Best"

Не бихме могли да си представим по-добре премиерата на новия Multivan: Най-сетне отново събитие на живо с публика, шоу на живо с новите варианти на моделите на новия Multivan на сцената, а като акцент - веднага и първата награда: "Red Dot - Best of the Best". Наградата се счита за едно от най-реномираните отличия за дизайн в целия свят. През тази година фирми от 60 нации представиха повече от 7800 продукта. Състоящото се от 50 международни експерти жури оценяваше продуктите според степента им на иновация, функционалност, ергономичност, дълъг експлоатационен живот, екологична съвместимост, качество, а също така символичното и емоционално съдържание. Новата интерпретация на иконата Bulli ги спечели с един замах и в категорията "Автомобили и мотоциклети" ѝ беше присъдено желаното отличие "Red Dot Winner 2021 - Best of the Best". Изпълнени сме с гордост и се радваме, че съвсем скоро и Вие лично ще можете да се убедите колко впечатляващ е новият Multivan.

Източник: "Red Dot Design Award: Новият Mutivan (red-dot.org)"

Конфигуриране на Вашия нов Multivan

Можете да конфигурирате сами Вашия мечтан автомобил, адаптиран към потребностите Ви – линиите на оборудване на Volkswagen Multivan предлагат по нещо за всеки. С няколко стъпки окомплектовате Вашия собствен нов Multivan; от скоростна кутия и двигателя до вътрешното оборудване и екстрите, които ще направят живота Ви напът по-лесен и по-комфортен.

Повече за новия Multivan

Новият Multivan в медиатеката

Искате да видите повече от новия Multivan? Тогава посетете нашата нова медиатека на Multivan.

Към медиатеката на Multivan

Добре дошли в един изцяло нов свят

Мултиталантът се превръща в пионер: Кратък преглед на въпросите и отговорите относно новия Multivan.

Към прегледа на новия Multivan

Техническите данни на новия  Multivan 

Размери, конфигурации на седалките и полезен товар: Числа и факти за новия Multivan.

Към техническите данни на новия Multivan

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип
24px/interior (not final) Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.